Αποστολέας Θέμα: Οικονομικά Ρολόγια για πιλότους  (Αναγνώστηκε 15931 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Οικονομικά Ρολόγια για πιλότους
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 02, 2012, 15:41:08 μμ »
μπραβο για τη προσπαθεια. καλη απολαυση ευχομαι.

για ρολοι προτεινω citizen nighthawk στην εκδοση με χρονογραφο ξυπνητηρι παγκοσμιο συντονισμο κλπ κλπ κλπ
οτι κ να πω ειναι λιγο. απιστευτο ρολοι μεσα στο μπατζετ που θετεις κ καθαρα επαγγελματικο πιλοτικο εργαλειο

δωσε φωτο και κανα λινκ Σπυρο

από το κινητό δεν έχω βρει το τρόπο  :D

λοιπόν εδώ παρέα με το δικό μου το απλό

κ δω σε ιντερνετικό κατάστημα
http://www.oroloi.gr/product_info.php?cPath=197_201&products_id=3295

υγ. έχω φτάσει πολλές φορές στο σημείο να σκέπτομαι να πουλήσω 2-3 δικά μου γιαυτό...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 02, 2012, 16:52:10 μμ »
ωραιο το Nighthawk Σπυρο.....

για κοιτα και αυτο Γιωργο

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
  • The sky is the limit...
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 02, 2012, 18:34:10 μμ »
+1000 και για να ψηθείς ακόμα πιο πολύ δες εδώ  :D

ok... χτύπησες φλέβα τώρα...  :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return" Leonardo da Vinci

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 02, 2012, 18:36:24 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για το χρόνο σας και τις προτάσεις. Το nighthawk και τουλάχιστον κάποιο από τα g-shock πρέπει να τα δοκιμάσω και στο χέρι για να έχω άποψη. Από τις φωτογραφίες, κάτι με χαλάει στο nighthawk αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return" Leonardo da Vinci

Αποσυνδεδεμένος vc222

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 03, 2012, 00:00:42 πμ »
Καταρχήν σου εύχομαι καλά ταξίδια και καλές προσγειώσεις! Έχοντας ασχοληθεί και με τα δύο (ήτοι αεροπορία και ρολόγια) θα προσθέσω κάποια πράγματα από τη προσωπική μου εμπειρία: το ρολόι είναι πια δευτερεύον όργανο και σίγουρα όχι για υπολογισμούς (δεν χρειαζεσαι την λογαριθμική κλίμακα) . UTC/GMT δεν είναι απαραίτητο αφού κανονικά θα πετάς στην ίδια ζώνη (GMT+2) - αρκεί να συγχρονίζεις το ρολοι σου με του σκάφους σε ώρα UTC και να αναφέρεσαι σε αυτή και μόνο. Αν πετούσες με jet θα σου έλεγα να πάρεις το Tudor Aeronaut, είναι εκπληκτικό στην ευκολία χρήσης !

Προσωπική άποψη είναι να πάρεις τον πιο απλό χρονογράφο (μηχανικό ή quartz με 30 λεπτά χρονομέτρηση) που να είναι ευανάγνωστος.  Το ρολόι χειρός είναι backup άρα αναγκαίο και καλό είναι να το δουλέυεις κατά την πτήση παράλληλα με το ρολόι του σκάφους.

Για μηχανικό χρονογράφο χωρίς GMT θα πρότεινα ένα Precista PRS-5 ή το αντίγραφο του Sinn/Leonidas Heuer Bundeswehr. Και τα 2 είναι κινέζικά με εξαιρετική ευαναγνωσιμότητα και είναι κάτω από τα 500 Euro!

Υπάρχει και το εξαιρετικό Guinand (V7750 δίχως ώρες) στα 860 Euro όμως:

http://guinand-watch.com/index.php?option=com_content&task=view&id=65&Itemid=183

Η άλλη λύση είναι ένα απλό quartz (Seiko, Citizen, Casio, Orient) με μεγάλη ένδειξη LCD. Όλα έχουν πια 2η ώρα, χρονογράφο και alarm.  Είναι άσχημα αλλά πολύ πρακτικά.

Προσωπικά στο αεροπλάνο δεν θα φορούσα παραφορτωμένα G-shock, navihawks και συναφή.

