wxxxxxxxxxxxxxxx wx wx wx - me trwei h tseph mou kai me blepw na taksideuw Japan
...
Το συγκεκριμένο το έχω δει και δοκιμάσει στις αρχές του 2014 στη Σιγκαπούρη.
Είχα βρει ένα Roger Dubuis Sympathie Perpetual WG στο Chrono, το οποίο απεδείχθη πως βρισκόταν στη Σιγκαπούρη (ενώ η αγγελία ήταν του K2 Luxury στην Ελβετία).
Επικοινωνώ λοιπόν, κι ο ιδιοκτήτης του κανονίζει να συναντηθούμε ένα μεσημέρι πίνοντας ένα καφέ κάπου στην Orchard Road, ώστε να μου φέρει να δω το ρολόϊ.
Πάω στο ραντεβού, έρχεται ο τύπος, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Su, Jiaxian ο οποίος είναι ο δημοσιογράφος που έχει την ιστοσελίδα SJX Watches.
O τύπος φορούσε στον καρπό του το εν λόγω IWC. Ακόμη και στα δικά μου μάτια που δεν ήξερα καν τί έκδοση του Ingenieur ήταν, το ρολόϊ έκανε 'μπαμ' από μακριά σε ομορφιά. Αυτό το dial δεν ξέρω τί έχει, αλλά είναι καθηλωτικό να το κοιτάς.
Μιλήσαμε εκεί για το Roger Dubuis τέλος πάντων, το οποίο ευτυχώς δεν πήρα, και στο τέλος του λέω "
Αυτό το IWC που φοράς, μου το πουλάς;"
Μου είπε 'όχι' φυσικά...
Μετά πήγα στο γραφείο και το έψαξα, εκεί είδα πως το συγκεκριμένο IWC είναι σούπερ-δισεύρετο (200 κομμάτια LE μόνο για την Ιαπωνία...)
Βέβαια αν κάποιος διαθέτει ικανό budget, τότε όλα βρίσκονται (εκτός από έναν καλό φίλο, καλή υγεία και αγάπη, που είπε νωρίτερα φέτος ο περίφημος Archie Karas).
Ο Jiaxian μου έκανε πάλι ένα τηλέφωνο 3-4 μήνες μετά λέγοντάς μου επ'ακριβώς "...
Είμαι διατεθειμένος να σου προσφέρω το RD Sympathie με μεγάλη έκπτωση..." Είχα όμως μόλις αποκτήσει το 5712/1Α οπότε πάλι του είπα όχι, κι ευτυχώς. Αυτά είναι κομμάτια που αν και όμορφα, παραμένουν ιδιαίτερα δύσκολα να τα διώξει κάποιος.
Συν τοις άλλοις, πριν λίγο καιρό άκουσα πως ειδικά αυτά τα διηνεκή του RD, αν και πανέμορφα, χαλάνε συχνά και το κόστος επισκευής είναι αρκετά υψηλό. Μακριά....
Ας βάλω και το link για την πολύ ωραία συνέντευξη του Ελληνάρα Archie, που είδα πρόσφατα (o Mark Laita που έχει το εν λόγω κανάλι στο YouTube μας γνωρίζει όλων των ειδών τους ανθρώπινους χαρακτήρες):