Αποστολέας Θέμα: PERSEUS - παρακαλούμε για τις απόψεις σας  (Αναγνώστηκε 4185 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
Απ: PERSEUS - παρακαλούμε για τις απόψεις σας
« Απάντηση #30 στις: Σεπτέμβριος 10, 2023, 22:53:04 μμ »
Καλησπερα Νικολαοι,
συνηθως εκφραζομαι κατευθειαν με την τσεπη σε τετοιες καταστασεις, ωστοσο στην προκειμενη περίπτωση, αντιλαμβανομαι οτι ζητατε feedback- ειλικρινες feedback .
Αναφερθηκε και παραπανω οτι γενικα υπαρχει πολυ χαιδεμα αυτιων στο χωρο αυτο οσον αφορα στην εμπορικη δραστηριοτητα, και απο ταμειο λιγα πραγματα ( να χαριτολογησω ερμηνευοντας μια σωστη αποψη λιγο πιο πανω).
Λοιπον παμε λιγο :
Ομορφη κασα, ωραιο βουρτσισμα.
Το dial δε με ενοχλει που εχει στοιχεια απο διαφορετικα στυλ που εχουμε συνηθισει, μου αρεσει που δειχνει  ματ και οχι γυαλιστερο αλλα ο ωροδεικτης δε μου αρεσει.
Η επιλογη της μηχανης ειναι με βαση τα δικα σας επιχειρηματικα κριτηρια, αν σας επιτρεπει ανταγωνιστη τιμη τοτε αυτοματως ειναι και πλεονεκτημα σας.
Το μεγεθος το βρισκω εντελως εκτος αγορας αν σκοπευετε σε πωλησεις.
Και πιστεψτε με, κατεχω και φοραω αρκετα μικρα ρολογια. Πολλα χρονια τωρα.
Τα 34,5 mm θα αποκλεισουν ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μερος του κοινου που θα εδειχνε ενδιαφερον για την υλοποιηση σας.
Στα 37 mm ειναι η χρυση τομη - μιας και θεωρω οτι θελετε επιτηδες " μικρο" ρολοι.
Επισης, με βιδωτη κορωνα και caseback θεωρω θα μπορουσε να επιτευθει υδατοστεγανοτητα 200 μετρων, πραγμα που θα συνιστούσε ακόμα ενα συγκριτικο πλεονεκτημα.
Εν ταχει με μια πρωτη ματια αυτα.
Ευχομαι καλα κουραγια και επιτυχια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτέμβριος 10, 2023, 23:10:46 μμ »
Καλησπέρα σας κι από εδώ!  :)
Αν μιλήσω ως Έλληνας υποψήφιος αγοραστής, πέρα από φίλος του ρολογιού, αρχικά, θα είχα την ελπίδα πως μία ελληνική προσπάθεια, στο δύσκολο αυτό χώρο, να με έχει ως πρώτο βασικό πελάτη. Θα μου άρεσε να δω π.χ. ένα οργανωμένο ιστότοπο με ουσιαστικές επιλογές ώστε να με κερδίσει. Θα ήταν ωραίο να είχα απλές αρχικές επιλογές (π.χ. λουράκι ή μπρασελέ, ανοικτό ή σκούρο dial), επίσης, θα με κέρδιζε μία πολιτική συμφέρουσας αγοράς, π.χ. αρχική έκπτωση παρουσίασης του ρολογιού, ή και ακόμα καλύτερα πολιτική δόσεων. Επίσης, ακόμα πιο βασικό η εμπιστοσύνη, π.χ. σταθερή υποστήριξη πέρα από τη βασική εγγύηση ενός προϊόντος.

[προσωπικά μιλώντας, το μέγεθος είναι ήδη αγαπημένο]
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτέμβριος 10, 2023, 23:14:29 μμ »
Μιας και γράφετε συμπερασματικά θα παραθέσω τα συμπεράσματα λοιπόν...

"Συμπερασματικά, φτιάξαμε ένα ρολόι όπως το θέλαμε εμείς, χωρίς να μας απασχολεί τι κάνουν συνήθως οι άλλοι.
Εσύ είσαι σίγουρα πιο τυχερός, καθότι φαίνεται να σου αρέσουν τα ρολόγια με στάνταρ χαρακτήρα και παγιωμένο σχεδιασμό, και μπορείς πολύ εύκολα να βρεις ρολόγια που να σε καλύπτουν!
Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το μέγεθος διότι μεγάλα ρολόγια υπάρχουν πάρα πολλά ενώ τέτοιου μεγέθους σχεδόν κανένα. Έχουμε ακούσει από πολλούς άντρες (και συμφωνούμε) πως θεωρούν αυτό το μέγεθος πιο κομψό και κλασσικό."

