Αποστολέας Θέμα: Κλοπές Ρολογιών - Τί να προσέχουμε  (Αναγνώστηκε 1707 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chris70

• Full Member
  • **
  • Χρήστος
    • Προφίλ
Απ: Κλοπές Ρολογιών - Τί να προσέχουμε
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 19, 2024, 12:09:28 μμ »
Αν βαράει λέει ? Παραβαράει. Εκτός και αν είναι πλαστικό. Πέρνα με Sub, και θα δείς. Εκτός και εάν είναι ρυθμισμένη στο χαμηλό. Οπότε, δεν πιάνει και τα πλαστικά / συνθετικά όπλα.  ???

Παντως το καμερον απο το ελληνικο αεροδρομιο δεν εχει βαρεσει ποτε...
Για τζι σοκ ουτε ζητημα...αερας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 19, 2024, 12:20:08 μμ »
Ασχετο με κλοπές αλλά σχετικό με ταξίδια ένα πρόσφατο αρθρο.
https://archive.ph/2024.02.14-143115/https://www.nytimes.com/2024/02/14/fashion/traveling-watches-schwarzenegger-switzerland.html
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 19, 2024, 12:46:01 μμ »
Κατ' αρχάς να πω ότι το νήμα δεν είναι για να ξύσουμε πληγές  :'( . Ούτε να πούμε πονεμένες ιστορίες που δεν διδάσκουν πολλά (π.χ. μια κατ'οικον διάρρηξη)

Περισσότερο κάποια παθήματα/μαθήματα που αν τα μοιραστούμε μπορεί και να γλιτώσουμε τα χειρότερα (φτου φτου φτου, στον εξαποδώ)

Αρχίζω εγώ

Το 2014 ταξίδευα με αεροπλάνο, και μου τσίμπησαν μπροστά μου ένα πολύ σπάνιο Swatch των 300€, Hugo Drax. To είχα στη χειραποσκευή, ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου. Ο τύπος/τυπισσα, άνοιξε το ντουλάπι κάποια στιγμή, έκανε πως έψαχνε δικά του πράγματα και προφανώς μαεστρικά έχωσε το χέρι του στο δικό μου βαλιτσάκι και το τσίμπησε.

Και μιλώντας μετά από μέρες με φίλη μου αεροσυνοδό, μου είπε ότι είχαν πιάσει σπείρα η οποία έκανε ακριβώς αυτό.

Πάθημα-μάθημα, η χειραπόσκευή κλειδωμένη. συνεχώς

Το είχα αυτό... Αγορά αν θυμάμαι σωστά 180 από την Ξάνθη. Κάποια στιγμή το είχα δει στο Hondos Αριστοτέλους σε τιμή ξεστοκαρίσματος... Το δικό μου είχε άδοξο τέλος. πιάστηκε η κορώνα σε μια κουρτίνα και κόπηκε. Μετά από πολλές προσπάθειες να βρω τη μηχανή ή να την επισκευάσω, πούλησα τα κομμάτια για ανταλλακτικά...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 19, 2024, 13:30:51 μμ »

Εβαζα στην Samsonite του χεριού, ότι δεν ήθελα να κοπανηθει στην βαλίτσα.

Χειραποσκευή, με συνδυασμό. Δεν μπορεί να την ανοίξει ο "μάγκας" από την σκευοφόρο της οροφής, ακόμα και αν κοιμηθείς, πχ σε ένα πιο μακρύ ταξίδι.

Επίσης, σε διάφορα συμβούλια / διαπραγματεύσεις, που συνήθως κρατούσαν κάποιες ώρες, ή και ολόκληρη την ημέρα και υποχρεωτικά κάναμε διαλλείματα για WC - refresh - snaks - ακόμα και γεύμα - ή επίσκεψη σε χώρους παραγωγής, και τα πράγματα έμεναν στην θέση τους στην αίθουσα διασκέψεων, τράβαγες μια περιστροφή στον συνδυασμό και ξένοιαζες.

Στην απουσία μας συνήθως, έμπαιναν και "καθάριζαν" τον χώρο - τραπέζια, άλλαζαν φλυτζανια / ποτήρια - έφερναν καφέδες - σάντουϊτς - αναψυκτικά - βουτήματα, και όταν πχ η επιστροφή από την διακοπή ήταν μετά από 1-2 ώρες, ήξερες ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε διαβάσει τα χαρτιά σου, τα οικονομικά σου στοιχεία, και άλλα ..........ενδιαφέροντα πράγματα. Επίσης, κλείδωναν και τα lap-top με τον κλασικό τρόπο με κωδικό.

