Κωνσταντίνε γιατί..?!
Είχα ένα Superocean Heritage, παλαιότερα (2009-2014).
Ωραίο ρολόϊ, εκεί για τα €1,800 που το είχα πάρει duty free, δεν ήταν κακό.
Τώρα όμως δεν ξέρω, φέρω ιδιαίτερα κακή άποψη για το brand.
Κατ'αρχάς θεωρώ ιδιαίτερα ενοχλητικό το ότι ανέβασαν τις τιμές και δεν τα βρίσκεις με έκπτωση.
Το παίζουν μη μου άπτου κι ο κατάλογος που έχουν για μένα δεν βλέπεται.
Δικαίωμά τους βέβαια, και η JLC για παράδειγμα ανεβάζει τις τιμές σταθερά και με θράσος - με τη διαφορά ότι η JLC είναι JLC, κι όχι Breitling (μη συγκρίνουμε δηλαδή την π***** με τη βούρτσα).
Το Β είναι ρολόϊ που θα σκεπτώ να πάρω από 50-60% off κατ'ελάχιστον και πάνω, εδώ κάποια Ω τα βρήκα στο 40% και πάλι τα άφησα (ίσως και κακώς για 1-2 από αυτά).
Κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα τα Β τα θεωρώ ξεκάθαρα υποδεέστερα ρολόγια, και τεχνικά αλλά και σαν brand name.
Έχει κάνει η εταιρεία κάποιους in-house (π.χ. B01) αλλά και πάλι συνολικά τα περισσότερα στον κατάλογο μου βγάζουν κάτι πολύ 'δεύτερο', είμαι ανοικτός και ειλικρινής.
Είναι προσωπική η άποψη, και βασίζεται στο γούστο μου (το οποίο είναι φυσικά εντελώς υποκειμενικό).
Το Navitimer γνωρίζω πως από παλιά έχει σεβασμό από τους συλλέκτες αλλά ποτέ δεν μου άρεσε ως ρολόϊ (το ίδιο πράγμα έχω και με το Speedmaster Moonwatch της Ω).
Το Chronomat Chrono είναι απίστευτα κακόγουστο, το Avenger αδιάφορο (πολύ χειρότερο στυλιστικά λ.χ. από Longines οπότε σε αυτά τα χρήματα που το σερβίρει η Β τί να πάω να πάρω).
To Premier Chrono είναι αντιγραφή Patek σάλμον/φυστίκια κλπ., το Classic AVI Chrono 100% αντιγραφή Breguet. Μόνο που τα βλέπεις αυτά ως προϊόντα στον κατάλογο, τρέχεις μακριά για το λόγο που ανέφερα.
To Endurance Pro στέκεται, το SuperOcean Auto (που έχει ο Βασίλης σε τουαλετί χρώμα) slightly άνω του μετρίου για καθημερινό αλλά πάντα όχι σε full retail, με ένα μόλις επαρκές rubber strap, και μου άρεσε αρκετά το προηγούμενο (αυτό που είχε ο Παναγιώτης και το πούλησε στον Γρηγόρη αν θυμάμαι καλά).
Στα 5 χιλιάρικα τώρα λιανική για το μοντέλο με το rubber strap τί να πας να πάρεις, με ΕΤΑ, δηλαδή είναι τρελοί οι άνθρωποι. Πας και βρίσκεις ένα Longines με έκπτωση αρκετά κάτω από τα 2 χιλιάρικα που έχει και μηχανισμό εγγυημένο με χρονομετρία περί το +5", ή παίρνεις ένα Tudor βρε αδελφέ...
Κάτι άλλα Τοπ Τάϊμ που βλέπω, Κόμπρα, Κορβέτ, Μάστανγκ, δεν είναι άσχημα (ισορροπημένα σε μέγεθος) αλλά τρέχα γύρευε, για ανθρώπους που δεν έχουν έντονη σχέση με το θέμα ρολόϊ. Σαν κάτι μοντέλα Honda Edifice που βγάζει η Casio...