Έχω εδώ μια φωτογραφία ενός ρολογιού όπου αν αφαιρέσεις το σύμβολο στο "12" στα υπόλοιπα... Ε δεν χρειάζεται να πω πολλά. Ακούστηκαν και κάποιες "δειλές" κουβέντες για explorer. Οπότε τι είναι αυτό που σχεδιάστηκε από το μηδέν;

Αυτό το προσωπικό σχόλιο για το αν είμαι τυχερός με βάση το όποιο γούστο μου είναι άκυρο, τέρμα άκυρο γιατί "εγώ" βαστάω τα ευρώ και εσύ πουλάς. Συνεπώς η τύχη πρέπει να είναι με το δικό σας μέρος και καμιά ουσία δεν έχει η δική μου τύχη.

Sellita διαβάζω, συνεργασία με ελβετική εταιρεία διαβάζω, και ελληνικά επίσης διαβάζω.
Sellita και ελβετική εταιρεία σημαίνει χωράφια στο χιλιάρικο;;;
Τα ελληνικά όμως που διαβάζω τα διαβάζουν αναλογικά πααααααάρα πολλοί λίγοι ρολογόφιλοι στον πλανήτη. Επίσης υποθέτω ότι θα κινηθείτε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάποια fora πιθανότατα, σωστά; Νομίζω ότι είναι ευρέως και κοινά αποδεκτό ότι η "Χρυσή Τομή" μεγέθους είναι τα 39mm. Δεν τα λέω εγώ αυτά, η στατιστική τα λέει. Θες να πας κόντρα; Πήγαινε. Πιστεύεις ότι θα σου βγει; Στο εύχομαι.

Επίσης ποιο ποσοστό τεμαχίων εκτιμάτε ότι θα φύγουν στην ελληνική αγορά με δεδομένα τα αρχαία ελληνικά στο dial (εκεί που άλλοι γράφουν τα επιτεύγματαά τους, καταλαβαίνεις το στυλ diver's, chronometer, cosc και λοιπές άχρηστες πληροφορίες) και πόσα εκτός Ελλάδας σε κάποιους που μπορεί να τους αρέσουν τα ορνιθοσκαλίσματα στο dial (όπως θα μου φαίνονταν εμένα τα αραβικά ή τα ινδικά ή τα ταϋλανδέζικα).

Μη κολλήσεις στο χιούμορ ή στο ίσως ειρωνικό ύφος. Άστο αυτό. Όπως είπα εσύ φτιάχνεις εγώ αγοράζω. Αν έχετε πρωτότυπο, δεν ξέρω αν είναι εφικτό και κατά πόσο να γίνουν αλλαγές. Μοιάζει να έχει προχωρήσει. Να ευχηθώ καλή επιτυχία.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Heuer_1153

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτέμβριος 10, 2023, 23:22:44 μμ »
Μπράβο σας και καλή επιτυχία εύχομαι. Πολύ μου αρέσει να βλέπω τέτοιες προσπάθειες.

Για μένα είναι πολύ μικρό άρα δεν είμαι το κοινό που απευθύνεστε και οποιαδήποτε παρατήρηση θα ήτανε άτοπη. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι ότι μου αρέσει αυτό που βλέπω!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μάριος

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτέμβριος 10, 2023, 23:38:36 μμ »
Πολύ πιθανό να με πήγαινε ταμείο για να υποστηρίξω μια Ελληνική προσπάθεια εάν …
- Ήταν στα 39mm
- Ήταν πιο μικρός, διακριτικός και δουλεμένος ο ωροδείκτης που στα δικά μου μάτια έχει πολύ ενδιαφέρον σχήμα
- Έγραφε 100Μ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ στην ίδια γραμματοσειρά με το ΑΥΤΟΜΑΤΟΝ

Καλή συνέχεια και επιτυχία στην προσπάθεια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #35 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 00:39:40 πμ »
Χαιρομαι γιατι υπαρχουν ανθρωποι που προσπαθούν να φτιαξουν κατι καλο
Ευχομαι καλο κουραγιο και καλες πωλήσεις
Διαβασα ολα τα σχολια και τα βρισκω πολυ ευστοχα
Δυστυχώς για τα γουστα μου αυτη η διασταση ειναι υπερβολικα μικρη , θα ηθελα κατι από 39-40 και πανω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Georgefosk

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 00:47:11 πμ »
Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας! :)

Κάποια σχόλια για το πως θα το προτιμούσα :
Διάμετρος κάσας >36mm.
Μικρότερος ωροδείκτης.
Δυνατό lume.
Δυνατότητα επιλογής παραπάνω του ενός χρώματος dial.
Kαλοπροαίρετα προτείνω απαλοιφή ρητού, είναι too much.. επιτηδευμένο, ανάλογο με απόφθεγμα δερματοστιξίας.
Για πανανθρώπινη ποιητική αλήθεια ανοίγω βιβλίο και μαθαίνω και μπαλίτσα απ' τον άρχοντα :

friendly
0
funny
2
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
P.I.T.,criss6,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Kelek

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 00:52:09 πμ »
Καλησπέρα κ από εμένα ,

Θα ξεκινήσω με το όνομα :PERSEUS
Μοντέλο ;;; Να υποθέσω Pegasus λόγω του σχεδίου πάνω από το όνομα ;
Στην κάσα πίσω αναγράφεται το μοντέλο ;
Συνήθως σε microbrands κάτω από το δώδεκα αναγράφεται η εταιρία και πάνω από το έξι το μοντέλο
Όμορφο που έχετε γράψει αυτοματον στα ελληνικά , άκυρο m  στα 100m , η τα γράφεις όλα ελληνικά η όλα Λατινικά . Δεν σχολιάζω την φράση θεωρώ ότι είναι άκυρη .
Οι δείκτες θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο πλούσιοι .
Τα νούμερα : υπάρχουν τόσες γραμματοσειρές θα μπορούσατε να διαλέξετε κάτι ξεχωριστό από την στιγμή που έχετε συνδέσει στοιχεία μυθολογίας .
 Το μέγεθος κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο 37-39mm
Απορίες : Έχει screw pins το μπρασελέ ?
      Μέγεθος  lug to lug ?
    Bracelet size?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ^Deadly_Sin^

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 01:17:19 πμ »
Δεν μου αρέσει ο λεπτοδεικτης γιατί είναι σαν δείκτης δευτερολέπτων σε άλλο χρώμα.

Όσον αφορά τη ρήση στο καντράν, εγω σαν σχετικά νέος άνθρωπος χωρίς οφθαλμολογικά θέματα έπρεπε να κάνω πολύ ζουμ για να διαβάσω τι λέει.
Δεν νομίζω ότι σε ένα τόσο μικρό ρολόϊ κάποιος θα μπορεί να διαβάσει αυτή τη ρήση με αυτή τη γραμματοσειρά χωρίς να προσπαθήσει πάρα πολύ. Ένα ακαταλαβιστικο μουτζουροπραγμα. Προσωπικά δεν μου αρέσει και αισθητικά αλλά και σαν ιδέα. Μου αρέσει το καντράν να γράφει κάτι σχετικό με το ρολόϊ ή έστω κάτι που να έχει σχέση με την ιστορία της εταιρείας. Δεν θέλω να δείχνει το καντράν μου σαν status update ψευτοδιανοούμενου. Ίσως θα ταίριαζε καλύτερα στο caseback.
Εδώ να πω ότι με ενοχλεί κάπως που κάθε ελληνική προσπάθεια στο χώρο πρέπει ντε και καλά να βροντοφωναζει τη καταγωγή του με αρχαία ονόματα, δείκτες σπαθιά Λακεδαιμονίων ή ξέρω γω τι και ρήσεις του Οινομενελαου. Γνώμη μου.

Τέλος, το μέγεθος. Πραγματικά δέχομαι ότι κάνατε ένα ρολόϊ όπως σας αρέσει. Δεν πιστεύω όμως ότι ρωτήσατε κόσμο και όλοι είπαν "ναι ένα τέτοιο μέγεθος είναι το καλύτερο". Στο φόρουμ τουλάχιστον ούτε ένας άνθρωπος δεν συμφώνησε με αυτό το μέγεθος. Πραγματικά μου κάνει εντύπωση το συγκεκριμένο θέμα.

Όλα αυτά φυσικά τα λέω καλοπροαίρετα. Πιστεύω ότι με μερικές βελτιώσεις μπορεί να γίνει κάτι ωραίο αλλά σε αυτό το μέγεθος θα έχει σημασία στο τέλος?
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sub50,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 07:29:50 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος kastor77

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 07:58:50 πμ »
Καταρχήν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια! Συμφωνώ κι εγώ πως μου αρέσει αυτό που βλέπω εκτός από,
(α). μέγεθος: θεωρώ πως και για μικρό ρολόι τα 36m είναι το ελάχιστο μέγεθος.
(β). ωροδείκτης: μου κάνει δυσανάλογα μεγάλος και προσωπικά, πάντα, αισθητικά δεν ισορροπεί.
(γ). γραμματοσειρά: θα προτιμούσα Λατινικά, αλλά σε κάθε περίπτωση ενιαία προσέγγιση- είτε όλα Ελληνικά είτε όλα Λατινικά.
Σε κάθε περίπτωση, καλή επιτυχία!
Φιλικά, Νίκος

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 08:28:38 πμ »
Πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Θα το ήθελα σε αντρικό μέγεθος και να μην θυμίζει αντίγραφο explorer. Το 36 σήμερα απευθύνεται κατά κανόνα σε γυναίκες και Ασιάτες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 09:21:25 πμ »
Χαρά μας να βοηθήσουμε με τα όποια σχόλια ώστε να πάει καλά η όλη προσπάθεια.

Από τη μεριά μου:

1. Κάσα (σχέδιο), κρύσταλλο, μπρασελέ, πάχος, μηχανισμός, ΟΚ.
2. Καλό θα ήταν να δούμε το clasp, όταν αυτό το αποφασίσετε.
3. Κορώνα πάρα πολύ ωραία.
4. Hour & minutes hands για εμένα προσωπικά όχι, δεν μου αρέσουν.
5. Dial - ΟΚ με τα minute markers, τα Arabic numerals όπως και το font, αλλά θα προτιμούσα οπωσδήποτε λιγότερες πληροφορίες στο dial.
6. Μέγεθος κάσας για εμένα ΟΚ, έχουν ομορφιά τα ρολόγια τύπου και κοψίματος Air King, commercially όμως ο δρόμος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος στα 34 μισό. Κατ'ελάχιστον 36mm και βλέπουμε, αν θέλει να μιλήσει κανείς με τη φωνή της λογικής.
7. Είναι tool watch, στην κατηγορία Ranger και Explorer. Τίποτε κακό με αυτό.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
criss6,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 10:18:10 πμ »
Καλημέρα. Λόγω μεγέθους είμαι εκτός target group. Respect και kudos για το εγχείρημα, είστε σίγουρα πιο γενναίοι από εμένα. Έχουν ήδη καλυφθεί αρκετά θέματα και δεν θα αναφερθώ σε αυτά. Θα ήθελα να επισημάνω μόνο δυο πράγματα.

-Μας παρουσιάζετε μηχανισμό Sellita SW-200 no date (and no ghost positon). Ωραία επιλογή και τονίζετε μια σημαντική λεπτομέρεια που δείχνει πως δεν έγινε «τεμπέλικη υλοποίηση». Σε πλήρη αντίθεση με αυτό, μας δίνετε οπτικό υλικό του πρωτοτύπου που δεν έχει την ώρα στο 10:10, ενώ η φωτογραφία καρπού μάλλον κολακεύει τη διάσταση και τις αναλογίες του ρολογιού σας. Αναφορά στο μέγεθος του εικονιζόμενου καρπού θα βοηθούσε. Αναφέρω τα παραπάνω ως αντιφατικά στοιχεία, ενδεικτικά της δουλειάς που θα πρέπει να γίνει από την πλευρά σας. Μην ξεχνάτε πως είστε στο 3ο έτος του εγχειρήματος.

-Λείπουν σημαντικές λεπτομέρειες που ενδέχεται να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ταμείου και απόρριψης για αρκετούς φίλους. Lug width, caseback, λεπτομέρειες για το bracelet κλπ. Τώρα αν θέλαμε να το πάμε και πιο πέρα, τι σκοπό έχετε γενικότερα με το εγχείρημα σας, τι παρουσία και υποστήριξη σκοπεύετε ή ελπίζετε να έχετε κλπ. αλλά αυτό ενδέχεται να μην είναι της ώρας και σκόπιμο σε ένα τέτοιο thread, από την άλλη, και πάλι ως αντίθεση, υπάρχουν ενδείξεις πως έχετε ήδη προχωρήσει αρκετά σε μερικά θέματα.

Αυτά από εμένα και καλή τύχη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 10:32:33 πμ »
Επίσης για με το όνομα, βλέπω ότι υπάρχει φίρμα perseus watches. Αν πάει κανείς στο Google.
Έχετε κάνει κάτι σχετικά; Είστε οι ίδιοι;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
1
No reactions
No reactions
No reactions