Οταν ήταν περισσότερα τα απαιτούμενα στοιχεία, η μικρή χειραποσκευή, αντικαθίστατο με την μεγαλύτερη, την pilot, πάλι με συνδυασμό, στις τυπικές αεροπορικές διαστάσεις που ταιριάζουν στις σκευοφόρους, που κάλυπτε τα επιπλέον χρειαζούμενα και τυχόν αγορές και από τα αεροδρόμια κατα την επιστροφή, μια και τα χοντρα ντοσιέ έμπαιναν από το ξενοδοχείο στην βαλίτσα, και έμενε χώρος για ρολόγια και άλλα δώρα.  ;D Απλώς με μια τέτοια, έκανες μπράτσα  :(

Οταν το κλίμα ήταν φιλικό, ή σε μικρές επισκέψεις που δεν διέκοπτες, και απαιτούντο λίγα πράγματα, λόγω λίγων θεμάτων , αν ήθελες προστασία από κτυπήματα πχ στο αυτοκίνητο, χρησιμοποιούσα την ακόλουθη, σκληρού κελύφους, με κλειδί

και σε "βίζιτες"  :P κύρους, σύντομες μεν αλλά σημαντικές συναντήσεις για "σπάσιμο" του τσαμπουκά του υποψήφιου συνεργάτη, ή στα τελειώματα των υπογραφών, πουλάγαμε μούρη με μια δερμάτινη Bridge, full grain που τότε έκανε 800 Ε.  ??? αλλα ζυγίζει και 3 κιλά. Και με full set "μούρης" !  :D :D :D :D

Σημ. Οι φωτό της 22ας Αυγούστου 2016, τραβήχτηκαν για την καθοδήγηση τότε μέλους που είχε ζητήσει απόψεις προκειμένου να προχωρήσει σε αντίστοιχη αγορά για εξοπλισμό της έναρξης τότε επαγγελματικής απασχόλησης.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 19, 2024, 13:43:06 μμ »

Βάζω το κλασικό μου ξυπνητήρι, βάζω τον φορτιστή, δύο πουρα σε αλουμινένια συσκευασία, και κάτι άλλα ψιλά, μαζί με τα ντοσιέ με τα χαρτιά. Περνάω το scanner, και ..........συναγερμός.

Ο τύπος είδε, ( μου έδειξαν μετά την "φωτό" - το screen shot ), ένα ρολόι, καλώδια και δύο φυσέκια. Ωρολογιακός μηχανισμός + εκρηκτικά.  :D :D :D :D

Από τότε, έτσι τα έβαζα επίτηδες, και 2-3 φορές στις 10, χαμπάρι δεν έπαιρναν. Στις υπόλοιπες, μόνον που δεν με πυροβολούσαν (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Παντως το καμερον απο το ελληνικο αεροδρομιο δεν εχει βαρεσει ποτε...
Για τζι σοκ ουτε ζητημα...αερας

Σε κάθε αεροδρόμιο ήταν ( δεν ξέρω αν είναι τώρα ) διαφορετική η αντιμετώπιση.

Τις φορές που ΔΕΝ αντιδρούσαν στον "εκρηκτικό μηχανισμό", πάντα φοβόμουνα ότι θα μπορούσε να έχει περάσει και ο οιοσδήποτε οτι άλλο του ...........χρειαζόταν.

πχ Κάϊρο, μας άφηναν σχεδόν με το σώβρακο, Ζυρίχη περνάγανε το Lap-top από φασματογράφο αερίων, Βουκουρέστι σε μύριζαν με σκυλιά, στα Ρώσικα σου ζύγιζαν τις βέρες και έπρεπε να δηλώσεις ακόμα και τα κερματα από άλλα νομίσματα που είχες, ο κάθε π@π@ρ@ς είχε τις δικές του προσεγγίσεις, και δεν ήξερες  τι θα αντιμετωπίσεις κάθε φορά. Σε τριτοκοσμικές χώρες πάντως, πχ Αλβανία ( ...αλλα και άλλες ), φόραγα το πλαστικό, για να αποφεύγω τις εμπλοκές. Swatch GMT. Με ένα κτύπημα στο γυαλί, δείχνει την δεύτερη ώρα.  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 19, 2024, 14:30:31 μμ »
Ενα άλλο σημείο προσοχής, είναι το ακόλουθο.

