Ως διατάξατε.
Σε κρύο νερό που τα καλύπτει σε κατσαρόλα ρίχνεις 10 αυγά jumbo από θερμοκρασία ψυγείου. Καπάκι κλεισμένο.
Το μάτι στο 9, χρονομετράς 9 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.
Στα 10 και 30 σβύνεις την φωτιά. χρονομετράς 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.
Ανοίγεις καπάκι, παίρνεις τα αυγά με κουτάλι τα πετάς σε μπωλ και τα καλύπτεις με παγωμένο νερό. χρονομετράς 4 λεπτά.
Τα βγάζεις, τα σκουπίζεις, τα βάζεις σε αυγουλιέρες και μετά ψυγείο.
Βγάζει η συνταγή αυγό μελάτο, αποστειρωμένο, με τσόφλι που καθαρίζεται εύκολα. Η μέθοδος αντιγράφεται εύκολα, αλλά οι χρόνοι αλλάζουν ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες (θέλει λίγο πείραμα)
Το προηγούμενο ΣΚ πήρα κυριακάτικη εφημερίδα λόγω ένθετου με θέμα το αυγό.
Έχω και άλλα βιβλία μαγειρικής που έχουν πάμπολλες συνταγές για δαύτο.
Όπως γνωρίζουν οι τακτικοί αναγνώστες, ασχολούμαι με την τέχνη, όχι φυσικά στα επίπεδα του
@yannisb.
Στην παραλλαγή της συνταγής σου, τα βάζω, και μόλις το νερό πάρει βράση, δηλαδή κοχλασει και κάνει ατμό, σβήνω το μάτι, και τα αφήνω απο 4 και πανω λεπτα, αναλογα με τον βαθμο που ειναι επιθυμητος. Μετα, σε νερο με παγο.
Και όλα αυτά, παρακολουθουνται και χρονομετρουνται με το Casio 51, ψηφιακο χρονόμετρο.
Σημ. Όταν ήμουν νέος, είχα πολλά penthouse. Τώρα έχω περιοδικά........μαγειρικής.
Και στο πορτοφόλι, αντί για durex, χαπάκια.......πίεσης.