Αποστολέας Θέμα: Ρε πού πάμε;;;  (Αναγνώστηκε 2960 φορές)

0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Ρε πού πάμε;;;
« Απάντηση #45 στις: Ιούνιος 10, 2023, 16:10:16 μμ »
Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που έχω επιφυλάξεις για το Patek annual calendar που σου έστειλα..

Ενώ με το daydate παίρνεις πίσω τα λεφτά σου.. Ειδικά αν έχεις ξεκινήσει απo retail...

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Καλά, δεν παίρνουν όλοι olive daydate retail επειδή το παίρνεις εσύ ρε φίλε. Παράτα μας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Alexandros00

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιούνιος 10, 2023, 16:10:16 μμ »
Πριν από έξι μήνες ανέβασα αγγελία ένα Rolex στη διπλή τιμή από τον κατάλογο και ένα Franck Muller αρκετά κάτω από τη μισή τιμή καταλόγου. Το Rolex έφυγε το ίδιο απόγευμα και το άλλο μετά από 2 μήνες επειδή κάποιος έτυχε και το έψαχνε. Νομίζω κάπου εδώ τελειώνει το debate

Δεν εχω δοκιμάσει ακόμα Frank Muller, αλλά είναι,στους στόχους.
Μου αρέσουν πολύ.

Στάλθηκε από το SM-S918B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιούνιος 10, 2023, 16:10:45 μμ »

Δεν εχω δοκιμάσει ακόμα Frank Muller, αλλά είναι,στους στόχους.
Μου αρέσουν πολύ.

Είναι υπέροχα ρολόγια. Απλά υπέροχα
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions

Συνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιούνιος 10, 2023, 16:12:09 μμ »
Αυτό είχα

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιούνιος 10, 2023, 16:12:14 μμ »
Είναι υπέροχα ρολόγια. Απλά υπέροχα
Συμφωνώ απόλυτα..

Ειδικά κάτι με skeleton dial.... Αλλά θέλουν καρπό 18cm τουλάχιστον...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιούνιος 10, 2023, 16:12:44 μμ »
Αυτό είχα

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιούνιος 10, 2023, 16:20:13 μμ »

Το έδωσα 4200 με κατάλογο 10+ και αφού μου βγήκε η πίστη πρώτα. Απ' τα κόκκαλα βγαλμένο, των Ελβετών τα Ιερά
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Badass Gentleman,
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιούνιος 10, 2023, 16:23:13 μμ »
Όσο περνάει ο καιρός νομίζω ότι δεν θα έχω τη δυνατότητα να αποκτήσω ένα crazy hours...
Ότι ψάχνω είναι στο Θεό...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιούνιος 10, 2023, 16:26:43 μμ »
Όσο περνάει ο καιρός νομίζω ότι δεν θα έχω τη δυνατότητα να αποκτήσω ένα crazy hours...
Ότι ψάχνω είναι στο Θεό...

Αυτά κρατάνε τιμή όντως. Ριχνε ένα μάτι στο Chrono24. Εγώ οταν ψάχνω κάτι το βάζω στις ειδοποιήσεις και πάντα το βρίσκω σε καλή τιμή. Και είναι πολύ ασφαλές να αγοράσεις μεσω Chrono αφού τα χρήματα απελευθερώνονται αφου τσεκαρεις το ρολόι ..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιούνιος 10, 2023, 16:29:30 μμ »
Στο chrono24 θα βρεις σίγουρα αυτό που ψάχνεις..

Ειδικά αν έχεις πρόσβαση σε Αμερική ή Ιαπωνία..

Οι τιμές εκεί είναι δύο σκαλιά πιο κάτω..
Σε βαθμό που συμφέρει να πας να το πάρεις από εκεί..

Παράδειγμα.... Λιγότερο από ένα batman της κακιάς ώρας...

Franck Muller Vanguard
€16,411

https://www.chrono24.com/franckmuller/vanguard-skeleton-seven-days-carbon-45mm----in-box--id22647417.htm?SETLANG=en_US&SETCURR=EUR

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιούνιος 10, 2023, 16:32:01 μμ »
Στο chrono24 θα βρεις σίγουρα αυτό που ψάχνεις..

Ειδικά αν έχεις πρόσβαση σε Αμερική ή Ιαπωνία..

Οι τιμές εκεί είναι δύο σκαλιά πιο κάτω..
Σε βαθμό που συμφέρει να πας να το πάρεις από εκεί..

Παράδειγμα.... Λιγότερο από ένα batman της κακιάς ώρας...

Franck Muller Vanguard
€16,411

https://www.chrono24.com/franckmuller/vanguard-skeleton-seven-days-carbon-45mm----in-box--id22647417.htm?SETLANG=en_US&SETCURR=EUR

Ρολογαρα...
Έχω εντοπίσει ενα στην Ελλάδα, ένα crypton  αλλά χωρίς κουτί χαρτιά

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Ιούνιος 10, 2023, 16:37:35 μμ »

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος prof

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιούνιος 10, 2023, 17:34:54 μμ »
Δεν θα πω ότι δεν διαβάσατε τη δημοσίευσή μου, αλλά διαβάσατε λάθος αυτά που έγραψα ή απαντάτε με το γνωστό και μη αμφισβητούμενο δεδομένο των υψηλών τιμών των Rolex.

Ασφαλώς και με τον χαμαιλέοντα συμφωνούμε όλοι στο ότι πατεκ και AP είναι άλλη κατηγορία προϊόντων, με παραγωγή που δεν συγκρίνεται με αυτή της Rolex ή των Cartier ή των Omega.

Δεν αμφισβητεί κανείς την τρέχουσα "χρηματιστηριακή" αξία των ατσάλινων Rolex και κάποιων ακόμα μοντέλων. Θέλετε να τα βάλουμε όλα τα Rolex; Να τα βάλουμε όλα. Δεν είναι αυτό το θέμα.

Άλλο έθεσα ως σκέψη και όχι πόσο τρισευτυχισμένος είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης Rolex που το ρολόι του και τιμή κρατάει και απόδοση υψηλότερη μπορεί να έχει εάν πει το πουλάω.

Ο άξονας της δημοσίευσης και απορώ που κανείς δεν απάντησε σε αυτό είναι εάν το αγοραστικό κοινό των luxury ρολογιών συνεχίζει να ανανεώνεται και αν θα συνεχίσει να ανανεώνεται σε ρυθμούς που να καταναλώνει τα προσφερόμενα ρολόγια.

Εάν δηλαδή για κάθε έναν ρολογόφιλο που "αυτοσυνταξιοδοτείται" έρχονται δύο νέοι στο χόμπι να καλύψουν και το κενό και την αύξηση της προσφοράς ρολογιών.

Διότι ναι μεν οι τιμές αυξάνονται, ναι μεν το hype των ρολογιών ανθεί, αλλά θα υπάρξουν νέοι στο χόμπι; Θα θέλουν να φοράνε ρολόι; Θα τους αρκεί ένα smart watch; Μήπως δεν θα τους ενδιαφέρει καθόλου το θέμα ρολόι ή και ακόμα το smart watch;

Θα σου απαντήσω με βάση την προσωπική μου ιστορία και σκέψη.

Ειχα τον προβληματισμό που είχατε στην κουβέντα σας πρόσφατα ξαναβρίσκοντας την γοητεία ενος μηχανικού ρολογιού. Μάλιστα είχα κάνει και σκέψεις να γυρισω όχι άπλως σε μηχανικό  αλλά κουρδιστό να κουρδίζω κάθε πρωί. Τελικά βρέθηκα με μια ανταλλαγή με ένα R 14060 και είμαι πολύ χαρούμενος. Και που γύρισα σε μηχανικό και που δεν λοξοδρομήσα για κουρδιστό.

Πριν από εκεί, ακριβώς όπως το είπες περίπου στα 33 μου αγοράσα πρώτο χέρι από τη μαμά μπουτίκ στο Σύνταγμα ένα sea dweller 16600. Ήθελα ένα ποιοτικό ανθεκτικό ρολόι. Και μια αυτοεπιβεβαίωση ότι έφτασα να κάνω δώρο στον εαυτό μου κάτι πολύτιμο. Είχα δώσει 3600 τότε. (Περίπου 2005 ήταν. Καλή έκπτωση όλα μετρητά. Έπαιζαν ακόμη αυτά τότε….).

Δεν είχα ψάξει τότε για μηχανές για το ποιο φοράει τι κλπ. Κοιτούσα να είναι διακριτικό (δεν είχε Κύκλωπα) και να είναι σπορ για κάθε μέρα. Το ευχαριστήθηκα πολύ αλλά δεν με βόλευε στο φόρεμα για κάθε μέρα. Είχε μεγάλο όγκο για τα γούστα μου.

Επιμένοντας το 2010 πήρα και ένα Monaco Calibre 12. Τετράγωνο, icon. Το θεώρησα καλό ζευγάρι με το sea dweller. Και αυτό όμως μου βγήκε πολύ μεγάλο για κάθε μέρα. Είναι ρολόι βόλτας.

Πέρα όμως από τα μεγέθη κάπου εκεί στο 2005-2008 και σαν άνθρωπος της τεχνολογίας πάλεψα με αυτά. Withings, garmin, Apple Watch, δοκίμασα σε χρήση όλες τις ναυαρχίδας. Ααα κοιτα μετράει παλμούς. Αααα κοιτα μετράει και οξυγόνο αίματος. Αααα κοιτα από του χρόνου θα μετράει και πίεση. Αααα κοιτα έχεις και ειδοποιήσεις σε δικούς σου ανθρώπους αν πέσεις. Γενικά πολλά καθρεφτάκια για ιθαγενείς όπως πολλά θέματα της σύγχρονης τεχνολογίας. Έδωσα τα δυο Apple Watch σε γυναίκα και κόρη μιας και όντως αντέχουν. Τα υπόλοιπα η τα χάρισα η τα πούλησα. Απαρνήθηκα ότι είχε μπαταρία στο χέρι μου.