ΠΟΤΕ δεν βγάζουμε το ρολόι μας, σε ξενοδοχεία, γυμναστήρια, θάλασσα, κλπ. Το αυτό ισχύει και για τα διάφορα κοσμήματα, από αλυσιδίτσες - χεριού / λαιμού - μέχρι πιθανά σκουλαρίκια , κλπ.

Στην οικογένεια κυκλοφορούσαν μερικά Rolex, και οταν ο θείος μου με είδε ότι απέκτησα και εγώ, μου έδωσε την ανωτέρω συμβουλή. Δεν το βγάζεις ΠΟΤΕ από το χέρι σου σε δημόσιο χώρο.

Στην ζωή απεδείχθη σωστός. Πολλές οι περιπτώσεις φίλων και γνωστών και συναδέλφων, που τα έβαλαν στο ερμάριο του γυμναστηρίου, στην τσάντα του μπάνιου, στην εταζέρα του ξενοδοχείου και .........εξαφανίστηκαν. Για να μην το κοπανήσουν, να μην το βρέξουν, για να πλυθούν. Και την πάτησαν.

Προσωπικά, έχω βρει ρολόι στο μπάνιο ενοικιαζόμενων δωματίων.

Συνεπώς, αν το ρολόι δεν αντέχει τον τελικό μας προορισμό, το αφήνουμε στο σπίτι, και βάζουμε άλλο, ή .........τίποτα.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 19, 2024, 14:55:19 μμ »
Έχω δει παρα πολλές φορές στη θάλασσα να βγάζουν το αδιάβροχο ρολόι τους και να το αφήνουν στην τσάντα τους προκειμένου να βουτήξουν.🤣Ο ορισμός του παραλογισμου,για να το πω ευγενικά.Δε βουτάνε με το ρολόι όπου έχει 0.00000000001% πιθανότητες να πάθει κάτι και το αφήνουν στη ξαπλώστρα όπου είναι 50/50 αν το έχει δει κάποιος να το κλέψει.Τελευταια και απο τις πιο εντυπωσιακές περιπτώσεις ήταν μια στη διπλανή μου ξαπλώστρα όπου έβγαλε το sdds παρακαλω,το έβαλε στη τσάντα και βούτηξε για πάνω από μισή ώρα στο νερό.
Υγ: Βέβαια επειδή ακόμα και σήμερα μου φαίνεται πολύ χαζο να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο,πάντα η πρώτη σκέψη μου είναι πως το ρολόι είναι μαϊμού.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 19, 2024, 15:16:51 μμ »
Δεν έχει λογική να αφήσεις στο τσαντακι,ένα ρολόι μερικών χιλιάδων ευρω,το πιο πιθανό είναι να είναι μαϊμού
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 19, 2024, 15:26:53 μμ »
Πλέον, σε κάποιες πλάζ ( ! ), βάζουν ένα κουτί στον στύλο της ομπρέλλας, και εκεί, αφήνεις τα ..........πολύτιμα. Ενώπιον τόοοοοοοοοοοσων άλλων.

Και φοράς το κλειδί, και ..........κολυμπάς ήσυχος. Υποτίθεται.  ::)

Εγώ, εκτός από μάσκα - πέδιλα - μαχαίρι ( όπου με παίρνει ), έχω το αδιάβροχο ρολόι και την πιστωτική κάρτα. Πιστωτική, όχι χρεωστική. Ουτε καν το κινητό. Ποτέ δεν ξέρεις ποιοί είναι δίπλα - παραδίπλα - διερχόμενοι, και όταν εγώ μένω στο νερό πάνω από 1 ώρα, το ελάχιστο, οι αλλαγές στους τριγύρω είναι αρκετές, αντε βρες άκρη.

Εφόσον πηγαίνεις με αυτοκίνητο, άσε στο αυτοκίνητο ( κρυφά-κάτω από καθίσματα - πορτ μπαγκάζ ) χωρίς να φαίνονται τα αναλογικά πολύτιμα. Και αν πηγαίνεις με δίτροχο, ε, εκεί θέλει πάλι προσοχή. Κάποτε, βάζαμε καλαμαριέρα μαζί στην θήκη, και άν έμπαινε χέρι....Αααααααααααααααααα  :D :D :D :D

Και επαναλαμβάνω, για πολλοστή φορά, ποτέ δεν φοράμε στην θάλασσα κατι που ΔΕΝ θέλουμε να χάσουμε. Στην θάλασσα έχουν χαθεί ΠΟΛΛΑ, από βέρες - αλυσίδες - σταυροί - δακτυλίδια, κλπ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 19, 2024, 15:32:28 μμ »
Το κάνει πιο εύκολο,κλέβει το κουτί  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 19, 2024, 16:10:45 μμ »
Το κάνει πιο εύκολο,κλέβει το κουτί  ;D

Καλά, δεν βγαίνει εύκολα, και οι γύρω έχουν ορατότητα. Μια τέτοια κινηση θα γινόταν αντιληπτή.

Αλλά, σαν παράδειγμα κλοπης, το ακόλουθο.

Αφήνω εγώ την ομπρέλα με τις δυο ξαπλώστρες, πετσέτες, και την τσάντα της κυρίας με τα αντηλιακά - το βιβλίο της - τα γυαλιά ηλίου, το δεύτερο - τρίτο μαγιώ, την χτένα-βουρτσα, το καθρεφτάκι, και ότι έχουν οι κυρίες,  ;) και πάμε θάλασσα. Την προστατεύω με την μάσκα από τις τσουχτρες, δράκαινες, ξεχασμένες άγκυρες. ( τα έχω όλα σε φωτό )

Τα "γατιά", με την αναχώρησή μας, πάνε στην ομπρέλα, ακουμπάνε μια τσάντα στις ξαπλώστρες, όντας όρθιοι, με ένα κατσαβίδι χερικώνουν το πλαστικό κουτί, και μετά, αποχωρουν. Ευκολο - γρήγορο, κανενας δεν παίρνει πρέφα, σου λένε οι γύρω, "φίλοι τους είναι", με ένα τζόκευ και γυαλιά, και ενα Τ-σέρτ, ( που αλλάζουν 20 μέτρα πιο πέρα )- αντε βρές τους.

Γιατί, ΠΟΛΛΑ μάτια σε παρακολουθούν, βλέπουν πότε φτάνεις και πότε μπαίνεις στην θάλασσα. Θέλει πολλή προσοχή, και όχι στολίσματα - κοσμήματα - που τελικά αφήνεις στο κουτί.  :(

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 19, 2024, 16:35:23 μμ »
Πιτσιρικάς είχα βρει ένα citizen σε τουαλέτες παραλίας..!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 19, 2024, 17:12:43 μμ »
.................
και σε "βίζιτες"  :P κύρους, σύντομες μεν αλλά σημαντικές συναντήσεις για "σπάσιμο" του τσαμπουκά του υποψήφιου συνεργάτη, ή στα τελειώματα των υπογραφών, πουλάγαμε μούρη με μια δερμάτινη Bridge, full grain που τότε έκανε 800 Ε. ??? αλλα ζυγίζει και 3 κιλά. Και με full set "μούρης" !  :D :D :D :D

Επειδή πιθανόν μερικοί να θεωρήσουν ότι παίρνω ληγμένα, παραθέτω το λινκ στο σάϊτ της εταιρίας.  ;)

https://www.thebridge.it/us_en/men/business-bags.html#more1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 19, 2024, 17:40:46 μμ »
Τι πάθατε σήμερα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Perseas El Primero

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 19, 2024, 19:02:58 μμ »
Επειδή αναφέρθηκε παραπάνω να μένουν πράγματα κάτω απο τα καθίσματα του αυτοκινήτου στη θάλασαα, αυτό να το αποφεύγετε. Ουκ ολιγες φορες εχουνε σπασει τζάμια γνωρίζοντας οτι πλεον ο κόσμος αφηνει κινητά στο αυτοκίνητο.

Έκλεψαν έτσι φιλους μου τωρα το Σεπτέμβριο που μας πέρασε στη Βαρκιζα.
Αντικείμενα αξίας μόνο στο πορτ μπαγκαζ.

Εδώ είναι και η ενδιαφέρουσα πληροφορία για το φορουμ: πολλά αυτοκίνητα έχουν σύστημα να κλειδώνουν τα καθίσματα απο το να πέφτουν.

Δηλαδη κι αν ακομα κάποιος σπάσει τζαμι, το κάθισμα δεν πεφτει να του δωσει πρόσβαση πισω.

Αλλα παλι αυτοκίνητα, κλειδώνουν ακόμα και το κουμπί που ανοίγει το πορτ μπαγκαζ από τη θεση του οδηγου. Αυτο γίνεται από ενα μικρο έλασμα επάνω ακριβως στο μηχανισμό κλειδαριάς του πορτ μπαγκαζ

Ψάξτε στο manual μπορει να έχετε κατι κι εσείς και να μην το γνωρίζετε.

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,Beastaras,