Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση για αγορά μεταχειρισμένου Rolex  (Αναγνώστηκε 796 φορές)

Tenten και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thanos89

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Ερώτηση για αγορά μεταχειρισμένου Rolex
« στις: Φεβρουάριος 18, 2025, 22:06:29 μμ »
Έχω βρει ένα μεταχειρισμένο rolex του 80-90 (air king) από τοπικό ωρολογοποιείο, σε λογική τιμή και με ενδιαφέρει. Ωστόσο δεν έχω καμία εμπειρία από ρολόγια τέτοιου τύπου (και κόστους), οπότε έχω κάποιες απορίες.

- Είναι χωρίς κουτί και χαρτιά. Μπορεί κανείς κάπως να επιβεβαιώσει τη γνησιότητά του; Υπάρχει κάποιος απλός τρόπος για έναν άσχετο; Σε κάθε περίπτωση, είναι μια υπηρεσία που παρέχει έστω η ίδια η rolex; Γιατί είναι από κατάστημα μεν, αλλά you never know, που λένε και στο χωριό μου.

- Αναφέρει ότι έχει γίνει service από το κατάστημα. Έχει μεγάλη διαφορά από το service στην αντιπροσωπεία; Θα μου πείτε ανάλογα τι έκανε, αλλά γενικά συνηθίζεται τα service να γίνονται στην αντιπροσωπεία ή όχι συχνά;

Μην σας κουράζω με πολλές ερωτήσεις, αλλά ότι άλλο έχετε να με συμβουλεύσετε σε αυτή την κατάσταση, θα το ακούσω με μεγάλη χαρά!

PS. Sorry mods αν ανέβηκε σε λάθος σημείο. Μεταφέρτε το ελεύθερα όπου κρίνεται ότι ταιριάζει καλύτερα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Ερώτηση για αγορά μεταχειρισμένου Rolex
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 18, 2025, 23:42:24 μμ »
Έρχεται κατεβατό από τον κύριο Γιώργο, περίμενε.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
thanos89,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος thanos89

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 18, 2025, 23:59:42 μμ »
Έρχεται κατεβατό από τον κύριο Γιώργο, περίμενε.

Μετά χαράς :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 19, 2025, 06:42:04 πμ »
Έχω βρει ένα μεταχειρισμένο rolex του 80-90 (air king) από τοπικό ωρολογοποιείο, σε λογική τιμή και με ενδιαφέρει. Ωστόσο δεν έχω καμία εμπειρία από ρολόγια τέτοιου τύπου (και κόστους), οπότε έχω κάποιες απορίες.

- Είναι χωρίς κουτί και χαρτιά. Μπορεί κανείς κάπως να επιβεβαιώσει τη γνησιότητά του; Υπάρχει κάποιος απλός τρόπος για έναν άσχετο; Σε κάθε περίπτωση, είναι μια υπηρεσία που παρέχει έστω η ίδια η rolex; Γιατί είναι από κατάστημα μεν, αλλά you never know, που λένε και στο χωριό μου.

- Αναφέρει ότι έχει γίνει service από το κατάστημα. Έχει μεγάλη διαφορά από το service στην αντιπροσωπεία; Θα μου πείτε ανάλογα τι έκανε, αλλά γενικά συνηθίζεται τα service να γίνονται στην αντιπροσωπεία ή όχι συχνά;

Μην σας κουράζω με πολλές ερωτήσεις, αλλά ότι άλλο έχετε να με συμβουλεύσετε σε αυτή την κατάσταση, θα το ακούσω με μεγάλη χαρά!

PS. Sorry mods αν ανέβηκε σε λάθος σημείο. Μεταφέρτε το ελεύθερα όπου κρίνεται ότι ταιριάζει καλύτερα.

Εγώ προσωπικά ρολόι του 80-90 χωρίς χαρτιά ειδικά Rolex που η μαιμουδια πάει σύννεφο δεν θα έπαιρνα ποτέ όμως, εδώ την έχουν φάει από άνθρωποι με γνώσεις και ρολογαδες, δεκάδες οι υποθέσεις και τα παραδείγματα, προσωπικός μου φίλος είχε R χρόνια που το θεωρούσε γνήσιο, ο άνθρωπος δεν έφταιγε, ήταν πολύ εκτός της φάσης, όταν κάποια στιγμή του παρουσίασε πρόβλημα το πήγε για επισκευή και τότε το έμαθε.
Οπότε πήγαινε και με τα λεφτά που το δίνει και πάρε κάτι πιο σίγουρο…
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
oikonikos,elbetakias,
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος thanos89

