Αποστολέας Θέμα: θερμοκρασια laptop  (Αναγνώστηκε 13301 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος toumas

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
θερμοκρασια laptop
« στις: Οκτώβριος 11, 2012, 19:17:37 μμ »
Εχω ενα laptop lenovo G560 και τον τελευταιο καιρο παρατηρω οτι ανεβαζει θερμοκρασια. Κατω αριστερα στο laptop πολλες φορες ζεστενεται πολυ κ κλεινει. Κατεβασα το προγραμμα speedfan και μου δειχνεις οτι ολες οι θερμοκρασιες ειναι στα κοκκινα... τι μπορω να κανω ωστε να μην παθει ζημια το laptop?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: θερμοκρασια laptop
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 19:19:44 μμ »
Εχω ενα laptop lenovo G560 και τον τελευταιο καιρο παρατηρω οτι ανεβαζει θερμοκρασια. Κατω αριστερα στο laptop πολλες φορες ζεστενεται πολυ κ κλεινει. Κατεβασα το προγραμμα speedfan και μου δειχνεις οτι ολες οι θερμοκρασιες ειναι στα κοκκινα... τι μπορω να κανω ωστε να μην παθει ζημια το laptop?

Ειχα το ιδιο θεμα,θελει μαλλον καθαρισμα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος toumas

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 19:24:33 μμ »
Τι εννοεις οταν λες καθαρισμα? Να το ανοιξω κ να το καθαρισω? Μηπως αν το ανοιξω χασω την εγγυηση?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Alex

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Re: θερμοκρασια laptop
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 11, 2012, 20:38:39 μμ »
Ηλεκτρικη σκουπα με το λεπτο στομιο και περνα οπου βρισκεις τρυπα... Πανω στο λαπτοπ. Δηλαδη απο κατω και διπλα. Αν συνεχισει, θελει άνοιγμα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
I <3 "Τ<25"

Αποσυνδεδεμένος spyros_tazz

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 31, 2012, 23:58:59 μμ »
Είναι θέμα σκόνης αλλά πρέπει να προσέξεις κάτι που κάνουν πολλοί και μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Μην δοκιμάσεις συσκευές πεπιεσμένου αέρα -πχ από κάποιο κομπρεσσέρ - γιατί κατα 99% των περιπτώσεων θα έχει υγρασία και θα γίνει ζημιά.
Μια λύση είναι να πάρεις σπρέι αέρα που διατήθεται στο εμπόριο για αυτόν τον σκοπό και είναι πολύ οικονομικό,
και πιθανόν ανάλογα με την διάταξη του laptop σου να μπορεί να καθαριστεί χωρίς να το ανοίξεις, απλά φυσώντας από τους αεραγωγούς.
Η άλλη λύση είναι με ηλεκτρικό φυσερό αλλά το κόστος του είναι > 40€.
Η θερμοκρασία είναι ο 2ος χειρότερος εχθρός των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων - μετά την υγρασία - οπότε μην το αφήνεις να λειτουργεί έτσι. Το ότι κλείνει είναι ανησυχητικό γι'αυτό πρέπει να το επιδιορθώσεις άμεσα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Manos27

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 30, 2013, 16:35:37 μμ »
Καλησπέρα, αν και πολύ αργά θέλω να απαντήσω στον φίλο γιατί ένας φίλος μου είχε το ίδιο πρόβλημα και αγόρασε αυτή τη βάση (http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=3051) που του πρότεινα και από τότε η οθόνη δεν ξανά έσβησε, αν ακόμα έχεις προβλήματα αγόρασε την και σε συνδυασμό με τον καθαρισμό που σου είπαν να κάνεις τα παιδιά παραπάνω το pc θα δουλεύει ρολόι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 30, 2013, 16:39:57 μμ »
Καλησπέρα, αν και πολύ αργά θέλω να απαντήσω στον φίλο γιατί ένας φίλος μου είχε το ίδιο πρόβλημα και αγόρασε αυτή τη βάση (http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=3051) που του πρότεινα και από τότε η οθόνη δεν ξανά έσβησε, αν ακόμα έχεις προβλήματα αγόρασε την και σε συνδυασμό με τον καθαρισμό που σου είπαν να κάνεις τα παιδιά παραπάνω το pc θα δουλεύει ρολόι.

ευχαριστουμε!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος thomaskr

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 30, 2013, 17:50:26 μμ »
Αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας στον επεξεργαστή.Το καθάρισμα αν δώσει κάποιο αποτέλεσμα θα είναι παροδικό.

Ο επεξεργαστής ζεσταίνεται υπερβολικά λόγω ξεραμένης πάστας και για προστασία κάνει αναγκαστικό shutdown
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Απ: θερμοκρασια laptop
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 30, 2013, 20:30:43 μμ »
Αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας στον επεξεργαστή.Το καθάρισμα αν δώσει κάποιο αποτέλεσμα θα είναι παροδικό.

Ο επεξεργαστής ζεσταίνεται υπερβολικά λόγω ξεραμένης πάστας και για προστασία κάνει αναγκαστικό shutdown

Το εκανα προσφατα σε δικο μου λαπτοπ 5ετιας..... πριν απο την αλλαγη παστας και παρα τα λυσιματα και καθαρισματα που ειχα κανει παντου εσωτερικα, το fan χτυπαγε υπερωριες, ακουγοταν ενοχλητικα και ο επεξεργαστης (cedrino duo στα 2,2) εφτανε μεχρι 85 βαθμους κελσιου στα φορτωματα του....πλεον ξεκιναει απο 66 και φτανει σε βαρια παιχνιδια το πολυ μεχρι 71.!!!

