Αποστολέας Θέμα: Prometheus Jellyfish Blue  (Αναγνώστηκε 8639 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sol Invictus

• Sr. Member
  • ...to the Unconquered Sun
    • Προφίλ
Prometheus Jellyfish Blue
« στις: Ιούνιος 16, 2011, 21:19:25 μμ »
Προμηθέας.
Ταιριαστό όνομα για αυτό το ρολόι. Όπως ο Προμηθέας έδωσε τη φωτιά στο ανθρώπινο γένος έτσι και η Prometheus μας δίνει το τρίτιο. Για να μπορούμε να βλέπουμε και στο απόλυτο σκοτάδι ρε γαμ@τ@ ;)
Είχα αποφασίσει εδώ και λίγους μήνες να αγοράσω ένα νέο καταδυτικό για τη θάλασσα. Οι υποψήφιοι πολλοί και για να είμαι ειλικρινής η Prometheus δεν έπαιζε καθώς είχα ξεχάσει την ύπαρξη της. Όταν είδα κάποια post όμως στο φόρουμ ήξερα πιο θα ήταν το νέο μου καταδυτικό.
Όμορφο, λιτό, με κλασσικό σχεδιασμό, ωραίο μπλε χρωματάκι, καλή μηχανή, τρίτιο, κολακευτικά reviews στο internet σε αυτή τη τιμή? Πάμε για Prometheus δαγκωτό.
Το ρολόι παραγγέλθηκε τη Δευτέρα και σήμερα μεσημέρι το είχα. Έρχεται σε ένα απλό μαύρο καλοφτιαγμένο κουτί με πρεσαριστό το logo και την επωνυμία της εταιρίας στο καπάκι.

Οι προδιαγραφές του οι παρακάτω:
  • 316L stainless steel case
  • 316L stainless steel bracelet with screw links
  • case size: 43 mm width
  • lug width: 22 mm
  • signed screw down crown
  • water resistance: 300 meters or 30 ATM
  • sapphire glass with anti-reflective coating inside
  • unidirectional external bezel with tritium T25 tube marker at 0
  • dial with 12 pieces of tritium T25 tubes
  • watch hands with 3 pieces of tritium T25 tubes (hours, minutes and seconds)
  • Seiko 6R15 movement

Το ρολόι έχει για το χέρι μου ιδανικό μέγεθος. Ούτε πολύ μεγάλο ούτε μικρό. Η στεφάνη γυρνάει αριστερόστροφα  με 120 κλικ και έχει πολύ θετική αίσθηση. Δεν είναι ιδιαίτερα σκληρή αλλά δεν γυρνάει και εύκολα από λάθος. Έχει κάθε 5 λεπτά Αραβικούς αριθμούς και στη θέση 12 σήμανση με τρίτιο (για αυτό θα μιλήσουμε παρακάτω).
Το καντράν έχει ένα όμορφο μπλε χρώμα και είναι λιτό με γραμμές για κάθε λεπτό και τρίτιο κάθε πέντε λεπτά. Στις θέσεις 3, 6 και 9 έχει και αριθμητικές ενδείξεις και εντύπωση προκαλεί η προσοχή στη λεπτομέρεια, με το τρίτιο να έχει τοποθετηθεί σε πλάγια θέση για να χωρέσουν οι αντίστοιχες αριθμητικές ενδείξεις. Στη θέση 4.30 υπάρχει και η ένδειξη της ημερομηνίας (αυτή η θέση είναι η αγαπημένη μου στα καταδυτικά για την ημερομηνία). Τρίτιο έχουν επίσης και οι τρεις δείκτες του ρολογιού.

Γενικά η όλη κατασκευή εμπνέει έναν αέρα ποιότητας. Το φινίρισμα καλό για τα λεφτά του, οι κύλινδροι του τρίτιου τέλεια τοποθετημένοι στο καντράν και στους δείκτες, η κορώνα με πολύ καλή αίσθηση στο βίδωνε ξεβίδωνε και ο μπρασελές στιβαρός, βαρύς όσο πρέπει με βίδες να ενώνουν τα κομμάτια. Οι μόνες παραφωνίες είναι ότι το κούμπωμα του μπρασελέ δεν είναι με κουμπί αλλά ανοίγει με το χέρι (προτιμώ το κούμπωμα με κουμπί αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η παράληψη είναι πταίσμα) και το δεύτερο είναι ότι αν ρυθμίσεις τον μπρασελέ στην τελευταία από τις 4 micro adjustment holes που έχει το κούμπωμα του, η επέκταση που έχει για να φοριέται με καταδυτική στολή, δεν κάθεται σωστά μέσα στο κούμπωμα με αποτέλεσμα να μην κλείνει ο μπρασελές.

Κατά τα άλλα το ρολόι είναι πολύ καλοφτιαγμένο

Η μηχανή είναι η 6R15 της SEIKO (Η φώτο είναι από SEIKO)

Σύγχρονη μηχανή, με 23 jewels, 21,600bhp υποστηρίζει hacking και κούρδισμα με το χέρι. Η μηχανή αυτή κατασκευάστηκε ως απάντηση της SEIKO στην 2824 της ETA. Αν και υστερεί σε συχνότητα λειτουργίας, πρακτικά έχει τουλάχιστον τις ίδιες επιδόσεις στη χρονομετρία με την ΕΤΑ, μεγαλύτερο power reserve (50 ώρες vs 40 της ΕΤΑ) και γενικά τα σχόλια στο internet είναι πως είναι καθόλα ισάξια της Ελβετικής. Εγώ δεν έχω προλάβει να μετρήσω την χρονομετρία του ρολογιού, αλλά από ότι έχω διαβάσει το Jellyfish παίζει στα +3 με +5 sec/day, χρόνος πάρα πολύ καλός.

Και πάμε στο τρίτιο.

Το τρίτιο είναι ραδιενεργό ισότοπο του υδρογόνου, πήρε την ονομασία από την Ελληνική λέξη "τρίτος" και έχει διάρκεια ημιζωής 12.3 χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένα ρολόι με lume τρίτιου θα χάσει την μισή του φωτεινότητα σε περίπου 12 χρόνια. Πρακτικά το lume τρίτιου παύει να είναι "λειτουργικό" σε περίπου 20 χρόνια. Οι κύλινδροι τρίτιου, είναι κούφιοι, με κάποια επάλειψη φωσφόρου στα τειχώματα τους και γεμάτοι με τρίτιο σε αέρια μορφή. Καθώς το τρίτιο παράγει ακτινοβολία, τα άτομα του φωσφόρου εξιτάρονται και ο κύλινδρος φέγγει. Το τρίτιο δεν φέγγει τόσο δυνατά όσο οι σύγχρονες luminova C3 βαφές αλλά δεν χρειάζεται φως πρώτα για να "φορτίσει". Δουλεύει συνέχεια και παντού.

Κλείνοντας να πω στον φίλο desmo16 να το χτυπήσει άφοβα. Αξίζει κάθε σεντ από τα 298 ευρώ (μόνο!!!!) που ζητάει. Πάρε και μερικές καρπίσιες για να κρατηθείς "χορτάτος" μέχρι να έρθει το δικό σου   8)

The End...

Επειδή καλά είναι να υπάρχει και εδώ με την παρουσίαση, παραθέτω από άλλο μου post:

"Θα πω και εγώ τη γνώμη μου έχοντας περάσει 3 μήνες με το Jellyfish. Το ρολόι δεν άξιζε τελικά τα λεφτά του. Με το πρώτο μπάνιο σκουριάσαν οι πίροι του μπρασελέ (και ναι πάντα πλένω τα ρολόγια σε χλιαρό νερό βρύσης μετά τη θάλασσα. Εδώ σκούριασε μπροστά στα μάτια μου όσο ήμουν στη θάλασσα). Σε επικοινωνία μου με τον Carlos η απάντηση του ήταν πάρα πολύ επιθετική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν ο χρήστης δεν προσέχει το ρολόι δεν φταίει η εταιρία. Σε ερώτηση μου επίσης γιατί δεν μπορώ να βγάλω τον μπρασελέ, μου είπε πως κολλάνε το τελευταίο link στην κάσα με κόλλα για extra ασφάλεια και πως μπορώ να τον ξεκολλήσω αν το ζεστάνω με πιστολάκι για τα μαλλιά. Πράγματι όταν το έκανα διαπίστωσα πρώτον ότι το τελευταίο link είχε επίσης αρχίσει να σκουριάζει από τη μέσα πλευρά (αυτή που ακουμπάει στην κάσα) και δεύτερο ότι την κόλλα την βάζουν γιατί δεν κουμπώνουν σωστά οι πίροι του μπρασελέ πάνω στην κάσα με αποτέλεσμα το τελευταίο link να κουνιέται επικίνδυνα.  Του χρόνου το καλοκαίρι θα πάρω ένα SEIKO 007 και θα τελειώσει το πράγμα. Βλέποντας λοιπόν το Baiji το οποίο είναι πανομοιότυπο του Jellyfish, με μόνη διαφορά τους δείκτες και τη στεφάνη και με κινέζικη μηχανή αντί για Seiko στα λεφτά του Jellyfish. Δεν νομίζω."

Και για του λόγου το αληθές

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 17, 2011, 05:29:55 πμ από Sol Invictus »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Prometheus Jellyfish Blue
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 16, 2011, 21:33:50 μμ »
Καλοριζικο Sol Invictus
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 16, 2011, 22:02:20 μμ »
φιλε sol καλοφορετο!!
ομορφο ρολοι κ πολυ καλος μηχανισμος!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 16, 2011, 22:22:45 μμ »
Ωραίος βρε Sol είσαι μερακλής...! ;)

Παρα πολύ όμορφο,καλοφόρετο εύχομαι και να δείχνει μονο καλές ώρες...!
Είναι σίγουρα VFM ρολοι και φαίνεται πολύ τίμιο...!