Επίσης (σε αντίθεση με ιστιοπλοία) κανείς πιλότος δεν χρησιμοποιεί ρολόγια με Wind rose στη στεφάνη. Εγώ το βρίσκω πρακτικό για την αρχή για να μαθαίνεις τις μοίρες (καλό είναι να κάνεις εξάσκηση αν και στην εποχή μας σπάνια θα κάνεις full VOR navigation ή holding patterns, μάλλον το GPS θα επαναπρογραμματίζεις..). Δυστυχώς υπάρχουν λίγες τέτοιες εκδόσεις (πρέπει να ψάχνεις για sailing chrono).

Όταν κάποια στιγμή μαζέψεις ώρες, δεν έχεις φάει όλα τα λεφτά σου σε ώρες πτήσης και αποφασίσεις να "αναβαθμίσεις" και το ρολόι ελπίζω να ξανασκεφτείς τα κλασσικά IWC Mark X, το Χ-33,  το GMT-master, τα Lemania ή το Emergency.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 03, 2012, 00:03:44 πμ »
  Εξαιρετικό ποστ!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 03, 2012, 10:33:41 πμ »
Φίλε vc222 σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και το αναλυτικό ποστ σου!

Το γεγονός ότι έχεις ασχοληθεί με τον αεροπορικό χώρο (πετάς ακόμα και αν ναι, πού; ) προσθέτει ειδικό βάρος στις προτάσεις σου. Το Tudor μου αρέσει πάρα πολύ, περισσότερο από τα Precista, Leonidas, Guinard. Μακάρι όμως να μείνει κανά φράγκο (χλωμό...) για ακόμα καλύτερη αγορά, όπως IWC ή Breitling Emergency. Προς το παρόν θα βολευτώ μάλλον με το Tissot PRC200 Auto chrono που έχω και το Laco και βλέπουμε πιο μετά, αφού αρχίσω και τις πτήσεις ναυτιλίας κλπ.

Ακόμα είμαι στις πολύ πρώτες ώρες (τρείς  :D) και πήζω με τα βιβλία του Trevor  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 03, 2012, 10:41:29 πμ »
Ξαναδιάβασα το thread για το Heuer Bundeswehr και αναθεωρώ αμέσως για Leonidas και Heuer φίλε vc222...  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Phoenix

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 03, 2012, 10:49:31 πμ »
Αγαπητοί συμφορουμίτες, ήρθε η ώρα επιτέλους που ξεκίνησα τα μαθήματα για το ερασιτεχνικό δίπλωμα πιλότου (PPL(A)). Η χαρά μου δεν περιγράφεται... Θα ακολουθήσουν με τον καιρό σχετικές φωτός...

Δεν έχω να προτείνω κάποιο ρολόι, αλλά μόνο να σε συγχαρώ για την αποφασή σου αυτή.
Κουράγιο με το διάβασμα και καλές πτήσεις !

Περιττό να σου πώ, πόσοι και πόσο σε ζηλεύουμε εδώ πέρα μέσα....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
...in the words of Herbert von Karajan, the most beautiful of all symphonies...

90º V8 DOHC / 1.995cc / 78.0mmx52.2mm / 10.1:1 / 230 bhp@8800 rpm / 200 Nm@7000 rpm

..only 18 have been made

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 03, 2012, 11:06:46 πμ »

Δεν έχω να προτείνω κάποιο ρολόι, αλλά μόνο να σε συγχαρώ για την αποφασή σου αυτή.
Κουράγιο με το διάβασμα και καλές πτήσεις !

Περιττό να σου πώ, πόσοι και πόσο σε ζηλεύουμε εδώ πέρα μέσα....

Σε ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι ειδικά τώρα στην αρχή έχει λίγο πήξιμο στο διάβασμα, πόσο μάλλον όταν έχω κάποια χρόνια να στρωθώ για σοβαρό διάβασμα  :)

Προτίμησα αντί για ένα ακριβό ρολόι να κάνω πραγματικότητα το μεγαλύτερο όνειρα που είχα από πιτσιρικάς.

Να 'σαι καλά και να μπορέσεις κι εσύ και όλοι να κάνεις ό,τι επιθυμείς!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Phoenix

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιούλιος 03, 2012, 11:52:18 πμ »
Σε ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι ειδικά τώρα στην αρχή έχει λίγο πήξιμο στο διάβασμα, πόσο μάλλον όταν έχω κάποια χρόνια να στρωθώ για σοβαρό διάβασμα  :)

Προτίμησα αντί για ένα ακριβό ρολόι να κάνω πραγματικότητα το μεγαλύτερο όνειρα που είχα από πιτσιρικάς.

Να 'σαι καλά και να μπορέσεις κι εσύ και όλοι να κάνεις ό,τι επιθυμείς!

Ο χρόνος και το διάβασμα ήταν και για εμένα οι δύο βασικοί λόγοι (σε συνδυασμό φυσικά με το κόστος...  :( ), για τους οποίους έμεινα μόνο με την όρεξη....
Προσωπικά το έχω κάαααααποια στιγμή (πολύ μακρυά...) στο πρόγραμμα να ασχοληθώ,
αλλά η ρημάδα η κρίση απομακρύνει όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο αυτό...

Περιμένουμε φωτογραφίες, εμπειρίες και λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με προαπαιτούμενα, χρόνο, κόστη κλπ...   ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

90º V8 DOHC / 1.995cc / 78.0mmx52.2mm / 10.1:1 / 230 bhp@8800 rpm / 200 Nm@7000 rpm

..only 18 have been made

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιούλιος 03, 2012, 12:11:54 μμ »
Η κρίση χτύπησε και το χώρο αυτό μιας και το κόστος είναι σημαντικά μεγάλο και πρόκειται για καθαρά ελαστικό έξοδο. Δηλαδή θα είναι το πρώτο που θα κόψει ή θα αναβάλει κάποιος για οικονομία. Υπάρχουν φίλοι στην αερολέσχη που έχουν μείνει στη μέση της εκπαίδευσης ή και με λίγες ώρες για να τελειώσουν λόγω οικονομικών δυσκολιών που προέκυψαν.

Πολύ χοντρικά, για το PPL(A) υπολογίζεις τουλάχιστον (εκ του νόμου) 45 ώρες πτήσης επί περίπου 160€/ώρα σε αερολέσχες (μη κερδοσκοπικές, άρα όχι ΦΠΑ) (μέσο κόστος εκπαιδευτικής ώρας σε Cessna) ή 200€/ώρα για Piper σε επαγγελματικές σχολές + 350€ περίπου τα βιβλία + medical certificate + εξέταστρα κλπ στην Υ.Π.Α. Χοντρικά, υπολογίζεις κάπου στα 9.000€ - 11.500€

Χρόνος ολοκλήρωσης είναι από 2 μήνες (σχεδόν απίθανο) έως το μέγιστο 24 μήνες. Ιδιαίτερες προϋποθέσεις δεν υπάρχουν.  Ηλικά άνω των 17 και γραμματικές γνώσεις λυκείου.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορεί κανείς να δει κανείς στο http://www.mesogeion-aeroclub.gr/training.html καθώς και στα sites όλων των σχολών.

Φωτογραφίες και εμπειρίες θα ακολουθήσουν εν καιρώ καθώς θα βάζω ώρες  :)

Αν έχεις ίνσταγκραμ, μπορείς να δεις κάποιες πρώτες φωτός ακολουθώντας τον @ge_orgios
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Phoenix

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιούλιος 03, 2012, 12:52:31 μμ »
.....Χοντρικά, υπολογίζεις κάπου στα 9.000€ - 11.500€
Θυμόμουν γύρω στα 6.000-7.000 €....  :o 
...ας ξεκινήσουμε τότε για κανένα ανεμόπτερο ή αλεξίπτωτο πλαγιάς γιατί ....  :'(

....φοιτητικό πάσο δέχονται ? ...μπας και το ξεθάψω πουθενά...  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

..only 18 have been made

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιούλιος 03, 2012, 12:54:59 μμ »
.....Χοντρικά, υπολογίζεις κάπου στα 9.000€ - 11.500€
Θυμόμουν γύρω στα 6.000-7.000 €....  :o 
...ας ξεκινήσουμε τότε για κανένα ανεμόπτερο ή αλεξίπτωτο πλαγιάς γιατί ....  :'(

....φοιτητικό πάσο δέχονται ? ...μπας και το ξεθάψω πουθενά.. :D

6000€ - 7000€ ίσως πάνω από 4 χρόνια πριν. Επίσης, συνήθως αντί για 45 ώρες χρειάζεσαι κάπου 50, άρα υπολογίζεις ένα έξτρα 1000€  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιούλιος 03, 2012, 13:03:20 μμ »
Και τότε γιατί στο site της Μεσογείων ( στην οποία ξεκίνησες το PPL) γράφει :

Κόστος/Ελαχ. Χρόνος
εκπαίδευσης JAR PPL(A)    7200euros / 2μήνες

??? ??? ???
friendly
0
funny