Καλησπέρα μετά από καιρό αποχής από την ενεργό δράση
Αγαπητοί συμφορουμίτες, ήρθε η ώρα επιτέλους που ξεκίνησα τα μαθήματα για το
ερασιτεχνικό δίπλωμα πιλότου (PPL(A)). Η χαρά μου δεν περιγράφεται... Θα ακολουθήσουν με τον καιρό σχετικές φωτός...
Εδώ και η Γκόλφω μας (SX-ASG) με την οποία έχω γράψει τις πρώτες ώρες μου! (Cessna 172M)
Ένα από τα απαραίτητα αξεσουάρ κατά την πτήση είναι και ρολόι με χρονογράφο. Δεδομένου λοιπόν ότι θα δαπανηθεί ένα πολύ μεγάλο ποσό μέχρι την απόκτηση του πτυχίου και τα ρολόγια που ήδη κατέχω δεν προσφέρονται ιδιαιτέρως για τις πραγματικές πλέον ανάγκες, τίθεται αβίαστα το ερώτημα "τί αγοράζουμε τώρα;" Προφανώς, άλλο που δεν ήθελα για μια ακόμα αγορά ρολογιού μετά από καιρό (θέλει η π... να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει)
Εν τάχει, το ρολόι θα πρέπει:
1) να είναι >40mm
2) να έχει ευανάγνωστο dial και χρονογράφο
3) αξιόπιστο
4) ακρίβεια +/-30sec (ρύθμιση πριν την πτήση)
5) ιδανικά, αυτόματο, αλλά όχι απαραίτητο
6) να αντέχει σε τυχόν κραδασμούς και δυνάμεις που ασκούνται κατά την πτήση (ΟΚ, δεν πετάω F16, αλλά, σίγουρα δεν και για Portuguese...)
7) αν γίνεται να δείχνει και UTC (οι επικοινωνίες γίνονται κυρίως με αναφορά σε UTC)
καλή στεγανότητα αφού το χειμώνα ο προ-πτήσεως έλεγχος γίνεται σε εξωτερικό χώρο και ενδέχεται να υπάρχει ελαφριά βροχή
9) κόστος, περίπου στα 500€
Παρατήρησα αρκετούς φίλους στην Αερολέσχη να φοράνε διάφορα g-shock με περισσότερα κουμπάκια κι από το cockpit...
Με μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση, έπεσα στο
G-1250BD το οποίο λίγο γαϊδούρι με τα 52mm του!
Αναμένω τις έμπειρες προτάσεις σας!