Αφού αφιέρωσα μερικά λεπτά να διαβάσω τα περισσότερα, πηδώντας άσχετες μακροσκελείς λογοδιάρροιες, θέλω να σταθώ σε αυτό που ανέφερε ο chameleon.
Το γνωστό θέμα του να αγοράσεις Rolex σε retail και ότι πρέπει να χτίσεις ιστορικό αγορών με ένα μαγαζί. Να αγοράσω δηλαδή πράγματα που ούτε χρειάζομαι ούτε επιθυμώ και ούτε ξέρω τι να τα κάνω για να κάνω 5 φορές μάγκα τον κοσμηματοπώλη που πουλάει Rolex, και τελικά να μου κάνει την τιμή να μου πουλήσει το πολυπόθητο ρολόι. Και μετά να το φλεξάρω στα σόσιαλ για να ανεβαίνει η επενδυτική μου βαθμίδα. Και στο μεταξύ έχω ξοδέψει ένα τσουβαλάκι γιούρα για να αγοράσω χαζοκοσμήματα ή ρολόγια που δεν θέλω ή θα αναγκαστώ να πουλήσω χάνοντας από 30 έως και 50% των χρημάτων που έδωσα.
Δεν ξέρω αν το κάνω αρκετά σαφές.
Μου αρέσει ένα ρολόι και θα ήθελα να το αγοράσω για να το φοράω και να χαίρομαι για αυτό. Να γίνω δηλαδή αυτός που το φοράει 24/7 χειμώνα καλοκαίρι σε βουνό και θάλασσα σε ύπνο και ξύπνιο.
Και μου λέτε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να πετάξω τα περισσότερα χρήματά μου για να πάρω ένα ρολόι το οποίο θα πρέπει να κανακεύω για να κάνω τον επενδυτή που ΔΕΝ θέλω να κάνω. Θέλω απλά να το αγοράσω και να το φοράω.
Το σχόλιο δεν είναι επί προσωπικού και ως εκ τούτου δεν απαντάω επί προσωπικού
Ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν αγόρασα κάτι που δεν το χρειαζόμουν
Αυτό που έκανα ήταν πολύ απλό : ψωνιζα ότι κοσμήματα ήθελα για τη γυναίκα μου, την κόρη μου, δώρα προσωπικά και επαγγελματικά κτλ από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο....
Σιγά σιγά σε βάθος ετών έφτιαξα μια καλή σχέση μαζί του και απέκτησα πρόσβαση σε ρολογια που ήθελα και σε τιμές που ήθελα..
So simple.. Όλες οι απαραίτητες και αναγκαίες αγορές από ένα και μόνο μαγαζί και τέλος..
Ακόμα κι έτσι, τρώω αναμονή για να βρω αυτό που θέλω.... Με κουράζει η αναμονή;;
Αφάνταστα.. Σχεδόν ξενερώνω...
Είχα πχ ξενερώσει τόσο με την αναμονή για την Oysterflex Daytona που πήγα και πήρα από gray Oysterflex Sky-Dweller...(άσχετα αν το έδωσα στους 6 μήνες).. Και τώρα για sky green θα λιώσω στο περίμενε λογικά.
Αλλά αυτή είναι αγορά... Τι να κάνουμε...
Εννοείται πως όλα αυτά τα χρόνια έχω αγοράσει και ρολογια άλλων εταιρειών
Blancpain, chopard, Panerai, omega, audemars κτλ
Όλα αυτά, όμως, όταν προσπάθησα να τα δώσω, πέτυχα τιμές σημαντικά χαμηλότερες από αυτές της κτήσης τους..
Sent from my SM-G998B using Tapatalk