Αποστολέας Θέμα: Δεν θα αγοράσω ποτέ/ίσως ποτέ  (Αναγνώστηκε 3288 φορές)

0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Δεν θα αγοράσω ποτέ/ίσως ποτέ
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουάριος 26, 2024, 18:06:59 μμ »
Όχι, δεν νομίζω.
Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι εάν κάποιος θα χρησιμοποιούσε ένα καταδυτικό ρολόι για να καταδυθεί δεν θα του ήταν χρήσιμος  ο χρονογράφος.
Βέβαια θα μου πεις ποιος χρησιμοποιεί πλέον ρολόι για να καταδυθεί, οκ δεκτό εγώ πάντως δεν θα το αγόραζα. ;D
Ξέρω τι λες και συμφωνώ με την άποψη ότι σε ενα ρολόι που θα χρησιμοποιηθεί μόνο ως καταδυτικό ο χρονογράφος είναι περιττός.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι καλοί diver χρονογράφοι δεν αγοράζονται για αποκλειστική χρήση στη θάλασσα.Ρολογια σαν όλα τα αλλά είναι που περνάνε την περισσότερη ζωή τους εκτός θάλασσας και είναι πολύ καλοδεχόμουνη η στεγανοποίηση τους όποτε χρειαστεί.
Υγ: Δε τα λέω αυτά για να σου αλλάξω άποψη,Είχα διαβάσει και πρόσφατα μια ανάλογη συζήτηση και επειδή βαρέθηκα να πάρω τότε θέση,το έκανα τώρα. 😀
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dimi,mic,Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουάριος 26, 2024, 18:58:06 μμ »
Δεν θα αγόραζα ποτέ καταδυτικό ρολόι σε έκδοση chronograph. Ο χρονογράφος αναιρεί το καταδυτικό στύλ του ρολογιού.

Απόλυτα σωστός ! Το έχω βιώσει, έδωσα ρολόι ακριβώς για αυτόν τον λόγο.  :(

Απλώς, να .......διευκρινίσουμε το τι εννοούμε με το ...........κατάδυση. Εννοούμε ......κολύμπι και καμμιά βουτίτσα στα 2-3-5 μέτρα, ή ..........κατάδυση στα 10-15-20 ελεύθερη, αντε για κανένα πσάρι, ή βαθύτερη με .........εξοπλισμό ?

Η καλή υδατοστεγανότητα,αναιρει το χρονογραφο; 😀

Θα μπορέσεις εσύ δηλαδή,να διαβάσεις στην κατάδυση τις μετρήσεις?

Ξέρω τι λες και συμφωνώ με την άποψη ότι σε ενα ρολόι που θα χρησιμοποιηθεί μόνο ως καταδυτικό ο χρονογράφος είναι περιττός.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι καλοί diver χρονογράφοι δεν αγοράζονται για αποκλειστική χρήση στη θάλασσα.Ρολογια σαν όλα τα αλλά είναι που περνάνε την περισσότερη ζωή τους εκτός θάλασσας και είναι πολύ καλοδεχόμουνη η στεγανοποίηση τους όποτε χρειαστεί.
Υγ: Δε τα λέω αυτά για να σου αλλάξω άποψη,Είχα διαβάσει και πρόσφατα μια ανάλογη συζήτηση και επειδή βαρέθηκα να πάρω τότε θέση,το έκανα τώρα. 😀

Επίσης πολύ σωστός.

Στην κατάδυση, ( παλαιότερα ) τα χρήσιμα ήταν τα λεπτά, όχι τα δευτερόλεπτα. Εξ ου και η στεφάνη με τα λεπτά, τα αρχικά με μεγαλύτερη ακρίβεια, ανα λεπτό ( αποσυμπιέσεις ανόδου ), τα υπόλοιπα και ανα 5-λεπτα, απλώς για χρόνο κατάδυσης, διάρκεια φιάλης, κλπ. Μιλάμε για παραδοσιακούς δύτες.

Οι στεγανοί χρονογράφοι, για κάποιο αξιολογο βάθος, έχουν βιδωτά πουσουάρ, που αν ξεβιδώσουν, ............πάει η στεγανότητα. Οπότε, ΑΧΡΗΣΤΟΙ μέσα στο νερό, και τολμώ να πω, ανεξαρτήτως βάθους.

Από την άλλη, μια υδατοστεγανότητα, προστατεύει κάθε μηχανισμό, πολύ αποδεκτή και σε έναν πιο περίπλοκο και ευαίσθητο σαν τον μηχανισμό ενός χρονογράφου, από σκόνες - υγρασίες - ρύπους.

ΙΜΟ ένας καλός χρονογράφος, έχει πλεονέκτημα αν έχει μια σχετική υδατοστεγανότητα, για μια βροχούλα, ένα πιτσίλισμα, ενα τυχαίο βρέξιμο πχ με .....σαμπάνια   ;D, αλλά, η υψηλότερη στεγανότητα - με χρήση βιδωτών πουσουάρ που ξεβιδώνουν για την χρήση - δυσχεραίνουν την χρήση, και ειδικά την "σε πρώτη ζητηση".