Το sea dweller το είχα δώσει λίγο πριν αρχίσουν να εκτινάσσονται οι τιμές. Πήρα περισσότερα από όσα είχα δώσει για να το αγοράσω. Και το έκανα…bmw (όχι τίποτε σπουδαίο. Μια μεταχειρισμένη). Ουσιαστικά δεν υπήρχε ανάγκη απλά εβλέπα ότι δεν το φοράω όπως ήθελα. Διαρκώς.
Βρήκα από eBay ένα Tag SEL του 97 quartz το οποίο δεν βγήκε από το χέρι μου για ενάμιση χρόνο. Και κάπου εκεί άρχισε να ξαναγεννιέται η γοητεία ενός μηχανικού ρολογιού στο χέρι.

Το Monaco μπήκε σε αγγελία και μέσω μιας τυχαίας επικοινωνίας ανταλλάχτηκε για το 14060 το οποίο φοράω πλέον ακριβώς όπως ήθελα. 24/7/365.

Μετά από αυτό το σεντονάκι καταλήγω στην σκέψη ότι ίσχυε αυτό που συζητούσατε αλλά εκτιμώ ότι θα ανεβεί το 35-55(60) που ανάφερες. Πιστεύω πλέον θα πάει πιο πάνω καθώς θεωρώ ότι πολλές και πολλοί θα χρειαστεί να παίξουν με τα smartwatches αρκετές δεκαετίες πειν καταλήξουν στην απλότητα του «δείχνω απλά την ώρα και έχω μια διαχρονική αξία αλλά και ιστορία». Ταυτόχρονα αυξάνει και ο μέσος προς ηλικίας στα προηγμένα κράτη. Διαβασα κάπου ότι υπάρχει εκτίμηση στην Αμερική ότι λόγω της προόδου της ιατρικής τα μωρά που γεννιούνται φέτος στην Αμερική έχουν εκτιμώμενο χρόνο ζωής 120. Μπορεί να είναι υπερβολή αλλά μπορεί ένα νούμερο κοντά στο 100 να είναι και λογικό. Όποτε θεωρώ ότι η αγορά παρουσιάζει κάμψη για κάποιους κατασκευαστές γιατί πολλοί νεότεροι δεν κοιτάζουν πλέον πολυτελείς κατασκευές παραδοσιακές και η έξυπνη η Apple ήδη πήγε κανονικά στο 1000 το ultra. Το είχε δοκιμάσει με κάποιες σπέσιαλ εκδόσεις στις πρώτες εκδόσεις αλλά δεν το συνέχισε. Τώρα το επανέφερε και όπως φαίνεται στα επόμενα χρόνια θα μπει στην περιοχή των 1500-2000. Όχι για να πουλάει τόσο αυτά όσο για να δίνει αίγλη στα φθηνότερα.

Πάντως στο γραφείο ίσως είμαι ο μοναδικός που φοράω μηχανικό. Στα 20 άτομα οι 8 είναι με smartwatch και οι άλλοι 7 με απλό κανονικό ρολόι. Οι υπόλοιποι πέντε χωρίς. Είμαστε εταιρία τεχνολογίας βέβαια αλλά πιστεύω κάπου εκεί κινείται.

Εκτίμηση προσωπική και κλείνω είναι ότι δεν πρόκειται να εξαφανιστεί το μηχανικό πολυτελείας ρολόι. Απλά ίσως έκανε κάποια σκαμπανεβάσματα λόγω εποχών. Η πορεία του θα είναι θεωρώ ανάλογη με ότι ήταν δεκαετίες τώρα.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιούνιος 10, 2023, 17:44:17 μμ »
Πάντως στο γραφείο ίσως είμαι ο μοναδικός που φοράω μηχανικό. Στα 20 άτομα οι 8 είναι με smartwatch και οι άλλοι 7 με απλό κανονικό ρολόι. Οι υπόλοιποι πέντε χωρίς. Είμαστε εταιρία τεχνολογίας βέβαια αλλά πιστεύω κάπου εκεί κινείται

+1000
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιούνιος 10, 2023, 18:03:40 μμ »
Πάντως στο γραφείο ίσως είμαι ο μοναδικός που φοράω μηχανικό. Στα 20 άτομα οι 8 είναι με smartwatch και οι άλλοι 7 με απλό κανονικό ρολόι. Οι υπόλοιποι πέντε χωρίς. Είμαστε εταιρία τεχνολογίας βέβαια αλλά πιστεύω κάπου εκεί κινείται

+1000
Smartwatch...εχω και,εγώ  εδώ στο περίπτερο και πουλάω με 5 και 10 ευρώ.. 
Μη,συγκρίνεις την ευκολία του να παίρνει κάποιος κάτι τόσο φθηνό και να το ονομάζει smartwatch, γιατί αν το πάμε αντικειμενικά το 90 τοις εκατό του πληθυσμού φοράει ρολόι των 5 ευρώ.
Και το ονομάζει smartwatch....
Kαι οποίος το βλέπει στο καρπό του να αναβοσβήνει σαν στρομπολαιζερ  το ονομάζει smartwatch

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions