Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τα σχόλια! Να είστε καλά!
Παρόλο που λόγω της συνάφειας των χόμπι (συλλεκτικότητα, λεπτοδουλειά, γούστο κλπ) περίμενα ενα κάποιο ενδιαφέρον, πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την ανταπόκριση!  
@blackbird : η μικροφυλλία είναι ιδιότητα την οποία αποκτάνε τα φυτά (άλλα ευκολότερα άλλα όχι) με τα χρόνια. Περιορισμός ριζικού συστήματος, ελεγχόμενη λίπανση, κλάδεμα πρώτης βλάστησης, αρκετή έκθεση στον ήλιο, μερική ή ολική αποφύλλωση μια φορά το χρόνο, όλα βοηθάνε στο να μικρύνουν τα φύλλα. Πχ το Acer buergerianum που στη φύση έχει φύλλα διαμέτρου 5-10cm μπορεί μετά από 3 χρόνια στη γλάστρα να φτάσει στο 1,8cm μέγιστο. Υπάρχουν βέβαια φυτά όπως ο πλάτανος όπου σπάνια πετυχαίνεις μέγεθος φύλλων <4cm. Αυτά τα είδη είναι κατάλληλα για μεγαλύτερου μεγέθους δέντρα.
@charisps : αυτό αποκλείεται. Αν σταματήσω να γυμνάζομαι θα το ρίξω στάνταρ στα αντικαταθλιπτικά 
@actorius : είμαι όντως στα πρώτα εμβρυικά στάδια του χόμπι. Πραγματικά οι γνώσεις που χρειάζονται είναι πάρα πολλές. Έχω διαβάσει πάνω από 3000 σελίδες σε βιβλία και fora ελληνικά και μη και ακόμα αισθάνομαι ότι δεν ξέρω τίποτα. Από κάπου όμως αρχίζουμε όλοι! Όλο και 5-6 φυτά θα σκοτώσουμε, κάποιο κλαδί θα χάσουμε, κάποια προσβολή θα παραμελήσουμε. Γι αυτό όμως ξεκινάμε με ανθεκτικά είδη και φυτά μικρής αξίας. Αν θέλεις μπορώ να σου προτείνω κάποιες πηγές για να ξεκινήσεις σωστά (στείλε pm)! Για εσάς τους τυχερούς Αθηναίους την Κυριακή έχει εκδήλωση/εργαστήριο η ελληνική λέσχη Bonsai στην ανθοκομική έκθεση Αχαρνών:
http://www.hellenicbonsaiclub.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=194:anthokomikh-ekthesi-axarnon&Itemid=491@typos και συν: Πρώτη διαμόρφωση ελιάς. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο σαν υλικό, αλλά δείχνει μια μικρή αλλαγή πριν και μετά από 8 μήνες. Άλλωστε και οι πρώτες μοντίφες στις κινεζιές γίνονται