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουάριος 26, 2024, 19:15:04 μμ »
Κύριε Γιώργο σωστός,αλλά εγώ λέω κάτι πολύ πιο απλο.Λεω ότι οι περισσότεροι τα ρολόγια μας,τα αγοράζουμε γιατί πολύ απλά μας αρέσουν αισθητικά.Λεω ότι στην πράξη και submariner να έχει ο άλλος,στην ουσία το ρολόι θα περάσει τη συντρηπτικη πλειοψηφία του χρόνου του εκτός θάλασσας.Για να μην αναφέρω πως κάποιοι ούτε με το sub δε θα βουτούσαν…Ε,ενώνοντας αυτά τα δύο δε βλέπω πού είναι το πρόβλημα ένα diver με χρονογραφο.
Και επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί η επιχειρηματολογία απέναντι σε αυτό που λέω είναι οι καταδύσεις,κυνήγια χταποδιών,κυνήγι λευκού καρχαρία,καθάρισμα θαλάσσιων αγωγών και δεν ξέρω εγώ τι άλλη υπερβολή που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα των περισσότερων μας που πολύ απλά θελουμε ένα ρολόι που να μη χρειάζεται να το βγάζουμε όταν πάμε το καλοκαίρι να τσαλαβουτήσουμε στη θάλασσα.
friendly
0
funny
1
like
3
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
mic,
Members reacted like:
mic,Beastaras,yannisb,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουάριος 26, 2024, 19:23:19 μμ »
Giorgos_I, υπάρχουν χρονογράφος που μπορείς να κάνεις χρήση στο νερό,πχ αυτός της omega,επίσης ακόμα και να μην τα έχεις βιδωσει  τα κουμπιά του χρονογραφου στο Ρολεξ, δε θα πάθει κάτι,αν δεν τα πατήσεις
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουάριος 26, 2024, 19:25:42 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ θα αγόραζα ποτέ diver χρονογράφο..! Σαν να χαμηλώνεις jeep ένα πράμα για να στρίβει καλύτερα μου ακούγεται..
 :D
friendly
0
funny
2
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Giorgos_I,mic,
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουάριος 26, 2024, 19:29:27 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ θα αγόραζα ποτέ diver χρονογράφο..! Σαν να χαμηλώνεις jeep ένα πράμα για να στρίβει καλύτερα μου ακούγεται..
Εγώ από την άλλη τα gst aquatimer,ιδίως το split second και κάποιες εκδόσεις Κουστώ,τα θεωρώ από τα πιο όμορφα ρολόγια που υπάρχουν.Ανετα θα ήθελα να τα έχω όλα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουάριος 26, 2024, 19:32:32 μμ »
Επίσης, ακόμα και η ημερομηνία είναι περιττή σε έναν δύτη. Γιατί ξέρεις την ημερομηνία, πριν μπεις στο νερο, μια και έχεις συμπληρώσει χαρτιά, ή ακόμα καλύτερα,, περιμένεις πως και πως την ημερομηνία αυτή να πας, άρα, την έχεις ........αποστηθίσει  :D :D :D

Απλώς, επειδή τα καταδυτικά τα έχεις και για τις άλλες ημέρες, μια ημερομηνία είναι ..............χρήσιμη. Πολύ χρήσιμη. Και οι ανθρώποι, την ζητουσαν ακόμα και στα μη έχοντα, με την προσθεση των ακόλουθων πρόσθετων. Λαμάκια με τον μήνα στο λουράκι.

Μην μας ξεγελάει η ευκολία των σημερινων μέσων , που η ώρα, η ημερομηνία, και δεν ξέρω τι άλλο υπάρχει στα ακροδάκτυλά μας μέσω των διαβολικών συσκευών.

Πριν χρόνια, αυτά ήταν ............όνειρα.  ;D

Και μια σημείωση. Σε κάποια καταδυτικά, η ημερομηνία γίνεται ευδιάκριτη στην ξηρά, μια και έχουν και έναν φακό μεγέθυνσης στο κρύσταλλο. Μέσα στο νερό όμως, ο φακός αυτός, εξομοιούται με το νερό, και ...........εξαφανίζεται. Το έχει δεί κανείς ?  :o
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουάριος 26, 2024, 19:40:25 μμ »
Κύριε Γιώργο σωστός,αλλά εγώ λέω κάτι πολύ πιο απλο.Λεω ότι οι περισσότεροι τα ρολόγια μας,τα αγοράζουμε γιατί πολύ απλά μας αρέσουν αισθητικά.Λεω ότι στην πράξη και submariner να έχει ο άλλος,στην ουσία το ρολόι θα περάσει τη συντρηπτικη πλειοψηφία του χρόνου του εκτός θάλασσας.Για να μην αναφέρω πως κάποιοι ούτε με το sub δε θα βουτούσαν…Ε,ενώνοντας αυτά τα δύο δε βλέπω πού είναι το πρόβλημα ένα diver με χρονογραφο.
Και επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί η επιχειρηματολογία απέναντι σε αυτό που λέω είναι οι καταδύσεις,κυνήγια χταποδιών,κυνήγι λευκού καρχαρία,καθάρισμα θαλάσσιων αγωγών και δεν ξέρω εγώ τι άλλη υπερβολή που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα των περισσότερων μας που πολύ απλά θελουμε ένα ρολόι που να μη χρειάζεται να το βγάζουμε όταν πάμε το καλοκαίρι να τσαλαβουτήσουμε στη θάλασσα.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ειναι ο λόγος που είπα

................

Από την άλλη, μια υδατοστεγανότητα, προστατεύει κάθε μηχανισμό, πολύ αποδεκτή και σε έναν πιο περίπλοκο και ευαίσθητο σαν τον μηχανισμό ενός χρονογράφου, από σκόνες - υγρασίες - ρύπους.

ΙΜΟ ένας καλός χρονογράφος, έχει πλεονέκτημα αν έχει μια σχετική υδατοστεγανότητα, για μια βροχούλα, ένα πιτσίλισμα, ενα τυχαίο βρέξιμο πχ με .....σαμπάνια   ;D, αλλά, η υψηλότερη στεγανότητα - με χρήση βιδωτών πουσουάρ που ξεβιδώνουν για την χρήση - δυσχεραίνουν την χρήση, και ειδικά την "σε πρώτη ζητηση".

Ειναι απόλυτα χρήσιμο και βολικό, να έχεις ένα ρολόι που αντέχει λίγο νερό, ..........πάνω στον χορό, σε έναν γάμο, μια βάπτιση, γλυστράς στην πισίνα. Να μην έχεις ρολόι που αντέχει ?  ;D

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς ο Κροκοδειλάκιας για να φορά αδιάβροχο ρολόι, οιοδήποτε τύπου

............................

Ακόμα και εγώ, ο σπαστικός με την υδατοστεγανότητα, έχω ρολόγια 30 μέτρων. Αλλά, αν δώ λογαριασμό ΕΥΔΑΠ κοντά μου, τρέχω να ξεφύγω.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουάριος 26, 2024, 19:44:14 μμ »

Πάντως αυτοί με τα αγροτικά 4Χ4, που μεταφέρουν πατάτες και καρπούζια, όχι μόνο τα χαμηλώνουν, αλλά βάζουν και τετράπαχα χαμηλού προφίλ λάστιχα.  ;D
friendly
0
funny
3
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Argo982001,sea_dweller,guzzi,
No reactions
No reactions
Μιχάλης

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουάριος 26, 2024, 19:46:07 μμ »
Πάντως αυτοί με τα αγροτικά 4Χ4, που μεταφέρουν πατάτες και καρπούζια, όχι μόνο τα χαμηλώνουν, αλλά βάζουν και τετράπαχα χαμηλού προφίλ λάστιχα.  ;D

.....και χρωμιωμένες ζάντες  ;D
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
mic,
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
Δεν θα αγοράσω ποτέ/ίσως ποτέ
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουάριος 26, 2024, 20:38:11 μμ »
Δεν νομιζω να υπαρχει ρολοι που δεν θα αγόραζα, πραγματικα Ολα μου αρεσουν για καποιο λογο, ίσως δεν θα πλήρωνα ποτε αλλα δεν θα ειχα προβλημα να φορέσω ομως, Ολα τα fashion ρολογια…

Seiko Rules
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουάριος 26, 2024, 20:41:17 μμ »
Fashion ρολόι δεν έχω φορέσει ποτέ..!
Ούτε πιτσιρικάς..  όταν ακόμα δεν είχα σχηματίσει άποψη...!
Μπορεί να έτυχε βέβαια..!
 ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουάριος 26, 2024, 20:42:03 μμ »
Ο Τριαντάφυλλος όμως κυκλοφορεί με κάτι fashion τώρα τελευταία...!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουάριος 26, 2024, 20:43:11 μμ »
Ποια είναι για σένα?Ένα παράδειγμα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουάριος 26, 2024, 20:49:25 μμ »
Fashion ρολόι δεν έχω φορέσει ποτέ..!
Ούτε πιτσιρικάς..  όταν ακόμα δεν είχα σχηματίσει άποψη...!
Μπορεί να έτυχε βέβαια..!
 ;)
Πιτσιρικάς είχα πάρει ένα Bulgari γκρι - μαύρο με αλουμινένια κάσα. Αυτόματο,πολύ ελαφρύ και άνετο.Το μόνο fashion ρολόι που πήρα.Δεν νομίζω ότι θα αγόραζα ξανά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions