Μιλάμε για εργασία σε αποθήκη που περιλαμβάνει χτυπήματα σε ράφια, κιβώτια κτλ ασταμάτητα... (Είναι στενά τα ράφια βλέπεις )
Η αλήθεια είναι ότι το θέλω αυτόματο και ιδανικά stainless steel κάσα και μπρασελέ...
Επειδή στο "ξύλο", έχω παράδοση, η πρότασή μου είναι για ένα αναλογικά φτηνό quartz, και ειδικότερα ένα ηλιακό. πχ κάτι σαν το Citizen Excalibur, αν προτιμάς τα αναλογικά, ή κάποιο τυπικά φτηνό ψηφιακό..
Ενα μηχανικό ( αυτόματο ή κουρδιστό ) σε τέτοιες συνθήκες, έχει πολλά εξαρτήματα με αδράνεια, που μπορεί να "κακοποιηθούν" σε κάποια απότομα κτυπήματα-μαγνητισμό από διάφορες αιτίες, κλπ. Αρα, εκθέτεις τον "ιδρώτα" σου σε συνθήκες μη ιδανικές.
Ενα σκέτο quartz, θα χρειαστεί κάποια στιγμή μπαταρία, και με το άνοιγμα θα χάσεις την πιθανή στεγανότητα. Και δεν θα το βουτήξεις στην πισίνα ή στην θάλασσα, αλλά στην αποθήκη, έχει και κάποια σκόνη, εσύ θα ιδρώσεις, και η ζημιά μπορεί να γίνει.
Οσον αφορά το κρύσταλο, αν πάρεις δύτη, έχει πιο χοντρό τζάμι, με καλύτερη αντοχή.
Αν είναι ζαφίρι, με ένα κτύπημα σε κάποια γωνία του, έσπασε, ενώ το ακρυλικό απλώς θα γδαρθεί, λίγο ή πολύ.
Γενικά, σε χώρους όπου το ρολόι υφίσταται σκληρή μεταχείριση, προτιμούμε να φοράμε ένα φτηνό, και μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, φοράμε ένα κανονικό.