Zuludiver lunar watch strap
https://www.zuludiver.com/collections/lunar-watch-strap-collectionTo παρέλαβα εχθές, μετά από αναμονή 4 μηνών, βλέπετε οι αγορές από Αγγλία έχουν γίνει πια δύσκολες και περιμένω πότε θα κατέβει ο φίλος για να μου φέρει τις παραγγελίες. Το αγόρασα στα €22 συνολικά μαζί με τα μεταφορικά για Αγγλία, επειδή έκανα την παραγγελία την ημέρα που κυκλοφόρησε. Αποτελεί αντιγραφή του γνήσιου strap που χρησιμοποιούσε η NASA, δεν κάθησα να το ψάξω ιδιαίτερα αν και πόσο μοιάζει, απλά ήθελα να το δοκιμάσω.
Σκληρή υφή (όσο και τα πιο σκληρά ΝΑΤΟ που έχω δοκιμάσει και πολύ ποιοτικό velcro, δεν το βλέπω να διαλύεται πολύ σύντομα. Τα κύρια πλεονεκτήματά του είναι δύο, το εύκολο βάλε-βγάλε και το ότι μπορείς να το ρυθμίσεις ακριβώς στο πόσο σφιχτό ή χαλαρό το θέλεις. Φυσικά δεν προσφέρει αυξημένη ασφάλεια, όπως τα ΝΑΤΟ. Αρκετά άνετο, πήρε εύκολα το σχήμα του καρπού και δεν ενοχλεί πάρα πολύ, αλλά σίγουρα είναι αρκετά σκληρό. Το βγάλε είναι πανεύκολο, στο βάλε θέλω λίγα παραπάνω δευτερόλεπτα και έξτρα προσοχή μη μου φύγει το ρολόι από το χέρι, ίσως να είναι θέμα συνήθειας.
Δεν είναι κακή αγορά, αλλά νομίζω ότι γενικά δεν ταιριάζει σε αυτό το ρολόι, όχι χρωματικά, αλλά θεματικά. Νομίζω ότι θα ταίριαζε τέλεια (πέρα από τα speedmaster κάθε είδους) σε Pilot και λοιπά tool watch, στο B-Uhr δεν μου άρεσε πολύ. Α, το λευκό τμήμα του φωσφορίζει και στο σκοτάδι!