Παραλαβή για το Pro Trek.
Έφτασε σε 6 ημέρες από Amazon Αμερικής (με priority) & στοίχησε €188.
Ουσιαστικά αντικατέστησε το Rangeman (GW-9400), το οποίο μου είχε φανεί αρκετά μεγάλο.
Επέλεξα το συγκεκριμένο Pro Trek γιατί,
1ον δεν είχα άλλο ρολόι από αυτή τη σειρά,
2ον έχει & αυτό triple sensor όπως & το Rangeman,
3ον έχει το αγαπημένο μου analog-digital display &
4ον το βρήκα στη σωστή τιμή.
Αρχίζω με το μέγεθος.
Το 51.5mm lug2lug μπορεί να μην ξεφεύγει από το χέρι μου, αλλά το επίσης 51.5mm της διαμέτρου, είναι στα όρια του τεράστιου (για τα δικά μου σταθμά).
Έβαλα δίπλα του το (οριακό σε μέγεθος) Tuna & μοιάζει με παιδάκι...
Μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο & υπερβολικό όπως το Rangeman, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι στα όρια ενός
φυσιολογικού μεγέθους...
Τουλάχιστον είναι σχετικά λεπτό (13.5mm).
Ευχάριστη έκπληξη ότι η κορώνα με την ψηφιακή λειτουργία, είναι βιδωτή (αν & το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 100m).
Είναι το 2ο analog-digital ρολόι που πέφτει στα χέρια μου με ρυθμίσεις από την κορώνα (το 1ο ήταν το Arnie).
Για να πω την αλήθεια, έχω συνηθίσει να ρυθμίζω τα Casio από τα κουμπιά & η κορώνα με μπερδεύει.
Νομίζω ότι κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα.
Είναι η 1η φορά επίσης που ανοίγω για Casio το manual.
& όλο αυτό για να επιλέξω την ζώνη ώρας στην παγκόσμια ώρα...
Οι πόλεις/ζώνες είναι τυπωμένες με laser στο bezel (όχι & πολύ ευανάγνωστες) & στην παγκόσμια ώρα τις δείχνει ο δευτερολεπτοδείκτης (ο οποίος στην λειτουργία πυξίδας δείχνει το βορρά).
Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάτι τρομερά δύσκολο.
Η πυξίδα & το υψόμετρο έχουν δικό τους ανεξάρτητο κουμπί, ενώ το βαρόμετρο & η θερμοκρασία, εμφανίζεται από το mode.
Οι δείκτες είναι αρκετά γεμάτοι & ευανάγνωστοι, το lume είναι αρκετά καλό για Casio & υπάρχει & αυτόματο φωτάκι (το οποίο αν & το έβαλα στο on, δεν κατάφερα να το δω σε λειτουργία, θα να ανοίξω το manual...).
Το 24ρι λουράκι είναι σιλικόνης, αλλά δεν κολλάει πάνω του σκόνη (όπως πχ στου Tuna).
Είναι πάρα πολύ άνετο & ποιοτικό (γράφει πάνω του Japan, το ρολόι είναι πάντως συναρμολογημένο στην Ταϊλάνδη).