Βλέπω στον καρπό σου,έχει κάτσει "κουτί".
Ομολογώ πως το μέγεθος του με έχει φοβίσει λίγο...τι λες,θα κάθεται καλά σε 16.5cm καρπό...? ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 16, 2011, 22:29:58 μμ »
Ομολογώ πως το μέγεθος του με έχει φοβίσει λίγο...τι λες,θα κάθεται καλά σε 16.5cm καρπό...? ::)

Εμένα είναι 17 αλλά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Ακόμη και το ARTEGO των 45mm μου "κάθεται" καλά αν και τα 45mm είναι ομολογουμένως οριακό μέγεθος για τον καρπό μου. 41 με 44 είναι το ιδανικό μου οπότε εσένα λογικά πρέπει να είναι 40 -43. Είσαι λοιπόν άφοβα μέσα. Go for it  8)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 16, 2011, 22:36:22 μμ από Sol Invictus »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 16, 2011, 23:41:42 μμ »
καλοφόρετο κ αυτό!!!
πολύ όμορφο επίσης!!!

είναι εύκολο μια σύγκριση με το καινούριο citizen σαν ποιότητα? κ γιατί όχι κ το όριεντ δίπλα???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 17, 2011, 00:56:27 πμ »
Πολυ ωραιο ρολοι - πολυ ωραιο review! Καλοφορετο να ειναι φιλε! ;D
Μηπως να τους ενοχλουσα ξανα για να κανουμε το προτζεκτακι με το καταδυτικο τελικα?  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 17, 2011, 01:30:45 πμ »
Ευχαριστούμε φίλε Sol για το πολύ ωραίο και λεπτομερές review σου
και σου εύχομαι να το φχαριστηθείς μέχρι να εξανεμιστεί το τρίτιο ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ennea

• Sr. Member
  • Κράτησα τη ζωή μου... κατά το πλάγιασμα της βροχής
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 17, 2011, 01:39:44 πμ »
Με γειες Sol!
Περιμένουμε και φωτό όταν το βουτήξεις!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 17, 2011, 08:14:45 πμ »
είναι εύκολο μια σύγκριση με το καινούριο citizen σαν ποιότητα? κ γιατί όχι κ το όριεντ δίπλα???

Δεν θα είμαι υπερβολικός να πως πως είναι ισάξιο ποιοτικά με το CITIZEN. Η κάσα είναι στα ίδια επίπεδα και το μπρασελέ σίγουρα καλύτερο. Το μόνο στο οποίο χάνει πόντους είναι το πρόβλημα με την τέταρτη τρύπα στο κούμπωμα το οποίο είναι εντελώς βλακώδες και απορώ πως δεν το διόρθωσαν από το πρωτότυπο ρολόι (που σίγουρα κατασκευάστηκε) μέχρι την παραγωγή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 17, 2011, 08:15:52 πμ »
Μηπως να τους ενοχλουσα ξανα για να κανουμε το προτζεκτακι με το καταδυτικο τελικα?  :D

Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να μας μπαίνουν τέτοιες ιδέες  ;) αλλά εν καιρό γιατί όχι?  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• Jr. Member
  • *
  • Zenith forever
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 17, 2011, 08:26:33 πμ »
Καλορίζικο και πάλι και καλοφόρετο. Πάρα πολύ ωραίο ρολόι. Με μπρίζωσες να ξαναχτυπήσω diver  ;D Πάντως ο μηχανισμός του είναι πολύ δυνατός. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. 6R15 - εγγύηση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος thanasisn

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 17, 2011, 10:21:59 πμ »
καλοφόρετο Sol!!!!!!!!!πολύ καλό το νέο σου απόκτημα.... ;)

όσο για το review....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 17, 2011, 19:28:50 μμ »

Εμένα είναι 17 αλλά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Ακόμη και το ARTEGO των 45mm μου "κάθεται" καλά αν και τα 45mm είναι ομολογουμένως οριακό μέγεθος για τον καρπό μου. 41 με 44 είναι το ιδανικό μου οπότε εσένα λογικά πρέπει να είναι 40 -43. Είσαι λοιπόν άφοβα μέσα. Go for it  8)

Ok Sol,ευχαριστώ πολύ...! ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 26, 2011, 23:06:40 μμ »
Από τον ιδιοκτήτη της εταιρίας:

Color we have left in stock is the blue dial.
I am afraid we have no plans on making additional Jellyfish watches as the production costs increased due to Tsunami that affected Miyota (resulting in increased prices for Japanese movements).
In future we may come up with more tritium watches but with different themes.

Το χάσαμε το "κορμί" γα#$%&! >:( :-X :'( :'( :'(

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions