Η απάντηση στα παραπάνω, λύνει και τον γρίφο R$O$L$E$X$. Και η απάντηση δίνεται κοιτώντας μέσα μας και όχι τα ρολόγια.
Καλά τα λες, αν και εγώ δεν βλέπω κάποιο γρίφο.
Την ποιότητα των ρολογιών Rolex τη γνωρίζει, την επιζητά και την επιλέγει το 5%, άντε 10%, όσων αγοράζουν Rolex.
Το υπόλοιπο 95% αγοράζει αποκλειστικά την κορώνα. Πάντα έτσι ήταν.
Και η εταιρεία δεν νομίζω ότι βασίζεται στο (δικό μας) 5%.
Ειναι αυτο που εχουμε πολλοι καταληξει κατα περιοδους..Ρολεξ φορανε ειτει αυτοι που γνωριζουν αρκετα για το ρολοι ειτε αυτοι που δε γνωριζουν τιποτα.
Αυτο που μου κανει εντυπωση και ειναι κομματι του μυθου της Ρολεξ, ειναι οτι θα δεις να το φοραει ακομα και ενας καθημερινος ανθρωπος που καποια στιγμη στη ζωη του καταφερε να αγορασει ενα ρολοι. Χτες ειδα σε ενα καφενειο καποιον να φοραει ενα σαμπ, ο οποιος δεν εδειχνε ουτε πλουσιος, ουτε καλοντυμενος, ουτε φαινοταν ευκαταστατος. Μπορει το ρολεξ να ηταν μαϊμου, μπορει και οχι....Αυτος ο ανθρωπος ομως ειναι ενα ακομη κομματι στο μυθο που συντηρει η ρολεξ.
Θεωρω τα ρολεξ πανακριβα. Θεωρω επισης οτι ειναι πολυ αξιολογα. Οταν παω στη ρολεξ και μου λενε οτι ολα ειναι σολντ αουτ , τοτε αναλογιζομαι οτι μερικοι απο εμας δεν αποτελουμε ουτε καν το 0.0005% του κοινου που καθοριζει την αγορα. Αρα εφοσον υπαρχει ζητηση ανεβαινει η τιμη και θα συνεχισει να ανεβαινει μεχρι οι χιλιαδες αγοραστων να αποδεχτουν οτι πληρωνουν παρα πολλα λεφτα για ενα ρολοι.
Αν λοιπον εβαζα τις τιμες, θα εβαζα ενα μικρο ποσο πανω απ αυτο που καθοριζουν οι αριθμοι για τη ζητηση. Αυτο κανει και η ρολεξ υποθετω.
Το θεμα ειναι οτι καποιοι αγοραζαν,αγοραζουν και θα αγοραζουν και αυτο κανει τη ρολεξ αλλαζονικη στις τιμες της.