Λοιπόν είμαι σε γνωστό κατάστημα τις προάλλες.. χαζεύω ρολόγια και ξαφνικά.... 💥 💥 💥 ....ακούγεται ένα μπαααμ από την βιτρίνα. Πηγαίνει η πωλήτρια και βλέπω να κρατάει τα κομμάτια από ένα seiko solar...! Απο ότι μου είπανε ήταν σχετικά φρέσκο το συγκεκριμένο ρολόι. Να πω επίσης ότι πρόκειται για πολύ καλό κατάστημα το οποίο πουλάει πολύ ρολόι και ότι τα seiko τα έχει εκτεθειμένα στο ήλιο απο ότι έχω παρατηρήσει...!
Αυταααααα.....
Το νουσας μάγκες... από τους Ρώσους το περιμέναμε αλλά από τους Ιάπωνες θα το βρούμε στο τέλος..!

....είδες αν είχε στο δίγλωσσο τις ημέρες σε ....Αραβικά ?

Παράξενο, αλλά μια και ήταν σε βιτρίνα, μια επαφη με την κατασκευάστρια μαμά, θα λύσει απορίες. Που μπορεί να το ζητήσει πίσω ως έχει. Οι ευθύνες σε ένα κανονικό κράτος προστασίας του καταναλωτή, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.
Από την άλλη, μια βιτρίνα με φώτα, αν δεν είναι led, αναπτύσσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες, και εννοείται η φόρτιση είναι πέρα από τα αναμενόμενα, μια και οι υπολογισμοί σχεδιασμού, δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τέτοια συνθήκη.
Ειδικά, αν το ρελόϊ ειναι και σε non operation , φουσκώνει και .....μπάμ ?

Πάλι απίστευτο μου φαίνεται. Αλλά αν το έζησες, τι να πώ.
Πάντως, στο νησί, οι έχοντες φώτα στις προθήκες με κοσμήματα, ειδικά ασημένια, βάζουν και δυο - τρία ποτηράκια νερό, που απορροφούν θερμοκρασία. Το είχα δει και μου έκανε εντύπωση, ρώτησα, και μου έδωσαν αυτήν την εξήγηση. Και φυσικά, το νερό για ατμοποίηση, απαιτεί αρκετή θερμότητα, που "δροσίζει" την προθήκη. Αλλά με λάμπες led, αυτο το φαινόμενο δεν πρέπει να υφίσταται.
Εγώ, από το 2003 έχω συνεχώς το ένα στο παραθύρι, και εδώ και 4-5 χρόνια που απέκτησα το άλλο, ,και αυτό στο παραθύρι ζεί.