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 19, 2025, 08:47:20 πμ »
Εγώ προσωπικά ρολόι του 80-90 χωρίς χαρτιά ειδικά Rolex που η μαιμουδια πάει σύννεφο δεν θα έπαιρνα ποτέ όμως, εδώ την έχουν φάει από άνθρωποι με γνώσεις και ρολογαδες, δεκάδες οι υποθέσεις και τα παραδείγματα, προσωπικός μου φίλος είχε R χρόνια που το θεωρούσε γνήσιο, ο άνθρωπος δεν έφταιγε, ήταν πολύ εκτός της φάσης, όταν κάποια στιγμή του παρουσίασε πρόβλημα το πήγε για επισκευή και τότε το έμαθε.
Οπότε πήγαινε και με τα λεφτά που το δίνει και πάρε κάτι πιο σίγουρο…

Ευχαριστώ για την πρόταση. Γιαυτό ρώτησα ωστόσο αν υπάρχει ως διαδικασία ο έλεγχος από την ίδια τη rolex, γιατί αν υπάρχει αυτό λύνεται πολύ εύκολα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
Ερώτηση για αγορά μεταχειρισμένου Rolex
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 19, 2025, 08:55:10 πμ »
1. Ένα τσεκ στη Σταδίου στο επίσημο service ζητώντας να το ανοίξουν και να τσεκάρουν και τη μηχανή. Δωρεάν το κάνουν.

2. Αν όλα καλά, το πληρώνεις και το αγοράζεις.

3. Αν δουλεύει, φόρα το λίγο καιρό να το χαρείς και έχε στα υπόψιν να πας για σέρβις κάποια στιγμή σε έναν καλό τεχνίτη. Όχι στο επίσημο γιατί θα σε "γδύσουν".

Με αυτή τη σειρά που στα έγραψα, μην αντιστρέψεις το 1 και το 2.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
tigergreg,mic,
No reactions

Συνδεδεμένος Sakism

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 19, 2025, 08:57:32 πμ »
Καταρχήν το κατάστημα θα σε αφήσει να το παρεις και να το πας στην ρολεξ για να ελεγχθεί και να ανοιχτει για να τσεκάρεις την μηχανη του; και απο όσο έχω διαβάσει δεν ενδιαφέρονται και πολυ στην αντιπροσωπεία της ρολεξ..χωρίς κουτί και χαρτιά και εγω δυσκολα να έκανα τέτοια αγορα

Στάλθηκε από το SM-S938B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
thanos89,
No reactions

Συνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 19, 2025, 09:15:32 πμ »
Καταρχήν το κατάστημα θα σε αφήσει να το παρεις και να το πας στην ρολεξ για να ελεγχθεί και να ανοιχτει για να τσεκάρεις την μηχανη του; και απο όσο έχω διαβάσει δεν ενδιαφέρονται και πολυ στην αντιπροσωπεία της ρολεξ..χωρίς κουτί και χαρτιά και εγω δυσκολα να έκανα τέτοια αγορα

Μια χαρά είναι το χωρίς κουτί χαρτιά για τόσο παλιό ρολόι διότι προφανώς ρίχνει πολύ την τιμή αγοράς. Αρκεί όπως είπες να δεχτεί ο πωλητής να πάνε στο σέρβις για άνοιγμα. Αλλιώς δεν αγοράζει, απλά.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 19, 2025, 09:19:56 πμ »
Αν είχε,η τιμή θα ήταν απαγορευτική
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
thanos89,mic,
No reactions

Συνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 19, 2025, 09:34:50 πμ »
Σωστός
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
thanos89,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tigergreg

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 19, 2025, 10:11:53 πμ »
Eπειδη  πηγα  προσφατα...

ΣΤΑΔΙΟΥ  3  πηγαινεις  για  ελεγχο  μαζι  με  τον  πωλητη  κατοπιν   ραντεβου  (συνηθως  7-15  μερες)

και   εκει   γινεται  ο  ελεγχος  και  η  αγορα  επιτοπου   εφοσον   πανε  ολα  καλα.

Εαν   συμφωνει   ο  πωλητης  σου  κανει  μια   υπευθυνη   δηλωση   μεσω  gov.gr  για  την   πωληση

του  ρολογιου  στο  ονομα  σου  χωρις   να  βαλει   τιμη  (διαφορετικα  συμφωνα  με  τον  νομο  χρειαζεται

θεωρηση  εφοριας  και  χαρατσωμα)  και  θα  πρεπει  να  αναφερει...

1.ΜΑΡΚΑ  κατασκευαστης  πχ  ROLEX

2.ΤΥΠΟΣ  πχ  oyster  day-date

3.KΩΔΙΚΟΣ  ΜΟΝΤΕΛΟΥ  χχχχχχ   που  θα  σας  δοθει  στο  σερβις  ρολεξ  στον  ελεγχο.

4.ΣΕΙΡΙΑΚΟΣ  ΑΡΙΘΜΟΣ  χχχχχχ   που  επισης  θα  σας  δοθει  στον  ελεγχο.

Καλη  συνεχεια  και  καλοριζικο   ευχομαι   αν  προχωρησεις  στην  αγορα.

ΥΓ.ΤΑ  ΡΟΛΕΞ   μπορει   κανεις  να   ισχυριστει  οτι   ειναι   επενδυτικο  ειδος  πολυτελειας.

Σε  πολλα   μοντελα  ειναι  στανταρ  οτι  θα  παρεις  πισω  τα  λεφτα  σου   συν  υπεραξια.

Προσωπικα  μου  συνεβη  και  στα   3   που  πουλησα.
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
thanos89,
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 19, 2025, 10:46:58 πμ »
Έχουν δυσκολέψει τα πράγματα,αλλά σου δίνει εγγυήσεις
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
thanos89,
No reactions

Συνδεδεμένος Sakism

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 19, 2025, 11:38:32 πμ »
Rolex Air King (Submodel)
3.590 €
https://chrono24.app/rolex/rolex-full-set--blue-dial--automatic-vintage--air-king--id38834272.htm?SETLANG=el_GR&SETCURR=EUR

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
thanos89,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 19, 2025, 11:45:45 πμ »
Δεν ισχύει για όλα τα μοντέλα
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
thanos89,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος thanos89

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 19, 2025, 13:45:10 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις :)

Μερικές διευκρινίσεις στα παραπάνω:

@maestro  Η rolex στο ελέγχει επί τόπου και πιστοποιεί αν είναι αυθεντικό. Σου δίνει κάτι εγγράφως ότι ναι είναι το τάδε μοντέλο και είναι όλα αυθεντικά κλπ ή απλά στο λεει ένα "εντάξει είναι¨ και τέλος;

@tigergreg  Η υπεύθυνη δήλωση, που εξυπηρετεί, σε περίπτωση που πάμε για έλεγχο στη rolex πριν την αγορά; Θα πω βέβαια και γενικότερα που εξυπηρετεί, γιατί το βλέπω συχνά σε αγγελίες. Δηλαδή αν σου πουλήσω εγώ ένα μαιμουδίστικο και σου έχω δώσει υπεύθυνη δήλωση μετά τι κάνεις; Με πας στα δικαστήρια; Εννοώ πάλι μπλέκεις, πάλι έξοδα και χρόνος για να δικαιωθείς κάπως κάποτε και αν δεν αναφέρεις ποσό στο έγγραφο ή/και αν η πληρωμή δεν γίνει διατραπεζικά, αμφιβάλλω αν θα σου επιδικαστεί και κάτι σοβαρό. Φυσικά δεν γνωρίζω, απλά λέω πώς το σκέφτομαι.

@Sakism  Ακριβώς αυτό το μοντέλο ψάχνω (έχεις το χάρισμα;) και μάλιστα σε αυτό το χρώμα καντράν, αλλά αυτό που έχω βρει είναι μαύρο. Ερώτηση 1, το "καλό" που αναφέρεται ως ποιότητα στην αγγελία και όχι "πολύ καλό" έχει μεγάλη διαφορά στα μάτια του μέσου ανθρώπου; Ερώτηση 2, Για αγορά από εκεί - που το έψαξα αυτές τις μέρες για να κάνω μια έρευνα τιμές - υπάρχει κάποιο άλλο έξοδο πέραν της αγοράς και των μεταφορικών και αντίστοιχα το ότι λέει ότι είναι γνήσιο και έχει χαρτιά, το παίρνω εγώ ο άσχετος ως δεδομένο και δεν το ψάχνω παραπάνω, μένοντας στις θετικές κριτικές του; Ερώτηση 3, Ποια είναι μια λογική έκπτωση στην τιμή εφόσον δεν έχει τα παρελκόμενα; Δηλαδή αυτό που έστειλες είναι 3.650€ με μεταφορικά και αν δε υπάρχουν άλλα έξοδα, χωρίς κουτί και πιστοποιητικό ποια περίπου θα ήταν η αντίστοιχη τιμή του;

Ευχαριστώ και πάλι όλους σας για τις πληροφορίες!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions