Προσωπικά τώρα που είμαι στα early '50s και δεν βλέπω πολύ καλά κοντά (εκτός αν φορώ γυαλιά), είχα αρχίσει εδώ και καιρό να δίνω μεγαλύτερη σημασία σε ρολόγια που έχουν μόνο ώρα - ούτε καν ημερομηνία ή άλλα complications.
Αυτό δεν είναι για όλους, δηλαδή μπορεί σε πολλούς να μη βγει η επιλογή.
Το ρολόϊ που δείχνει μόνο ώρα είναι ένας σχετικά πιό ήσυχος και μοναχικός δρόμος, διότι έχουμε μάθει να ζούμε με πολλές εισερχόμενες πληροφορίες.
Μόλις κανείς κατανοήσει αυτό το τελευταίο, αμέσως η επιλογή του για ένα περισσότερο ή λιγότερο σύνθετο κομμάτι (αναφορικά με complications που θα υπάρχουν επάνω) γίνεται πιό εύκολη.
Επιπροσθέτως, ειδικά σε τέτοιου τύπου και χαρακτήρα ρολόγια υπάρχουν άλλα πράγματα που σε αποζημιώνουν.
Πολύ σωστά.
Πλέον, περιστοιχιζομαστε από πληροφορίες, οπότε, η απλή μορφή παρουσίασης κάποιων, ξεκουράζει.
Κατανοώ ότι, εμείς που μεγαλώσαμε χωρίς αυτήν τη υπερπληθωρα πληροφορίας, θέλαμε το ρολόι μας να είναι ένα εργαλείο που θα μας έδινε μερικές βασικές και ανάλογα με την εργασία, πληροφορίες.
Έτσι, η ημερομηνία ήταν επιθυμητή, αντε σε μερικά και η ημέρα. Και είχαμε λογαριθμικο λογαριθμικο κανονα για πράξεις και χρονόμετρα αναλογικά χειροκουρδιζόμενα Heuer, για μετρήσεις παραγωγής, κλπ
Μετά, ήρθαν τα ρολόγια calculator, τα ψηφιακά χρονόμετρα μερικής και ολικής, κλπ. Και περιορισαν τα calculators, που σερναμε μαζί.
Πλέον, όταν στο κινητό, έχεις όλα αυτά, συν φωτογραφική, ώρα, χρονόμετρα, ημερολόγια, και τόσα άλλα, πράγματι μπορείς να έχεις ένα ρολόι απλής ώρας. Εγώ, μέχρι πριν μερικά χρόνια, είχα πάντα μαζί μου φωτογραφική, Πλέον, δεν απαιτείται. Αλλά τότε τα κινητά, δεν είχαν την δυνατότητα.
Με την τοποθέτηση σου, μου ξεκαθάρισαν οι διαφορετικές ανάγκες πριν 20 χρόνια πχ με τώρα.
Που όμως αν έχεις διαποτιστεί, αντε να τα ξεπεράσεις.