Αποστολέας Θέμα: Ρε πού πάμε;;;  (Αναγνώστηκε 2986 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • Sr. Member
  • BILLY
    • Προφίλ
Απ: Ρε πού πάμε;;;
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 10, 2023, 11:19:11 πμ »
Μόνο την Breitling θυμάμαι πριν κάνα 2-3 χρόνια που είχε κάνει μια μικρή μείωση τιμών σε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα…

Λογικό είναι να μην υπάρχει μείωση τιμών αφού έχει πάρει 10ετιες ολόκληρες για τις εταιρείες να καθιερωθουν κ να έχουν μια θέση ψηλά στο μυαλό του καταναλωτή για να μπορούν να ζητάνε ένα χ πόσο.
Αν κάνουν μείωση τιμών αμέσως ο πελάτης θα αρχίσει να αμφιβάλλει...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • BILLY
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 10, 2023, 11:20:27 πμ »
Εγώ διάβασα τη δημοσίευσή σου και κατάλαβα μια χαρά το ερώτημά σου και ήμουν έτοιμος να σου απαντήσω…

Θα ’θελες !!!

Αλλά πρόλαβαν οι άλλες απαντήσεις.

Κατά τη γνώμη μου, όχι απλά ανανεώνεται το κοινό που λες, αλλά αυξάνει κιόλας!
Κάποτε πόσοι 30άριδες ήξεραν ή/και ασχολούνταν με ρόλεξ?
Σήμερα για ρώτα τους 15άριδες φαν του τρανού και του κάθε τρανού τι ρολόι θέλουν να πάρουν.
Ο 5χρονος γιος μου είναι φαν του τρανου αλλά θέλει ω... :D
friendly
0
funny
2
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
sub50,Wolf-,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 10, 2023, 11:34:00 πμ »
Εγώ διάβασα τη δημοσίευσή σου και κατάλαβα μια χαρά το ερώτημά σου και ήμουν έτοιμος να σου απαντήσω…

Θα ’θελες !!!

Αλλά πρόλαβαν οι άλλες απαντήσεις.

Κατά τη γνώμη μου, όχι απλά ανανεώνεται το κοινό που λες, αλλά αυξάνει κιόλας!
Κάποτε πόσοι 30άριδες ήξεραν ή/και ασχολούνταν με ρόλεξ?
Σήμερα για ρώτα τους 15άριδες φαν του τρανού και του κάθε τρανού τι ρολόι θέλουν να πάρουν.

Μμμμμμ ναι γιατί ο τρανός απευθύνεται σε 15χρονα. Δεν νομίζω ότι απευθύνεται στον Χ 40αρη που θα δώσει 10Κ για ρολόι. Ελπίζω τουλάχιστον ότι κανένας 40αρης δεν είναι φαν του τρανου. Πραγματικά ελπίζω!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 10, 2023, 11:34:33 πμ »
Τα μπαταρίας αντικατέστησαν τα μηχανικά;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 10, 2023, 11:40:35 πμ »
Είναι επιφανειακή η ανάλυση θεωρώ.

Πρέπει να συγκρίνουμε εποχές και νοοτροπίες γενικότερα.

Πότε ήταν περισσότερο ματαιόδοξοι οι άνθρωποι; Πότε είχαν μεγαλύτερη ευκολία να θρέψουν την ματαιοδοξία τους;( Instagram κλπ)

Κατά συνέπεια, πότε θα έχει μεγαλύτερη ζήτηση ένα status symbol όπως ένα ακριβό ρολόι;
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sub50,Wolf-,Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 10, 2023, 11:42:59 πμ »
Smarthphone
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 10, 2023, 11:45:39 πμ »
Μμμμμμ ναι γιατί ο τρανός απευθύνεται σε 15χρονα. Δεν νομίζω ότι απευθύνεται στον Χ 40αρη που θα δώσει 10Κ για ρολόι. Ελπίζω τουλάχιστον ότι κανένας 40αρης δεν είναι φαν του τρανου. Πραγματικά ελπίζω!

Ξανά...

Θα ’θελες !!!

Αναφέρομαι στο συνολικό σοσιαλμιντιακο-τραπο-λαϊφστάιλ που αφορά και αυτές τις ηλικιακές ομάδες που αναφέρεις.

Και φυσικά δεν αφορά μόνο στο ρολόι, αλλά και στο αυτοκίνητο και στην παντούφλα που κάποτε κοροϊδεύαμε και σήμερα γράφει LV και πουλάς μούρη και σε κάνει να αισθάνεσαι ανωτερος από τους άλλους κλπ.

Έχουμε ζωντανά παραδείγματα και φωτογραφίες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιούνιος 10, 2023, 11:57:38 πμ »
In the US market, the takeover became apparent in the fourth quarter of 2018, when smartwatches outsold traditional watches 55% to 45%. That equation reversed itself in the first quarter of 2019, but the year finished at 50/50 according to watch industry analyst Reginald Brack of NPD Group
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούνιος 10, 2023, 12:03:48 μμ »
Επίσης Παναγιώτη, ποιος σου είπε ότι ο σημερινός 15χρονος θα χρειαστεί να φτάσει τα 35 για να πάρει ρολεξ?

Για εμένα η απάντηση στο ερώτημά σου είναι ότι όχι μόνο ανανεώνεται το αγοραστικό κοινό, όχι μόνο αυξάνεται στις ηλικιακές ομάδες που αναφέρεσαι, αλλά μεγαλώνει και το ηλικιακό εύρος προς τα κάτω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούνιος 10, 2023, 13:01:18 μμ »

Το χρήμα λόγω πληθωρισμού υποτιμάται συνεχώς...
Τα ρολογια παρ'ολο που ακριβαινουν γίνονται πιο προσιτά στο κοινό που θέλει να ξοδέψει ένα ποσό για Luxury watch..

Ας το σκεφτούμε διαφορετικά..

Πόσοι είναι πρόθυμοι σήμερα να δώσουν 11Κ για ένα sub?
Πόσοι ήταν πρόθυμοι να δώσουν αυτό το ποσό πριν από 10 χρόνια;;

Ούτε το 40%
Αν και έχεις δίκιο σε αυτό που λες,διαφωνώ με την εξήγηση που δίνεις.Δεν είναι σήμερα πολλοί περισσότεροι οι πρόθυμοι που θα δώσουν 11κ για ένα sub επειδή είναι πιο προσιτά στο κοινό,λόγο πληθωρισμού,αύξηση του πλούτου ή δεν ξέρω εγώ τι.Όχι!Ειναι πολυ πιο πρόθυμοι να τα δώσουν γιατί ξέρουν πως τα 11 θα τα κάνουν 12,13 κτλπ…ενώ παλιά όποιος έδινε 11 ήξερε πως με το καλημέρα είναι 2-3 χιλιάρικα μείον.Τόσο απλά!Εκει οφείλεται η προθυμία όλων και η άνεση στο να δίνει 10 και 15 και 20k για Rolex.Η προσδοκία του κέρδους ανεβάζει και τις τιμές και αυξανει τις πωλησεις. Και εγώ σήμερα αν μου βρεις ναυτιλο σε retail σου αγοράζω 2 με κλειστά τα μάτια.Δε θα το κάνω γιατί μου είναι πιο εύκολο από παλιά να δώσω 70k για δυο ρολόγια.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,guzzi,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιούνιος 10, 2023, 13:05:28 μμ »
Αν και έχεις δίκιο σε αυτό που λες,διαφωνώ με την εξήγηση που δίνεις.Δεν είναι σήμερα πολλοί περισσότεροι οι πρόθυμοι που θα δώσουν 11κ για ένα sub επειδή είναι πιο προσιτά στο κοινό,λόγο πληθωρισμού,αύξηση του πλούτου ή δεν ξέρω εγώ τι.Όχι!Ειναι πολυ πιο πρόθυμοι να τα δώσουν γιατί ξέρουν πως τα 11 θα τα κάνουν 12,13 κτλπ…ενώ παλιά όποιος έδινε 11 ήξερε πως με το καλημέρα είναι 2-3 χιλιάρικα μείον.Τόσο απλά!Εκει οφείλεται η προθυμία όλων και η άνεση στο να δίνει 10 και 15 και 20k για Rolex.Η προσδοκία του κέρδους ανεβάζει και τις τιμές και αυξανει τις πωλησεις. Και εγώ σήμερα αν μου βρεις ναυτιλο σε retail σου αγοράζω 2 με κλειστά τα μάτια.Δε θα το κάνω γιατί μου είναι πιο εύκολο από παλιά να δώσω 70k για δυο ρολόγια.
Συμφωνώ 100%
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιούνιος 10, 2023, 13:46:48 μμ »
Δεν είναι μόνο θέμα τοποθέτησης χρημάτων

Πριν 10-12 χρόνια φάνταζε εντελώς παράλογο να δώσεις 12Κ για ρολόι... Με 15Κ έπαιρνες μικρό αυτοκίνητο πόλης..

