Να πω τι μου άρεσε & τι όχι από τα 2 αυτά ρολόγια.
Ξεκινάω με το G-Shock GW-B5600BC.
Έχω ακόμη 1 square, αυτό το πήρα περισσότερο γιατί το είχα βάλει στο μάτι & δεν είχα μπορέσει να το πάρω.
Πώς το λένε αυτό στην ψυχιατρική...
Τέλος πάντων, η αλήθεια είναι ότι διαφοροποιείται αρκετά:
Μπρασελέ, bluetooth, multiband 6, tough solar, positive display.
Είναι αρκετά ελαφρύ (85g) & γι'αυτό το λόγο δεν γυρίζει, ούτε παίζει στο χέρι, ακόμη & όταν είναι σχετικά χαλαρό.
Αυτός είναι & ο λόγος που δεν με ενοχλεί το συγκεκριμένο μπρασελέ (αλλά δυσκολεύομαι γενικά μαζί τους, συν το ότι παιδεύομαι να βρω το κατάλληλο μέγεθος).
Αυτό το μπρασελέ ρυθμίζεται πολύ εύκολα (έχει μπαρέτες ανάμεσα στα links) & έχει άφθονες τρύπες στο κούμπωμα.
Η οθόνη, σαν positive που είναι, είναι ευκρινής, έχει όμως αυτό το κίτρινο φόντο, σαν φίλτρο, που την κάνει & φαίνεται κάπως blur.
Την εφαρμογή την άνοιξα 1 φορά & την άφησα στην άκρη.
Δεν μου αρέσει & πολύ αυτός ο σύνδεσμος ρολογιού/κινητού.
& η ρύθμιση του ρολογιού με τα κουμπιά είναι ούτως ή άλλως απλούστατη.
Πάμε στο Edifice EQB-1000D.
Αγοράστηκε μεταχειρισμένο.
Το βρήκα σε καλή τιμή (σχεδόν τα μισά χρήματα από όσο έχει καινούριο) & έτσι το πήρα.
Το ρολόι είναι πολύ λεπτο (9mm), με εξίσου λεπτό μπρασελέ, πολύ όμορφες εναλλαγές στις βουρτσισμένες & γυαλισμένες επιφάνειες, solar, bluetooth & κρύσταλλο από ζαφείρι.
& είναι το μοναδικό made in Japan Casio που έχω.
Για το dial έχω ανάμικτα συναισθήματα.
Μοιάζει βουρτσισμένο στην όψη, έχει πολύ ωραίο γκρι σκούρο χρώμα, αλλά επικρατεί συνωστισμός.
Στο 12 υπάρχει 24ωρη προβολή ώρας, στο 9 2η ώρα (χρησιμοποιείται επίσης για το ξυπνητήρι & την παγκόσμια ώρα).
Αυτά τα 2 δαχτυλίδια είναι σχετικά διακριτικά.
Το 3ο όχι & τόσο.
Βρίσκεται στο 6 & έχει αρκετά μεγάλο μέγεθος & πλαίσιο μπλε χρώματος...
Σε φυσιολογικές συνθήκες δείχνει την ημέρα.
Στην κατάσταση του χρονογράφου, δείχνει τη διαφορά του χρόνου ανά γύρο...
Κάτι τουλάχιστον άσχετο.
Γενικά δεν ασχολούμαι με χρονόμετρα, ούτε & τώρα θα το κάνω.
Το 2ο αρνητικό είναι το μπρασελέ.
Η ρύθμιση του είναι αρκετά δύσκολη.
Έχει μεν μπαρέτες ανάμεσα στα κομμάτια του μπρασελέ, η πρόσβαση όμως σε αυτά είναι αρκετά δύσκολη, λόγω στενότητας.
Επίσης έχει μόνο 2 τρύπες στο κούμπωμα.
Στο δεξί που φοράω τα ρολόγια (λόγω κάποιου θέματος στο αριστερό), δυστυχώς βγαίνει ή πολύ στενό ή πολύ φαρδύ.
Έτσι αναγκαστικά το φοράω στο αριστερό, που κάθεται καλύτερα.
& αφήνω για το τέλος τη ρύθμιση του ρολογιού.
Είδα το manual & αποφάσισα να μη μπω καν σε διαδικασία να ασχοληθώ με χειροκίνητη ρύθμιση.
Έτσι μπήκα στην εφαρμογή, & τα πέρασα από εκεί.
Το Edifice το φοράω όσο περισσότερο μπορώ, να δω αν τελικά μου κάνει.
Αν όχι, θα μπει πωλητήριο.