Αποστολέας Θέμα: Ζαφείρι ή ορυκτό γυαλί σε ρολόι για σκληρή χρήση?  (Αναγνώστηκε 576 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος petros249

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Ζαφείρι ή ορυκτό γυαλί σε ρολόι για σκληρή χρήση?
« Απάντηση #30 στις: Νοέμβριος 20, 2024, 23:08:38 μμ »
Για ρολόι εργασίας που θα τρώει κοπάνημα δεν βρίσκω απολύτως ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο να πάρει κάποιος μηχανικό/αυτόματο.

Η χρονομετρία των Seiko orient σε αυτά τα χρήματα (200€) αλλά και σε πολλά περισσότερα ακριβότερα Seiko είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Θα πρέπει δηλαδή ανά 3-4 μέρες να διορθώνεις.

Ναι το γνωρίζω αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου...

Λοιπόν ζαχαρωνω αυτό:

https://www.watches111.com/%E2%80%8Breloj-autom%C3%A1tico-hombre-Seiko-5-SNKP11K1-42mm-50m-WR-correa-de-acero-p631709254

Πολύ καλή τιμή και όπως ακριβώς το θέλω... Το μόνο που με προβληματίζει είναι τα 5 bar... αντέχει πλύσιμο χεριών?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Νοέμβριος 21, 2024, 00:01:49 πμ »
...αυτό αντέχει τα πάντα. Απλως, με την μηχανή που έχει, ΔΕΝ θα δείχνει σωστά την ώρα.

Τα 5-άρια, ήταν διάσημα για το 5, που σήμαινε

The 5 Pillars of Seiko 5:

Automatic Winding: Powered by your movement, there’s no need for battery replacements.
Day-Date Display: A single window elegantly showcases both the day and date.
Water Resistance: Most models can resist water up to 100 meters, making them suitable for various activities.
Recessed Crown at 4 O’Clock: Positioned to ensure minimal interference and optimal comfort.
Durable Build: Crafted to endure daily wear and tear.

Φυσικά, δεν θα κανεις καταδύσεις, ένα πλύσιμο χεριών, που το ρολόι θα φάει μερικές πιτσιλιές.Δεν θα το βάλεις και κάτω από την βρύση.

Υπάρχουν 5-άρια από την δεκαετία του 70 και του 80, σε διάφορες εργασίες, από μηχανικούς σε μηχανές, όχι σχεδιαστήρια, οικοδόμους, αγρότες, που ακόμα δουλεύουν ΧΩΡΙΣ σέρβις.

Φυσικά, η μηχανή αυτή, δεν είναι και το απαυγασμα της ακρίβειας, αλλά αν σου αρέσει, τι να πεί κανείς ?

Πάντως η καλύτερη πρόταση θα ήταν ένα ηλιακό.

Και ο Ισπανός, έχει και πολλά και είναι αξιόπιστος και γρήγορος.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
petros249,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος petros249

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Νοέμβριος 21, 2024, 00:23:23 πμ »
Υπάρχουν 5-άρια από την δεκαετία του 70 και του 80, σε διάφορες εργασίες, από μηχανικούς σε μηχανές, όχι σχεδιαστήρια, οικοδόμους, αγρότες, που ακόμα δουλεύουν ΧΩΡΙΣ σέρβις.

Φυσικά, η μηχανή αυτή, δεν είναι και το απαυγασμα της ακρίβειας, αλλά αν σου αρέσει, τι να πεί κανείς ?

Αυτό φοράω τώρα στην δουλειά...του συγχωρεμένου του πατέρα μου που και ο ίδιος το φορούσε στην δουλειά (μπογιατζής)...1975 περίπου, 50 χρονών ρολόι...
friendly
1
funny
0
like
0
wow
2
Members reacted friendly:
sea_dweller,
No reactions
No reactions
Members reacted wow:
Wolf-,ioann,

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Νοέμβριος 21, 2024, 00:47:34 πμ »

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
petros249,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος guzzi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Νοέμβριος 21, 2024, 13:37:53 μμ »
Αυτό φοράω τώρα στην δουλειά...του συγχωρεμένου του πατέρα μου που και ο ίδιος το φορούσε στην δουλειά (μπογιατζής)...1975 περίπου, 50 χρονών ρολόι...