Τώρα πια με 12Κ παίρνεις με το ζόρι entry level sport rolex, κάποια iwc, basic submersible Panerai κτλ...

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • BILLY
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιούνιος 10, 2023, 14:33:52 μμ »
Ο 5χρονος γιος μου είναι φαν του τρανου αλλά θέλει ω... :D

Άκυρο, τον ρώτησα τώρα ρολεξ η ω κ μου είπε Ρολεσκ... :D
friendly
0
funny
3
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
P.I.T.,sub50,Beastaras,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιούνιος 10, 2023, 14:35:45 μμ »
Δεν είναι μόνο θέμα τοποθέτησης χρημάτων

Πριν 10-12 χρόνια φάνταζε εντελώς παράλογο να δώσεις 12Κ για ρολόι... Με 15Κ έπαιρνες μικρό αυτοκίνητο πόλης..

Τώρα πια με 12Κ παίρνεις με το ζόρι entry level sport rolex, κάποια iwc, basic submersible Panerai κτλ...

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Διαφωνώ.Και πριν 10 και 20 και 30 χρόνια αν έλεγαν σε κάποιον δώσε για οποιοδήποτε αντικείμενο,και χρησιμοποιημένη σερβιέτα αν θες,10 χιλιάρικα να το πάρεις και αύριο το πουλάς σίγουρα 12, θα το αγόραζαν με κλειστά τα μάτια.Αυτονόητα είναι αυτά.
Μια χαρά αγόραζαν και τότε ρολόγια των 12k όσοι τα είχαν και τότε ήταν και πολύ πιο respectable για μένα αυτές οι αγορές σε σχέση με σήμερα όπου γίνονται ελαφριά την καρδία με τη γνώση ότι δε θα χάσουν ούτε ευρώ,στην χειρότερη…
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιούνιος 10, 2023, 14:52:14 μμ »
Διαφωνώ.Και πριν 10 και 20 και 30 χρόνια αν έλεγαν σε κάποιον δώσε για οποιοδήποτε αντικείμενο,και χρησιμοποιημένη σερβιέτα αν θες,10 χιλιάρικα να το πάρεις και αύριο το πουλάς σίγουρα 12, θα το αγόραζαν με κλειστά τα μάτια.Αυτονόητα είναι αυτά.
Μια χαρά αγόραζαν και τότε ρολόγια των 12k όσοι τα είχαν και τότε ήταν και πολύ πιο respectable για μένα αυτές οι αγορές σε σχέση με σήμερα όπου γίνονται ελαφριά την καρδία με τη γνώση ότι δε θα χάσουν ούτε ευρώ,στην χειρότερη…

εστιάζεις μονο σε ρολογια που δε χανουν ή ακομα καλυτερα  ανεβάζουν αξία...

δεν είναι ολα ετσι...το αντίθετο..

ποσο ευκολο ειναι πια να δωσεις 10Κ για ενα Omega ή ενα Chopard ή Cartier και τι σκεψεις θα εκανες πριν απο 10 χρονια για τα αντιστοιχα ρολογια;;

προσωπικα μιλωντας , πριν απο 2 χρονια εδωσα 10Κ για omega speedmaster moonphase και 9.5Κ για Chopard LUC Platinum (ΟΚ , ηταν ευκαιρια) χωρις μεγαλη σκεψη...Αν μου το ελεγες πριν απο 10 χρονια (ανεξαρτητα απο το διαθεσιμο εισόδημα) , ούτε καν θα το συζητουσα

και ας δουμε και τα Panerai ... 15K για ενα 42αρι bronzo ρολοι...κι ομως φευγουν σαν ζεστα ψωμάκια....15Κ για Panerai την περασμενη 10ετια δεν εδινε κανεις....

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions