Κατά την γνώμη μου(η οποία το ξέρω θα φανεί σε κάποιους ελιτίστικη και σνομπίστικη,αλλά θα το τολμήσω),
το Rolex Sub είναι ένα καλό λαικό ρολόι(λαικό λέω,εννοώντας ότι απευθύνεται στον πολύ κόσμο).
Αυτό είναι κάτι αναμφισβήτητο και το αποδεικνύει ο αριθμός πωλήσεων του ο οποίος μπορεί να είναι και παραπάνω από ένα συγκεκριμένο μοντέλο(όχι όλα μαζί αθροιστικά) της σειράς 5 της Seiko.
Επίσης θα το δείτε σε όλα τα χέρια.Από φιλόδοξες μοντέλες,μανάβηδες,υπουργούς και κλητήρες.
Αυτό το γεγονός λοιπόν,με κάνει να το κατατάσω στην ίδια κατηγορία με τον θρυλικό σκαραβαίο της VW,όπου ήταν το ίδιο προιόν σαν αντίληψη και φιλοσοφία.
Σκαραβαίους είχαν τα παιδιά των λουλουδιών,ματσωμένοι φοιτητές,πολιτικοποιημένοι υπουργοί,φάσιον περσόνες,ιντελεκτουέλ αλλά και δήθεν τυπάκοι μέχρι και ο Χίτλερ.
Η αποτυχία του νέου Σκαραβαίου εμπορικά αλλά και θεσμικά ήταν αναμενόμενη γιατί στην τιμή που βγήκε κατήργησε μάνι-μάνι πολλά target groups που θα ήθελαν να τον κατέχουν.
Το κατηγοριοποίησε σε άλλη τάξη και από το καλό,τίμιο σκυλί αυτοκίνητο,έγινε το αυτοκίνητο της Barbie(Matel) και της νεόπλουτης χαζογκόμενας που δεν θέλει να έχει το νέο Mini(άλλο και αυτό...)που έχει η διπλανή ξανθιά.
Έτσι λοιπόν το "νέο" Sub προκαλεί από μόνο του αισθήματα σχιζοειδούς προσωπικότητας διχάζοντας εαυτόν και άλλους.
Ταγμένοι vintagάκηδες θα το ξορκίσουν.
Ταγμένοι hi-techάκηδες θα το κάνουν πέρα γιατί κάποτε ήταν το πρώτο αδιάβροχο και τώρα δεν έχει να δώσει κάποια πρωτοτυπία όπως παλιά μας συνήθισε.
Ταγμένοι νεοφραγκόπουλοι ανακάλυψαν τα "ζε-ζε" και τα "βαχερόν"(sic!το έχω ακούσει και αυτό με περίσσσια περηφάνια και στόμφο από ευτυχή κάτοχο Overseas) που προτιμούν να στάξουν την μίζα από την κατασκευαστική σε ρολόγια που είναι της "μόδας" πλέον στους πελάτες τους και πλέον το καλό και τίμιο Rolex δεν "κάνει" την δουλειά.
Και άλλα πολλά που δεν μου έρχονται στο μυαλό τώρα.
Μήπως ήρθε η ώρα η Rolex να σκύψει λίγο το κεφάλι και να αρχίσει να σκέφτεται την ένταξή της σε κάποιο group?
Το έκανε η Ferrari(δεν συγκρίνω αυτοκίνητα με ρολόγια,συγκρίνω οικονομίες και διαχείριση)και σώθηκε.
Το έκανε η Skoda και πήρε τα πάνω της.
Και πόσες άλλες....
Η Rolex αν συνεχίσει έτσι,μέσα σε έξι χρόνια(τα γραπτά μένουν και ελπίζω να είμαστε όλοι εδώ για να εξετάσουμε την "προφητεία" μου)θα έχει σ ο β α ρ ό πρόβλημα!
Το σοβαρότερο όμως θα είναι ότι θα αναγκαστεί να εξαγορασθεί από κάποιον πολύ μικρότερο και ανιστόρητο μοδάτο οίκο....
Μακάρι να βγώ ψεύτης