Γιατί τόσο πάθος για τις 80 ώρες; Η χρονομετρία δεν σε ενδιαφέρει; Σκέφτεσαι να το φοράς ανά 3 μέρες; Βαριέσαι να ρυθμίζεις;
Σε ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει το σκεπτικό σου.
Χωρίς να θέλω να το πάρεις προσωπικά, αλλά θα έστεκε περισσότερο αυτή η ερώτηση -μάλιστα θα την έκανα και εγώ ο ίδιος στον εαυτό μου- αν η μια μηχανή είχε 40 ώρες και η πιο καινούρια 50 για παράδειγμα. Και αν μάλιστα αυτό με την παλαιότερη μηχανή είχε και χαμηλότερη τιμή, τότε δεν θα το συζητούσα καν.
Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε για διπλάσιο power reserve. Δεν είναι λίγο wow factor; τι λες;
Γιατί να το πάρω προσωπικά; Συζήτηση κάνουμε, όλοι ωφελούμαστε!
Λόγω του ότι δεν γνωρίζω τις Ελβετικές μηχανές θα σου απαντήσω θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κάνω και λάθος. Από την άλλη θα σου δώσω τροφή για σκέψη και ίσως έρευνα και ίσως να διαλέξεις σωστότερα.
Συνήθως μια μηχανή για να μπορέσει να μεγαλώσει το power reserve της πρέπει να μειώσει τη συχνότητα λειτουργίας. Οι συνήθεις καλές Ελβετικές μηχανές δουλεύουν στα 28.800 και καταφέρνουν να έχουν μια καλή χρονομετρία. Όταν ανεβάσεις το power reserve κατεβάζεις τη συχνότητα λειτουργίας στα 21.600 (υποθέτω λιγότερη εργασία = λιγότερη κατανάλωση ενέργειας).
Τώρα θα σου αντιστρέψω το ερώτημα σου διατυπώνοντας κάποιες προσωπικές μου σκέψεις:
Αν δε φοράω το ρολόι για 40 ώρες, θα το φορέσω στις 80;
Αν το φοράω καθημερινά ή πολύ συχνά είναι σίγουρο πως με ενδιαφέρει η καλή χρονομετρία περισσότερο από την αποθήκευση ενέργειας.
Αν με ενδιαφέρει η αποθήκευση ενέργειας φαντάζομαι πως ο λόγος είναι να αποφύγω τις συχνές ρυθμίσεις, αλλά αν η H10 έχει απόκλιση
15 sec/day και η 2824-2 έχει απόκλιση
8 sec/day, τότε με πιο ασχολείσαι περισσότερο;
Όπως είπα η απάντηση μου είναι στη σφαίρα του θεωρητικού.