Αποστολέας Θέμα: PERSEUS - παρακαλούμε για τις απόψεις σας  (Αναγνώστηκε 4183 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: PERSEUS - παρακαλούμε για τις απόψεις σας
« Απάντηση #45 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 16:15:52 μμ »
Πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Θα το ήθελα σε αντρικό μέγεθος και να μην θυμίζει αντίγραφο explorer. Το 36 σήμερα απευθύνεται κατά κανόνα σε γυναίκες και Ασιάτες.

Καλησπέρα σας!  :)
Αγαπητέ @maestro , ομολογώ πως όταν διάβασα την παραπάνω ανάρτηση είχα επίμονο νευρικό γέλιο. Δεν μπορώ να πω, είναι μία πραγματικότητα, για το σήμερα τουλάχιστον, κι αν δεν κάνω λάθος, είμαι ο μόνος που δήλωσα πως αγαπημένο μου μέγεθος είναι και κάτω των 35mm.

Βέβαια, αντίλογο θα μπορούσαν να φέρουν όσοι ασχολούνται με το σπουδαίο κεφάλαιο vintage ή κι ακόμα καλύτερα όσοι τους ακολουθεί βιωματικό αποτύπωμα. Από τη μεριά μου, θα έλεγα απλά πως τα μικρά μεγέθη δεν είναι τάση προς μία άλλη εποχή, ούτε καν ξεκάθαρη επιστροφή, θα το χαρακτήριζα ως απλή γνωριμία και εφαρμογή του ιδανικού.

Στη δική μου περίπτωση για παράδειγμα, αν ακολουθήσω σωματότυπο, καθημερινότητα και όσο γίνεται αρμονικό προσωπικό γούστο, κλείνω προς μικρά μεγέθη. Αν προσθέσω π.χ. ταλαιπωρημένα χέρια από χειρουργεία συν 63kg ύπαρξης, ε, δεν μπορώ να υποστηρίξω εικόνα με ξυρισμένα χέρια, καλογυαλισμένα μπράτσα, ή π.χ. μικρά, μεγάλα, έργα τέχνης/όργανα κατάδυσης στον καρπό και βαθιά μπλε θάλασσα, (άσε που πάνω από ένα μέτρο για μένα είναι ο απόλυτος υγρός τρόμος). [μικρό δικό μου παράδειγμα έφερα, μην παρεξηγηθώ από κανένα φίλο]
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 18:23:47 μμ »
Ως κάτοχος 39mm, θεωρώ, ό,τι είναι ιδανικό το μέγεθος αυτό χωρίς όμως να αποκλείω μια μικρότερη διάσταση 36+
Νομίζω ότι θα έχει πολύ περιορισμένη απήχηση αν διατηρήσουν αυτή τη διάσταση.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ngavoun

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 19:28:59 μμ »
Ωραία προσπάθεια. Το ρητο εμενα μου αρεσε. Δεν φαινεται ευκολα αλλα κανει το ρολοι λιγο ιδιατερο.Θα σταθώ και εγώ όμως  στο μέγεθος.. Τα 38-39 mm για τη πλειοψηφία είναι η χρυσή σταθερά. Σε αυτό το μέγεθος είναι δύσκολο να έχει εμπορική επιτυχία.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 20:31:24 μμ »
Δεν βλέπω να απαντάνε πια οι Νίκοι...  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Nicks

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 21:22:02 μμ »
Δεν βλέπω να απαντάνε πια οι Νίκοι...  ::)

Συγγνώμη για την καθυστέρηση, το πρώτο κράξιμο είναι λίγο σοκ  :P

Ευχαριστούμε πολύ όλους για τις παρατηρήσεις και τη βοήθεια.

Για μερικά θέματα που αναφέρθηκαν από πολλούς:

Μέγεθος: το καταλαβαίνουμε ότι το μέγεθος που προσφέρουμε είναι κάπως εκτός αγοράς αυτή τη στιγμή, αλλά δεν πιστεύουμε ότι οι προτιμήσεις της αγοράς στο μέγεθος έχουν να κάνουν με ουσιώδη λόγο, αλλά με μάρκετινγκ, κατά τον ίδιο τρόπο που τη δεκαετία του 1940 θεωρείτο ωραίο να φορά ένας άντρας μικρό ρολόι (και είχαν φοβερό στυλ! βλέπε πχ Godfather).

Το ωραίο για εμάς στο μέγεθος είναι φορώντας το και κοιτώντας σε κάτοψη, να φαίνεται δέρμα και κομμάτι του καρπού από πάνω και από κάτω, δηλαδή να δίνει το ρολόι την ιδέα ότι εγγράφεται στον καρπό και χωρά άνετα.

Πιστεύουμε λοιπόν ακράδαντα ότι στην παγκόσμια αγορά ρολογιών έχει γίνει μια μεγάλη παρανόηση σε αυτό το θέμα και για μεγάλο ποσοστό των αντρών (αναλόγως και της γεωγραφίας βέβαια – γιατί άλλο καρπό ο μέσος Καναδός κι άλλο ο μέσος  Ιταλός) το 34-35 είναι το ιδανικό μέγεθος.

(Αντίστοιχη παρανόηση πιστεύουμε ότι έχει γίνει και με τα αυτοκίνητα αλλά δεν έχουμε αρκετά λεφτά για να φτιάξουμε αυτοκίνητο  :P :P :P)
Ας ελπίσουμε να έχουμε δίκιο και να εκτιμηθεί, γιατί είναι όντως στοίχημα…

Ωροδείκτης: θέλει όντως λίγο πιο λεπτοκαμωμένος για να μην κλέβει από το υπόλοιπο καντράν. Είναι στα προσεχώς και δεν περιμέναμε ότι θα το πιάσετε τόσο εύκολα από 2-3 φωτογραφίες, μπαγάσες.
Το σχέδιο δεν έχει εμπνευστεί από Σπαρτιατικά ακόντια κλπ (αναφέρθηκε ότι τα ελληνικά ρολόγια το παρακάνουν με τα αρχαιοελληνικά σύμβολα) αλλά από φαλαινοθηρικό καμάκι

Μίξη ελληνικών και Αγγλικών: χμμμμμμμ. Αναμένατε. Κάποιος μας πόσταρε πως υπάρχει ήδη το Perseus σαν μάρκα, κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν μπορούσαμε να ξέρουμε γιατί η ιστοσελίδα τους είναι καινούργια (και ευχαριστούμε πολύ που το είπες).
Αυτό μας έχει κάνει λίγο την καρδιά περιβόλι είναι η αλήθεια, και λογικά πρέπει να αλλάξουμε όνομα, και πολύ πιθανά να είναι ελληνικό (stay tuned). Επί καιρό το working prototype ήταν όλο ελληνικό και το αλλάξαμε τελευταία στιγμή πριν την παραγωγή πρωτοτύπων.

Clasp: παραθέτουμε φωτό. Δεν το σχολιάσαμε έως τώρα γιατί δεν πιστεύουμε ότι έχει κάτι έξω από το κλασσικό

Μία ακόμη φωτό από τον δικό μου καρπό που είναι λίγο μεγαλύτερος από του φίλου Νίκου (αν και εγώ είμαι πολύ χειρότερος φωτογράφος):

Ευχαριστούμε και πάλι, είστε μεγάλη βοήθεια   :)

friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,Dante80,Ef.orange,Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 22:18:51 μμ »
.....και το ρητό κκ Νίκοι,  μου κάνει εντύπωση η γραμματοσειρά.

Θυμίζει, σε εμένα, θρησκευτικό χριαστιανικο κείμενο, ευαγγέλιο, ή κάτι τέτοιο.

Έψαξα για την γραμματοσειρά,  και αναφέρεται, από όσα βρήκα, βυζαντινό κείμενο.

Ταιριάζει με τον πρώτο που το ανέφερε, ή  με την εποχή του ?

Βλέπω ότι έχετε ξεκάθαρες ιδέες,  και είστε πρόθυμοι να πάρετε ρίσκα, όπως κάθε επιχείρηση, αλλά πιστεύω ότι κάποια από τα σημεία που αναφέρθηκαν εδώ, θα έπρεπε να εξεταστούν σοβαρά.

Δεν λέω κάτι άλλο προς το παρόν. Η δημιουργία ενός νέου προϊόντος,  ειναι πάντα πονοκέφαλος,  το έχω βιώσει, και όταν ακούγονται πολλές προτάσεις,  καταλήγουμε στο γνωστό

Η καμήλα είναι άλογο που το σχεδίασε επιτροπή.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας, και ευχόμαστε καλή επιτυχία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • Sr. Member
  • BILLY
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 22:21:18 μμ »
Συγγνώμη για την καθυστέρηση, το πρώτο κράξιμο είναι λίγο σοκ  :P

Ευχαριστούμε πολύ όλους για τις παρατηρήσεις και τη βοήθεια.

Για μερικά θέματα που αναφέρθηκαν από πολλούς:

Μέγεθος: το καταλαβαίνουμε ότι το μέγεθος που προσφέρουμε είναι κάπως εκτός αγοράς αυτή τη στιγμή, αλλά δεν πιστεύουμε ότι οι προτιμήσεις της αγοράς στο μέγεθος έχουν να κάνουν με ουσιώδη λόγο, αλλά με μάρκετινγκ, κατά τον ίδιο τρόπο που τη δεκαετία του 1940 θεωρείτο ωραίο να φορά ένας άντρας μικρό ρολόι (και είχαν φοβερό στυλ! βλέπε πχ Godfather).

Το ωραίο για εμάς στο μέγεθος είναι φορώντας το και κοιτώντας σε κάτοψη, να φαίνεται δέρμα και κομμάτι του καρπού από πάνω και από κάτω, δηλαδή να δίνει το ρολόι την ιδέα ότι εγγράφεται στον καρπό και χωρά άνετα.

Πιστεύουμε λοιπόν ακράδαντα ότι στην παγκόσμια αγορά ρολογιών έχει γίνει μια μεγάλη παρανόηση σε αυτό το θέμα και για μεγάλο ποσοστό των αντρών (αναλόγως και της γεωγραφίας βέβαια – γιατί άλλο καρπό ο μέσος Καναδός κι άλλο ο μέσος  Ιταλός) το 34-35 είναι το ιδανικό μέγεθος.

(Αντίστοιχη παρανόηση πιστεύουμε ότι έχει γίνει και με τα αυτοκίνητα αλλά δεν έχουμε αρκετά λεφτά για να φτιάξουμε αυτοκίνητο  :P :P :P)
Ας ελπίσουμε να έχουμε δίκιο και να εκτιμηθεί, γιατί είναι όντως στοίχημα…

Ωροδείκτης: θέλει όντως λίγο πιο λεπτοκαμωμένος για να μην κλέβει από το υπόλοιπο καντράν. Είναι στα προσεχώς και δεν περιμέναμε ότι θα το πιάσετε τόσο εύκολα από 2-3 φωτογραφίες, μπαγάσες.
Το σχέδιο δεν έχει εμπνευστεί από Σπαρτιατικά ακόντια κλπ (αναφέρθηκε ότι τα ελληνικά ρολόγια το παρακάνουν με τα αρχαιοελληνικά σύμβολα) αλλά από φαλαινοθηρικό καμάκι

Μίξη ελληνικών και Αγγλικών: χμμμμμμμ. Αναμένατε. Κάποιος μας πόσταρε πως υπάρχει ήδη το Perseus σαν μάρκα, κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν μπορούσαμε να ξέρουμε γιατί η ιστοσελίδα τους είναι καινούργια (και ευχαριστούμε πολύ που το είπες).
Αυτό μας έχει κάνει λίγο την καρδιά περιβόλι είναι η αλήθεια, και λογικά πρέπει να αλλάξουμε όνομα, και πολύ πιθανά να είναι ελληνικό (stay tuned). Επί καιρό το working prototype ήταν όλο ελληνικό και το αλλάξαμε τελευταία στιγμή πριν την παραγωγή πρωτοτύπων.

Clasp: παραθέτουμε φωτό. Δεν το σχολιάσαμε έως τώρα γιατί δεν πιστεύουμε ότι έχει κάτι έξω από το κλασσικό

Μία ακόμη φωτό από τον δικό μου καρπό που είναι λίγο μεγαλύτερος από του φίλου Νίκου (αν και εγώ είμαι πολύ χειρότερος φωτογράφος):

Ευχαριστούμε και πάλι, είστε μεγάλη βοήθεια   :)

Όπως όλοι ξέρουμε παλιά οι άντρες είχαν ρολόγια τσέπης κ τα χειρός τα φορούσαν οι γυναίκες.
Ακόμα κ τα τσέπης τότε ήταν πολύ μικρά.
Οι άντρες ξεκινησαν να τα φορούν στον πόλεμο αναγκαστικά.
Τώρα για να πούμε κ του στραβού το δίκιο δεν έχω γελάσει ποτέ με μικρό ρολοι σε μεγάλο καρπό,γελάω με πολλούς όμως που φοράνε κάτι ρολόγια τοίχου στον καρπό τούς...
Τώρα μέχρι 36 σε κάσα χωρίς bezel παλεύεται...
Μικρότερο δεν ξέρω θα πρέπει να  ειναι ετσι η κασα ωστε να φοριέται μεγαλύτερο που λένε...
Για μένα 38 -39 είναι το sweet spot.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • BILLY
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 22:24:16 μμ »
Επίσης οι δείκτες μου φαίνονται περίεργοι άμα θέλετε ντε κ καλά κάτι αρχαιοελληνικο βάλτε τις απολήξεις από την μακεδονική σαρισσα που είναι κ διαφορετικές μεταξύ τους μια για κάθε δείκτη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • BILLY
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 22:30:22 μμ »
Άλλαξε κ το όνομά σε Sarissa αφού σας την χάλασε ο george_ κάντε το 37αρι κ θα είστε μπόμπα.
Η κάντε το Ηράκλειτος για να ταιριάζει με το μότο...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 23:15:14 μμ »
Καλησπέρα σας!  :)
Από τη μεριά μου δεν θα επικαλεστώ ιστορικά στοιχεία ή τι επικρατεί σήμερα, ή ακόμα αν κάτι είναι σωστό ή λιγότερο σωστό και λάθος, απλώς παραθέτω και μία δική μου αλήθεια, πώς δηλαδή ένα μέγεθος ρολογιού δεν μπορεί να αποκλειστεί σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις. Παρακάτω, το Nomos είναι στα 35mm.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Σεπτέμβριος 11, 2023, 23:23:37 μμ »
Το φανταστικό 38,5ρι 556...!
Κατά την γνώμη μου ιδανικό μέγεθος σε αυτά τα ρολόγια..
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 12, 2023, 00:03:48 πμ από Wolf- »
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Σεπτέμβριος 12, 2023, 03:09:59 πμ »
Άλλαξε κ το όνομά σε Sarissa αφού σας την χάλασε ο george_ κάντε το 37αρι κ θα είστε μπόμπα.
Η κάντε το Ηράκλειτος για να ταιριάζει με το μότο...
Δεν έχω πει τίποτα τέτοιο
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 12, 2023, 06:13:26 πμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • BILLY
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Σεπτέμβριος 12, 2023, 07:06:23 πμ »
Δεν έχω πει τίποτα τέτοιο

Κάποιος μας πόσταρε πως υπάρχει ήδη το Perseus σαν μάρκα, κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν μπορούσαμε να ξέρουμε γιατί η ιστοσελίδα τους είναι καινούργια (και ευχαριστούμε πολύ που το είπες).
Αυτό μας έχει κάνει λίγο την καρδιά περιβόλι είναι η αλήθεια, και λογικά πρέπει να αλλάξουμε όνομα, και πολύ πιθανά να είναι ελληνικό (stay tuned).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σεπτέμβριος 12, 2023, 07:19:35 πμ »
Εμένα πάντως το καμάκι στον ωροδεικτη με καλύπτει απόλυτα σε επίπεδο συμβολισμού .
Καθαρά Ελληνοπρεπες με βιντάζ αναφορές στις δεκαετίες 70-80.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Georgefosk,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Σεπτέμβριος 12, 2023, 07:34:42 πμ »
Εμένα πάντως το καμάκι στον ωροδεικτη με καλύπτει απόλυτα σε επίπεδο συμβολισμού .
Καθαρά Ελληνοπρεπες με βιντάζ αναφορές στις δεκαετίες 70-80.
Τότε θα πρέπε και το σλόγκαν να αλλάξει σε "με θυμάσαι ρε π*@*#" και ψάλτης caseback.

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
3
like
2
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Spyoly,geezerv,george_,