Kαλα μη κρινεις απο αυτο....για τα σημερινα seiko με 4αρες και 6αρες μηχανες 3 ρολογαδες τα τελευταια 5 χρονια με απετρεψαν απο ενδεχομενες αγορες και δικαιωθηκαν.....υποψιν για να μην νομιζεις το οτιδηποτε η seiko ειναι η δευτερη αγαπημενη μου εταιρια μετα τη citizen....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Νοέμβριος 21, 2024, 13:42:14 μμ »
Kαλα μη κρινεις απο αυτο....για τα σημερινα seiko με 4αρες και 6αρες μηχανες 3 ρολογαδες τα τελευταια 5 χρονια με απετρεψαν απο ενδεχομενες αγορες και δικαιωθηκαν.....υποψιν για να μην νομιζεις το οτιδηποτε η seiko ειναι η δευτερη αγαπημενη μου εταιρια μετα τη citizen....
Γιατί σε απέτρεψαν...  τι σου είπαν..?!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος guzzi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Νοέμβριος 21, 2024, 13:52:41 μμ »
Mου ειπαν αυτα που διαπιστωσα και μονοσμου αργοτερα....και ειχαν δικιο.....πολλα προβληματα χρονομετριας κλπ κλπ.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Νοέμβριος 21, 2024, 14:04:18 μμ »
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι για καλή χρονομετρία σε μηχανικό ρολόι πρέπει να τα σκάσεις. Το pelagos μου ας πούμε μετά από 8 χρόνια που το έχω είναι λες και φοράω quartz (που λέει ο λόγος)...!! Ενώ ας πούμε άλλα ρολόγια που έχω πιο οικονομικά καμία σχέση σε χρονομετρία...!
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,guzzi,ngavoun,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Νοέμβριος 21, 2024, 14:05:32 μμ »
Για τα seiko πάντως είναι η αλήθεια ότι ακούγεται πολύ γκρίνια για την χρονομετρία τους...!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
ngavoun,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Νοέμβριος 21, 2024, 14:11:06 μμ »
Καλησπέρα! Στο αρχικό ερώτημα του νήματος, προσωπικά πάντα, θα απαντούσα ορυκτό γυαλί, ξεκάθαρα. Παρ' όλα αυτά θα έβαζα ως επιλογή το παρακάτω, (διότι το έχω ως δική μου επιλογή, συν πως η εταιρία αυτή, πιστεύω πως, κάνει υπέροχη προσπάθεια!).

https://www.unimaticwatches.com/ut4/
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
petros249,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος guzzi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Νοέμβριος 21, 2024, 14:25:22 μμ »
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι για καλή χρονομετρία σε μηχανικό ρολόι πρέπει να τα σκάσεις. Το pelagos μου ας πούμε μετά από 8 χρόνια που το έχω είναι λες και φοράω quartz (που λέει ο λόγος)...!! Ενώ ας πούμε άλλα ρολόγια που έχω πιο οικονομικά καμία σχέση σε χρονομετρία...!
κοιτα ειναι αυτονοητο εκτος εξαιρεσεων οτι οσο ανεβενει το μπατζετ παιρνεις <καλυτερη μηχανη> ...τωρα ενταξει αλλο 7 8 10 δευτερολεπτα την ημερα που χανουν καποια μπατζετ auto και αλλο 5 με 6 λεπτα την εβδομαδα...φιλος με  τ prx auto 700 το πηραμε με μια μικρη εκπτωση και εχει +2 την ημερα εως +5....αυτα.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,
No reactions

Συνδεδεμένος ngavoun

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Νοέμβριος 21, 2024, 15:02:55 μμ »
Με πρόλαβες. Και η δικία μου εμπειρία με την powermatic 80 στα prx είναι πολύ καλή. 2 έχω. Το ένα σταθερά στα +4 και το άλλο σταθερά στο -4.  :D Βέβαια δεν τα έχω πολλά χρόνια. Θα φανεί αν θα μείνουν όσο περνάει ο καιρός.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
guzzi,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος guzzi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Νοέμβριος 21, 2024, 15:20:56 μμ »
Με πρόλαβες. Και η δικία μου εμπειρία με την powermatic 80 στα prx είναι πολύ καλή. 2 έχω. Το ένα σταθερά στα +4 και το άλλο σταθερά στο -4.  :D Βέβαια δεν τα έχω πολλά χρόνια. Θα φανεί αν θα μείνουν όσο περνάει ο καιρός.
Αυτο το <σταθερα> που γραφεις ειναι ολη η ουσια...σε forum του εξωτερικου ελεγε καποιος για αλπινιστη με 6r35?36? οτι οσο το φοραω ενα μηνα ανελιπως παει +4 το αφησε λεει  σ/κ <αυτο μεχρι δευτερα αντεχει λογω pr >και μολις το εβαλε δευτερα πρωι  μετα πηγαινε 30 εως 40 δευτερα μπροστα για πολλες μερες....αυτα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
2
No reactions
No reactions
No reactions
Members reacted wow:
jimakoZzz,ngavoun,

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοέμβριος 22, 2024, 01:22:21 πμ »

Αυτονόητα. Μία καλή κατασκευή, με μικρές κατασκευαστικές ανοχές, έχει καλύτερη δυνατότητα ρυθμίσεων, τις οποίες ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙ.

Περιοδικά, μια απλή μηχανή μπορεί να δίνει σχετική ακρίβεια, αλλά μετά να ξεφεύγει.

Οι κατασκευαστικές ανοχές ( καλές εργαλειομηχανές ) μαζί με έναν τεχνικά σωστό σχεδιασμό, δίνουν καλά και ΣΤΑΘΕΡΑ αποτελέσματα. Και η σταθερότητα είναι η αρχή για μια καλή ρύθμιση και διατήρηση.

Και αυτά πληρώνονται.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Νοέμβριος 22, 2024, 14:15:29 μμ »
Καλησπέρα σας!
Η αλήθεια είναι πως διαφωνώ με την παραπάνω συζήτηση. Αρχικά, θα έλεγα, αν σε κάτι θα συμφωνούσαμε είναι πως μιλάμε για καθαρά ελβετική υπόθεση, ακρίβεια σταθερότητα. Μία ΕΤΑ ντροπιάζει οίκους και οίκους, συνεχίζει ελεύθερα μία sellita να δηλώνει παρών με θράσος...
Μετά ξεφεύγει το θέμα και πρέπει, κατά τη γνώμη μου πάντα, να μιλάμε για κατηγορία ρολόι/κόσμημα ή γερμανικές εμμονές. Κάπως έτσι το βλέπω.
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
Beastaras,
No reactions
Members reacted like: