Απορία ενός σχετικά αρχάριου με το σπορ: Η ακρίβεια των quartz ρολογιών στα +/- 15 δευτερόλεπτα το μήνα που αναφέρεται στον πίνακα, από πού και πώς προκύπτει; Και ρωτάω γιατί δύο τουλάχιστον quartz ρολόγια που έχουμε στο σπίτι, και τα οποία είναι και τα δύο entry level ρολόγια, στην κατηγορία 300 έως 500 ευρώ, τα έχω μετρήσει πολύ αναλυτικά και η ακρίβειά τους είναι μακράν καλύτερη. Και τα δύο παίζουν στην κατηγορία +/- 20 δευτερόλεπτα το χρόνο.
.....................
Οπως τα λές. Ακόμα και το ταπεινό Casio Duro, κρατάει δευτερόλεπτα μεταξύ αλλαγών ώρας χειμώνα - καλοκαίρι, που δεν αξίζει καν να διορθώσει κανείς.
Από την άλλη, το Eco Drive CITIZEN, Excalibur, που είναι Divers 200 M, και το φοράω μονον το καλοκαίρι και δεν αλλάζω σε χειμερινή, παραμένει στο φάσμα των 20 δευτ. και έχω να το διορθώσω 3-4 χρόνια.
Ενα SEIKO Quartz, που έχω από το 1978, ζήτημα είναι αν χάνει τα 20 τον χρόνο.
Ενα τοίχου που έχω, στην κουζίνα, παρά τις υγρασίες κλπ, εξακολουθεί στις αλλαγές γτης ώρας να έχει απόλυτη ακρίβεια. Και αυτά, έχουν κάτι μηχανές Γερμανικές.
Ενα άλλο που έχω, γραφείου, έχει και πιστοποίηση χρονομέτρου, με Serial No δοκιμής / πιστοποίησης, με καντράν στρατιωτικής ώρας.
Φωτό αργότερα μια και το postimage είναι σε συντήρηση.