Μιλάω όλο για αυτό γιατί άνοιξα θέμα περί αυτού..!
Λίγο είναι να δεις ρολόι να σκάει σε βιτρίνα καταστήματος..?!
Δεν το άκουσα.. δεν μου το είπε κάποιος... το είδα εγώ ο ίδιος..!
Τέλος πάντων... Η δική μου λογική λέει ότι:
α)Η ηταν ελαττωματικό το συγκεκριμένο ρολόι
β)Η αυτά τα ρολόγια υπό συγκεκριμένες συνθήκες(πολύ υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα)ενδέχεται να σκάσουν..!
Αυτά..

Ελαττωματικό, μπορεί.

Σε υψηλές θερμοκρασίες, πιθανόν, αλλά όταν το φοράς, ποτέ δεν θα φθάσει σε αυτές τις θερμοκρασίες, γιατι κατανέμει απο την επαφή θερμότητα στο χέρι σου, και αν πάει τόσο, θα ........τσουρουφλιστείς. Οπότε, θα την γλυτώσεις.
Τώρα, αν το αφήσεις όξω, πράγμα που κάνω εγώ στο νησί, σε απ' ευθείας έκθεση, μετά από κάποια ώρα .......ζεματάει, και επειδή έτσι κάνω όλα αυτά τα χρόνια, θεωρώ ότι έχουν "μαραθεί" οι τσιμουχες, και παρά το γεγονος ότι είναι 200-άρι, δεν πλησιάζει ούτε σε λογαριασμό νερού

Πάμε και στο άλλο.
Κάποια κρύσταλλα, έχουν γωνίες, κύκλωπες, καμπύλα τμήματα, και μια έκθεση σε ήλιο,
δημιουργεί εστιάσεις , που μπορεί να ανεβάσουν ακόμα παραπάνω τις θερμοκρασίες σε συγκεκριμένα τμήματα, ειδικά αν αυτά είναι και σκουρόχρωμα. Θυμηθείτε που ανάβαμε φωτιές με μεγεθυντικούς φακούς σαν παιδιά. Συγκεντρώναμε τις ακτίνες του ηλίου σε ένα σημείο, στην εστίαση, και το χαρτί ( λευκό ) ή τα πούσια από τα πεύκα, ή ακόμη και μικρά ξύλα αναφλέγονταν.
Το αυτό συμβαίνει μερικές φορές σε άλση / δάση, όπου σπασμένα μπουκάλια, που πλέον έχουν μορφές πρισμάτων, δημιουργούν το ανωτέρω φαινόμενο, και βοηθούσης της ξηρασίας, αναφλέγονται τα παρακείμενα ξερόχορτα.
Αυτά.
