Αποστολέας Θέμα: Ρολογότσαρκες  (Αναγνώστηκε 504361 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #4080 στις: Αύγουστος 06, 2022, 15:26:44 μμ »
Τι έγινε ? Εφεραν ρολόγια για στόκ, και το γιορτάζουν οι υπάλληλοι ?  :D :D :D :D
Όχι, οι επίδοξοι πελάτες έσκισαν τις αποδείξεις και τα books από προηγούμενες αγορές (προ 2015) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σημερινή κατάσταση!

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Beastaras,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4081 στις: Αύγουστος 06, 2022, 17:37:38 μμ »
Συνέχισα με επίσκεψη σε AD που φέρνει Ω, Ζενίθ, Ζακέ Ντρό, Blancpain και Glashuette.

Δοκίμασα δύο Ζενίθ και δύο Γερμανικά, συν το ότι είχα μία εκτενή και πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον πωλητή.

Φωτό και σχόλια σύντομα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4082 στις: Αύγουστος 06, 2022, 17:38:26 μμ »
Με γεια  :D , καλές ώρες μόνο.
Δεν το πήρα, ακόμη δοκιμές κάνω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4083 στις: Αύγουστος 06, 2022, 17:42:46 μμ »
Πολύ καλά κάνεις, συνέχισε  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4084 στις: Αύγουστος 06, 2022, 17:55:03 μμ »
Συνεχίζουμε.

Είμαστε στο Mall of the Emirates, στον κάτω όροφο, στη μπουτίκ της Rivoli που είναι AD για Zenith, Blancpain, Jacquet Droz, Omega, Glashuette, κλπ.

H Rivoli είναι μεγάλος AD σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
Στην πραγματικότητα στον όμιλο Rivoli έχει stake το Swatch Group.

Περνώ απ'έξω, το γνώριζα το κατάστημα αλλά δεν είχα σχεδιάσει επίσκεψη.
Κοντοστέκομαι στη βιτρίνα και κοιτώ το τελευταίο Defy 21 200pieces που έβγαλε, και λέω ρε συ δε μπαίνεις μέσα να δοκιμάσεις το νέο Defy Skyline?

Ήταν δύο πωλητές, ένας άντρας και μία γυναίκα και δεν είχαν κόσμο.
Οπότε μπήκα.

Defy Skyline δεν είχε και μου είπε ότι έχουν λάβει πολύ λίγα κομμάτια συνολικά ως τώρα.
Φέρνουν αν το παραγγείλεις αλλά δύσκολα το βρίσκεις σε στοκ ώστε να δοκιμάσεις.

Μου λέει έχω το Defy Extreme Titanium (αυτό έρχεται σετ με τρία διαφορετικά μπρασελέ), όπως και το Defy 21 με δερμάτινο λουρί που δεν έχει το ωραίο εύκολο σύστημα για αλλαγή λουριών. Αυτό το δεύτερο είναι πάλι από τιτάνιο, γυαλισμένη κάσα, και βγαίνει και σε έκδοση με μπρασελέ τιτανίου (γυαλισμένο).

friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,chris70,Greg,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4085 στις: Αύγουστος 06, 2022, 18:00:56 μμ »
Το Defy Extreme είναι πολύ ωραίο στον καρπό, πλήρες ρολόι, δύσκολο το legibility, πάρα πολύ όμορφο εξωτερικά το μπρασελέ, ωραίο και ελαφρύ το τιτάνιο, αλλά βέβαια το ρολόι δεν είναι φθηνό. Κοντά στα είκοσι χιλιάρικα, λιανική ακριβώς ίδια με αυτήν ενός χρυσού Reverso calendar.

Κάνουν ένα 5% off και μου λέει μπορεί να το πιέσει για 10% αλλά όλα αυτά είναι μέρος σχεδίου να ελέγχουν την αγορά και να πηγαίνουν τον κόσμο εκεί που θέλουν - δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τις γνωστές δημοφιλείς μάρκες.

Μου φέρνει λοιπόν και το πιό 'απλό' Defy 21 που σε αυτές εδώ τις φωτό δεν είναι η έκδοση με το μπρασελέ, αλλά αυτή με το δερμάτινο λουρί.
Εδώ δεν έχουμε σύστημα για quick strap change, και το ρολόι είναι πάλι από τιτάνιο.

friendly
0
funny
0
like
7
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,WasteG8,Georgefosk,chris70,jo.sa,Adeto,Greg,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4086 στις: Αύγουστος 06, 2022, 18:07:10 μμ »
^^Ειδικά σε αυτή εδώ την έκδοση (με το λουρί) το ρολόι είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και αρκετά sleek στον καρπό, πάντα συγκριτικά για το μέγεθός του.

Το legibility εξακολουθεί να είναι δύσκολο, πολλή λεπτομέρεια στο dial χωρίς ουσιαστικά να είναι λεπτομέρεια (δηλαδή αν ήταν ένα ΑΡ Skeleton τότε θα λέγαμε ναι, το άνοιξε γιατί έχει τα κότσια να το κάνει και μας δείχνει την ικανότητα που έχει το manufacture σε πολλά επίπεδα).

Εδώ όμως τώρα, εγώ που πάτησα τα 50, δε βλέπω σχεδόν τίποτε άλλο εκτός από δείκτες ώρας-λεπτών.
Τί να πάρω περισσότερο από αυτό το arrangement στο dial?
Πιό πολύ βαβούρα μου έφερε παρά ηρεμία. Ειλικρινά.

Βέβαια το ρολόι είναι δυνατό, μόνο βαβούρα δε φέρνει, αλλά ο καθένας έχει τις χρήσεις και προτιμήσεις του.

Στον καρπό όμως ωραίο, ωραία κάσα (σε σχήμα).

Λιανική ελάχιστα κάτω από ένα JLC Polaris Chrono.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4087 στις: Αύγουστος 06, 2022, 18:14:55 μμ »
Αφού είχα καθήσει και ζεσταθεί (δοκιμαστικά), κοίταζα τα Γερμανικά Glashuette Original απέναντι στη βιτρίνα, και λέω μέσα μου "βρε δεν του λες να βάλεις κα κάνα δύο από αυτά;"

Κι έτσι έγινε.

To '70s ούτε για δείγμα, μου εξήγησε πώς και γιατί γίνεται αυτό (αλλά δεν κατάλαβα και πολλά ή δεν έδωσα σημασία διότι το μυαλό μου έτρεχε αλλού, δηλαδή να σκεφθώ γρήγορα ποιά κομμάτια να του πω να μου φέρει για δοκιμή, από πού να τον πιάσω για κουβέντα επί των Glashuette, κλπ.)

Σηκωνόμαστε πάνω και τον πάω στη βιτρίνα με τα Panorama / Panoreserve (είχαν τα πάντα σχεδόν από αυτή τη σειρά) και τον πάω κι έξω από το κατάστημα να του δείξω το diver SeaQ (ή τέλος πάντων όπως το λένε, ούτε το όνομα του ρολογιού δε γνωρίζουμε...)

Το Panorserve το είχε σε ό,τι θες, με μπρασελέ ή με δερμάτινο λουρί, με μπλε, άσπρο ή πράσινο dial, κ.ο.κ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4088 στις: Αύγουστος 06, 2022, 18:16:09 μμ »

friendly
0
funny
0
like
5
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,Spyoly,chris70,Georgefosk,Greg,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4089 στις: Αύγουστος 06, 2022, 18:27:22 μμ »
Εδώ λοιπόν με περίμενε άλλη μία μεγάλη έκπληξη, από αυτές τις ξαφνικές που όπως ανακαλύπτω συναντά κανείς απροσδόκητα σε αυτό το ταξίδι δοκιμών και εμπειριών.

Το SeaQ είναι πολύ σπέσιαλ κομμάτι....

Τιμή ελάχιστα υψηλότερη από αυτήν ενός JLC Reverso Polaris Chrono (!)
Βάρος συνολικό υψηλό.
Πάχος υπολογίσιμο.
Τα 12, 3, 6, κλπ. με μεγάλο font με ενοχλούν.

Όμως...

Οι κούρμπες της κάσας καθώς πηγαίνει από την κορώνα στα lugs είναι ποιητικές.
Ο δεπτερολεπτοδείκτης είναι μακρύς και με αυτό το πανέμορφο σήμα της εταιρείας στην ουρά του.

Η ημερομηνία φαίνεται καλά.
Όχι όπως στο Blancpain FF grande date Ti, αλλά καλύτερα από όλα τα άλλα ρολόγια.

Το μπρασελέ μπορεί να μην έχει πάνω του τη χάρη του μπρασελέ του Polaris, αλλά είναι πάρα πολύ στιβαρό και σου δίνει καίρια αίσθηση σιγουριάς (που είναι για εμένα σημαντικό, και τώρα το βλέπω στην πορεία που δοκιμάζω εντατικά διάφορα κομμάτια).

Το μπρασελέ έχει micro adjustment.

To ρολόι κάθεται λίγο ψηλά αλλά η κάσα έχει αυτό που δεν έχουν άλλες -μεγάλες- κάσες (e.g. JLC Polaris Chrono / ΒΡ FF Ti): είναι μαζεμένη στον καρπό καθώς κοιτάς από πάνω.

Το ρολόι αυτό μου άφησε μία πολύ περίεργη αίσθηση... Απροσδόκητη.
Πάρα πολύ ποιοτική εικόνα και ταυτόχρονα μυστήρια.

Τουλάχιστον έτσι μου έδειχνε (ή μάλλον είχε αρχίσει να μου δείχνει) ως τότε η διαίσθησή μου.

Ώσπου....

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Spyoly,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4090 στις: Αύγουστος 06, 2022, 18:32:42 μμ »
...γυρίζει ο πωλητής και τί μου λέει εκείνη τη στιγμή;

"Το ρολόι αυτό είναι ένα που αν το αποκτήσετε θα το εκτιμήσετε σταδιακά, με το χρόνο. Θα μεγαλώσει μέσα σας σιγά-σιγά..."

Κι έμεινα κόκκαλο, διότι κάτι παρόμοιο μου είχε βγάλει η διαίσθησή μου, ελάχιστα βέβαια, αλλά είναι από τα συναισθήματα που δεν μπορείς να μην τα υπολογίσεις.

Και τέτοιο σχόλιο (ότι δηλαδή το ρολόι θα 'μεγαλώσει' μέσα σου με το χρόνο) μου έχουν πει ξανά στο παρελθόν μόνο μία φορά: την ημέρα που παρέλαβα το Patek Philippe Nautilus 5712/1A που είχα.... Κι είχαν 100% δίκιο για το Patek.

Κάτι μου λέει λοιπόν πως τούτο 'δω το Γερμανικό είναι πολύ ξεχωριστό ρολόι....

Εδώ μου είπε ο πωλητής πως θα έχω ένα 15% off αν ποτέ αποφασίσω να προχωρήσω.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
WasteG8,Spyoly,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4091 στις: Αύγουστος 06, 2022, 18:53:19 μμ »
Αν και στο θέμα πρωταγωνιστούν οι υπέροχες και άκρως απολαυστικές αφηγήσεις του @Tangerine Dream , θα "σπαμάρω" λίγο με μια δυνατή seikoβιτρίνα από Λευκάδα

friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,Tangerine Dream,Greg,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4092 στις: Αύγουστος 06, 2022, 18:59:19 μμ »
Κωνσταντίνε χαίρομαι να "σε" διαβάζω και εξαιτίας αυτού κάνω την ακόλουθη πρόταση/ιδέα. Εάν δεν το έχεις ήδη κάνει θα πρότεινα - έντονα μάλιστα - να ασχοληθείς με τη συγγραφή περιγραφικών/ταξιδιωτικών βιβλίων/συγγραμμάτων. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία τους και φυσικά να είσαι σίγουρος ότι μιλώ σοβαρά. Τέλος αν αυτό σημαίνει κάτι είμαι κι εγώ συγγραφέας επιστημονικού βιβλίου από το 2004 και ξέρω νομίζω να ξεχωρίζω ένα ταλέντο στο "γράψιμο" όταν το δω!
Επαναλαμβάνω ότι μιλώ σοβαρά!
Φιλικά και με ιδιαίτερη χαρά,
Νίκος.
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
oikonikos,Tangerine Dream,Greg,
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #4093 στις: Αύγουστος 06, 2022, 19:45:44 μμ »
Το Glashutte αφού το υποστηρίζεις ως μέγεθος από ότι φαίνεται στις φωτο είναι Η ΡΟΛΟΓΑΡΑ ,ιδιαίτερα εάν τους παίξεις με την έκπτωση που ανάφερες .Εξαιρετική ποιότητα και μοναδικά αναγνωρίσιμος χαρακτήρας.Μόνο με το ΒΡ θα το έβαζα δίπλα αλλά και εκεί κερδιζει για εμένα λόγω της  καλιμπρας.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4094 στις: Αύγουστος 06, 2022, 22:21:44 μμ »
Το Defy Extreme είναι πολύ ωραίο στον καρπό, πλήρες ρολόι, δύσκολο το legibility, πάρα πολύ όμορφο εξωτερικά το μπρασελέ, ωραίο και ελαφρύ το τιτάνιο, αλλά βέβαια το ρολόι δεν είναι φθηνό. Κοντά στα είκοσι χιλιάρικα, λιανική ακριβώς ίδια με αυτήν ενός χρυσού Reverso calendar.

Κάνουν ένα 5% off και μου λέει μπορεί να το πιέσει για 10% αλλά όλα αυτά είναι μέρος σχεδίου να ελέγχουν την αγορά και να πηγαίνουν τον κόσμο εκεί που θέλουν - δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τις γνωστές δημοφιλείς μάρκες.

Μου φέρνει λοιπόν και το πιό 'απλό' Defy 21 που σε αυτές εδώ τις φωτό δεν είναι η έκδοση με το μπρασελέ, αλλά αυτή με το δερμάτινο λουρί.
Εδώ δεν έχουμε σύστημα για quick strap change, και το ρολόι είναι πάλι από τιτάνιο.

Ωραια αυτα τα τζισοκ.
Και εκεινο το δυνατο με το μπορντω μπρασελε μου αρεσε😆😁
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny: