- Αντιγράφω την κριτική μου από το Skroutz ως περήφανος κάτοχος!
- Δεν το προτιμώ το negative display.
- Κάθε βράδυ το φοράω στο χέρι χαλαρά, κοιμάμαι δίπλα στην μπαλκονόπορτα της κρεβατοκάμαρας και συγχρονίζει κάθε βράδυ.
To 5610U (νέο μοντέλο σε σχέση με το 5610) έχει τα παρακάτω updates:
- Πάντα φαίνεται η ώρα στη λειτουργία χρονομέτρου και αντίστροφης μέτρησης.
- Εκατοστά του δευτερολέπτου στο χρονόμετρο (για μέτρηση έχω 1 ώρα). Μετά από μία ώρα πάει με τα δευτερόλεπτα.
- Δυνατότητα επιλογής δευτερολέπτων στην αντίστροφη μέτρηση.
- Επιλογή γλώσσας για όνομα ημέρα (MOnday, LUndi, MΟntag, κλπ.)
- LED φωτισμός με δυνατότητα να καθοριστεί η διάρκεια (1,5 or 3 sec)
- Επιστροφή στην αρχική οθόνη με παρατεταμένο το mode κουμπί.
- Δυνατότητα για ευρωπαϊκό format ημερομηνίας μέρα, μήνας αντί για αμερικάνικο μήνας, μέρα
- Εύκολη αλλαγή από το mode world time σε local time (adjust + set ταυτόχρονα).
Οδηγίες ρύθμισης:
-
Manual επίσημο:
-
https://support.casio.com/en/manual/009/qw3495.pdfΤώρα ως προς το μοντέλο:
- LED φωτισμός πολύ ωραίος κατά τη γνώμη μου (δείτε και φωτογραφία και κρίνετε).
- Για το αδιάβροχο θα σας πω το καλοκαίρι με update.
- Αντοχή όπως όλα τα gshock.
- Radio reception: Το φοράει στο χέρι κάθε νύχτα και λαμβάνει σχεδόν κάθε φορά το σήμα. Οι προσπάθειες είναι 5 κάθε νύχτα (πρώτη προσπάθεια 00:02 και μετά κάθε ώρα μέχρι και τις 05:02). Το παράθυρο του υπνοδωματίου είναι Βόρειο - Βορειοδυτικό. Έτσι για παιχνίδι το συγχρόνισα πολύ εύκολα μέρα μεσημέρι με την android εφαρμογή Clock Wave Sync (φωτογραφία). Συγχρονίζει με την ώρα του κινητού που είναι ~ 1 sec πίσω από την ώρα του κύματος.
- Κατά τη γνώμη μου, οι παραπάνω αλλαγές σε σχέση με την απλή έκδοση δικαιλογούν τα χρήματα 120€ τέλη Μαρ 2023.
- Μοναδικό μειονέκτημα όλων των G-shock: λίγο χαμηλότερη ένταση ήχου ξυπνητηριού, ωριαίου σήματος, κλπ.
- Πιθανό μειονέκτημα: σε σχόλια στο YouTube έχει αναφερθεί ότι δεν μπορεί να αναγνωστεί η ώρα με ευκρίνεια όταν δεν κοιτάμε ευθεία την οθόνη. Εγώ δεν διέκρινα το θέμα αυτό.
Πιστεύω ότι αξίζει τα χρήματά του και το ευχαριστιέμαι κάθε μέρα.