Παστες εχει ενα σωρο στα ιντερνετικα καταστηματα με τιμες απο 50 λεπτα μεχρι 8 ευρω αναλογα την μαρκα και τα γραμμαρια που εχει το σωληναριο.

Επισης μεγαλη προσοχη στην εφαρμογη της καθως θελει καλο καθαρισμα με οινοπνευμα η παλια παστα και απο τις 2 επιφανειες, στην συνεχεια εφαρμογη μικρης ποσοτητας της νεας παστας μονο στην επιφανεια του επεξεργαστη (οσο ενα μπαλακι μισου εκατοστου) και απλωμα σε ολη την επιφανεια με απαλες κινησεις με κατι πλαστικο (πιστωτικη καρτα η πενα κιθαρας) κατοπιν αυτου προσεχτικο κουμπωμα της ψυκτρας επανω καθετα στον επεξεργαστη (για να μην φυγει η παστα εκτος και παει σε κανα ολοκληρωμενο) και ειμαστε ετοιμοι....παραπανω παστα δεν θα εχει αποτελεσματα, λιγοτερη το ιδιο, θελει συγκεκριμενη ποσοτητα για να γινει σωστη δουλεια.

Υπαρχουν αρκετα βιντεακια στο youtube με οδηγιες εφαρμογης για οποιον θελει να το προσπαθησει μονος του. ;)

Στάλθηκε από το LG-P880 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 30, 2013, 20:32:19 μμ από cupra73 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος SakisTs

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 28, 2022, 13:43:01 μμ »
Στο δικο μου λαπτοπ, που το έχω 10ετια σίγουρα (lenovo και του εχω πιει το αιμα), αντιμετωπίζω κάποια θέματα. Εχω αγοράσει σταθερό υπολογιστή πλεον και αυτον τον εχω για καμια ωρα αναγκης (μεταφορά). Πριν μιλησω για προβλήματα, η μπαταρία είναι εκτος λειτουργίας και την εχω αφησει μονο για προστασία απο υπερβολική ταση ρεύματος. Πρώτο πρόβλημα με το που κλεινει ο υπολογιστής σταματά στην ωρα αυτη. Οταν τον ανοίγω συνεχίζει απο εκει. Δευτερο πρόβλημα εκλεινε στα ξαφνικά μεχρι πρότινος που δεν ανοιγε καθόλου. Αφαιρεσα το πισω καπακι και ειδα πολυ σκόνη. Το καθάρισα, πηρε εμπρός αλλα μετα απο λιγο ξανασβησε... Θερμοκρασιες η αληθεια ηταν ανεβασμενες στα πλαϊνά.. Απο οτι διαβασα στο πρωτο πρόβλημα πρεπει να ειναι η μπαταρία της μητρικής. Στο δεύτερο μαλλον θεμα με την απαγωγή θερμότητας... Αξίζει πιστεύετε να το παω σε εναν τεχνικό; ποσο θα κοστίσει συνολικά; τι πρόβλημα να εχει; ενας απλος καθαρισμός απο μονος μου θα ειναι τελικα αρκετός;

Στάλθηκε από το LM-V405 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 28, 2022, 16:00:47 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος micraSport

• Members+
  • VIP Member
  • BUY IT NOW
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 28, 2022, 16:23:31 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος SakisTs

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 28, 2022, 16:49:24 μμ »
Οποτε το θεωρείται σημαντικό ενα καθαρισμα... Θα την παρω και αν πανε ολα καλα θα ξαναζωντανεψει!!! Σ ευχαριστώ

Στάλθηκε από το LM-V405 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 29, 2022, 00:39:43 πμ »
δεν μιλάμε για καθάρισμα σκέτο.
μετά απο 10 χρόνια, η θερμοαγωγιμη πάστα και τα thermal pads που έχουν βάλει απο το εργοστάσιο θα χουν γίνει πέτρα και θα χουν χάσει τις ιδιότητες τους.

ξεκινάς με καλό καθάρισμα, μετά αλλαγή στα θερμοαγωγιμα και μετα κοιτάς για επιπλέον RAM και έναν SSD
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 29, 2022, 00:57:20 πμ »
δεν μιλάμε για καθάρισμα σκέτο.
μετά απο 10 χρόνια, η θερμοαγωγιμη πάστα και τα thermal pads που έχουν βάλει απο το εργοστάσιο θα χουν γίνει πέτρα και θα χουν χάσει τις ιδιότητες τους.

ξεκινάς με καλό καθάρισμα, μετά αλλαγή στα θερμοαγωγιμα και μετα κοιτάς για επιπλέον RAM και έναν SSD

Αν το δώσει σε ένα στεγνοκαθαριστήριο, για ένα στεγνό καθάρισμα, μετράει ?

Ρε μάστορα, βάζετε πάστες και παντς, αλλά δεν λέτε πως να το κάνουμε, και τι κάνει το κάθε πράμα.  :o

Εγώ, το καλοκαιράκι, βάζω από χάμ' , στην εισαγωγή, μια ψήκτρα του ψυγείου πικ-νικ, και τις άλλες εποχές, από έναν αναπτήρα στις δύο άκρες πρός τα πίσω. Οπότε ανασηκώνεται και δίνει άπλετη κυκλοφορία. ;D

Και μια φορά την εβδομάδα, όταν πάω για βενζίνη, το φυσάω με πεπιεσμένο αέρα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.