Μην πάρεις τίποτα.
Αν δεν έχεις κατά νου πού θέλεις να πας, μη πάρεις τίποτα.
Η σειρά με τα prx της Tissot έχει κοινά χαρακτηριστικά. Όχι ίδια. Τα μεγέθη είναι ανάλογα το μοντέλο που θα επέλεγες.
Αλλά εγώ στη θέση σου δεν θα έκανα κίνηση. Θα πήγαινα στα μαγαζιά να βρω και να δοκιμάσω. Πολλά που θα δεις σε φωτογραφία και θα πεις ωραίο, ίσως να μην πάρεις την ίδια αίσθηση φορώντας το. Όπως και το αντίστροφο.
Αν σκέφτεσαι ανάμεσα σε ελβετικό ή Seiko, δεν υπάρχει συνταγή για απάντηση. Ό,τι πιστεύεις εσύ ότι θα αξίζει τα χρήματά σου.
Πριν δύο μήνες δοκίμασα κορυφαίο Ελβετό και grand Seiko. Στο ίδιο μαγαζί. Το συγκεκριμένο ελβετικό δεν μου έδωσε την αίσθηση στο χέρι που περίμενα ή θα ήθελα. Το grand Seiko μου άρεσε αλλά δεν μου άρεσε τόσο ώστε να δώσω τα χρήματα που ζητούσε. Από την άλλη ένα από τα τελευταία που δοκίμασα και μου άρεσε πάρα πολύ ήταν ένα Ollech & Wajs. Το C-1000 S. Στις φωτογραφίες μου φαινόταν ωραίο. Όταν όμως το δοκίμασα η αίσθηση επιβεβαιώθηκε. Όταν είδα το φινίρισμα είπα ναι. Όταν είδα το "γεμάτο" μπρασελέ κατάλαβα ότι δεν είναι άλλο ένα σε στυλ jubilee που κυκλοφορούν με πολλές microbrands. Είδα την ποιότητα του ρολογιού. Δεν τη διάβασα στα χαρτιά.
Αλλά εγώ έχω μία σχετική εμπειρία. Κάποιος άλλος έχει πολλά περισσότερα από μένα. Κάποιος άλλος φυλάει ρολόγια για τις επόμενες γενεές. Κάποιος άλλος έχει 2-3 δυνατά κομμάτια και τα "λιώνει".
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η αντίληψη του καθενός για τα ρολόγια είναι πολύ προσωπική.
Στα γράφω αυτά φορώντας ένα χαβαλέ κινέζικο με μηχανή χρονογράφο vk67 και σήμερα οι Ελβετοί και οι Ιάπωνες ξεκουράζονται.