Τροφή για σκέψη
https://www.watchcollectinglifestyle.com/home/from-the-editor-here-is-why-i-am-done-buying-any-more-watches
Το χόμπι του να ασχολείσαι και να συλλέγεις ρολόγια ,κατά την άποψη μου ,έχει παρά παρά πολλές εκδοχές.
Το να εστιάζει κάποιος στις πέντε έξι μεγάλες εταιρείες που πλέον πουλανε σε ραπερς,ποδοσφαιριστές και μαυραγορίτες δεν έχει νόημα.Η αγορά είναι αυτή που είναι και κανένα άρθρο από <παλαιό και σοβαρό> συλλέκτη δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.Παρ όλα αυτά εάν κάποιος αγαπά τα ρολόγια ως αντικείμενα και όχι ως επένδυση μπορεί να βρει πολλούς άλλους τρόπους,όχι τόσο χλιδάτους(προς το παρόν),να ικανοποιήσει την περιέργεια του για το αντικείμενο.
Υπάρχουν ακόμα κατηγορίες και είδη ρολογιών,σε λογικές τιμές, που οι νεόκοποι-νεόπλουτοι συλλέκτες αγνοούν προφανώς γιατί καταναλώνουν τον χρόνο τους στα διαφορα σάιτ που υποσυνείδητα καθοδηγούν τις ορέξεις τους .
Ρολόγια με τεράστια ιστορική και μηχανική αξία ,υπάρχουν ακόμα στην αγορά,όπως βιντάζ Ιαπωνικά,χρονόμετρα διαφόρων μετρήσεων,αεροπορικά ρολόγια από πιλοτηρια,ναυτικα χρονόμετρα για να περιγράψω λίγες από τις κατηγορίες με τεράστιο ενδιαφέρον που σήμερα είναι προσιτές και υποεκτιμημενες.
Με λίγα λόγια και ως παράδειγμα ,εάν είχα να ξοδέψω 300.000 ευρώ για το χόμπι μου δεν θα αγόραζα το AP του άρθρου (ρολογακι των 5-10 χιλιάδων πραγματικής αξίας) αλλά θα εκανα ένα δωμάτιο του σπιτιού μου μουσείο με όλα τα υπεραιωνόβια wall clocks,carriage clocks,marine chronometers που θα μάζευα με το 1/3 των χρημάτων που ανέφερα πριν.