Πάντως ως τώρα το 5610 το κανονικό προκρίνεται λίγο. Μου αρέσει το μπλε που έχει στο καντράν. Έχω βάλει το ένα αριστερό χέρι, το άλλο δεξί λολ
Συνεχίζεται το τεστ drive των δύο 5610.
Όσο περνάνε οι μέρες διαπιστώνω πως η διαφορά στην ευκρίνεια των δύο οθονών δεν είναι τόσο σημαντική. Δλδ, υπό διαφορετικές γωνίες θέασης, δεν μου κάνει ιδιαίτερη διαφορά το ένα από το άλλο.
Η διαφορά βρίσκεται όταν σουρουπώνει, ή όταν βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι με κλειστές κουρτίνες και συννεφιά. Η θετική πόλωση προκρίνεται κατά πολύ, χρειάζεται να ενεργοποιήσεις το auto illumination στην αρνητική για να παίξεις μπάλα. Από την άλλη, μου αρέσει περισσότερο το illumination της αρνητικής LCD, και γενικά το ρολόι με αυτή φαίνεται πιο στελθ και μουράτο. Αυτό με την θετική έχει πιο φλύαρα χρώματα. Επίσης, νοιώθω σαν μυστικός πράκτορας με το SIG on και το AUTO LUM on, οπότε δεν με χαλάει να κράταγα και την μαύρη τελικά.
Ασχέτως οθόνης, την έχω καταβρεί άσχημα με τον 3159 μηχανισμό. Ειλικρινά, έχει ότι ακριβώς χρειάζομαι σε ένα ηλεκτρονικό ρολόι, και ο τρόπος χειρισμού του είναι πανεύκολος. Αν και φορούσα ένα F-91 από δώρο όταν ήμουν πιτσιρικάς (έχω ξεψαχνίσει το πατρικό και μέχρι και ένα swatch diver εικοσαετίας ξετρύπωσα αλλά δεν μπορώ να το βρω το CASIO ακόμα κλαψ) δεν είχα ποτέ μου g-shock οπότε δεν υπάρχει κάποιο μέτρο σύγκρισης με άλλους μηχανισμούς της σειράς. Απλά μου κάνει, τα έχει όλα. Και επίσης, το βγάζω στο μπαλκόνι και συγχρονίζει μια χαρά το βράδυ, ή λιάζεται το πρωί.
Ειλικρινά δεν ξέρω πιο θα επιλέξω, και τα δύο είναι μούρλια! Καταληκτική ημερομηνία η Πέμπτη που γιορτάζει το αδέρφι, και πρέπει να του παρουσιάσω το ένα ή το άλλο ως δώρο. Φυσικά...θα πάρει αυτό που θα χάσει, όπως είπαμε.