Παρασκευή (εχθές) ήταν η τελευταία μέρα στη Σιγκαπούρη, με τρία meetings κλεισμένα και αναχώρηση από αεροδρόμιο στις 9 το βράδυ.
Παρ'όλα αυτά βρήκα χρόνο και πέρασα από τον sales manager στο Hour Glass, που είναι αυτός ο οποίος μου είχε πουλήσει τα δύο Patek Philippe που αγόρασα καινούργια το 2014. Είχα, κι αυτόν, να τον δω 7 χρόνια. Είναι ο πιό senior πωλητής της εταιρείας και εκπειδεύει μόνιμα όλους τους πωλητές.
Το Hour Glass είναι ο μεγαλύτερος Rolex AD στη Σιγκαπούρη, και βέβαια αντιπροσωπεύει επίσημα κι άλλες μάρκες, Omega, Cartier, JLC, Panerai, Chopard, IWC, Patek.
Οπότε προσπάθησα να πάω να τον συναντήσω, να δοκιμάσω και μερικά κομμάτια αν είχε, ό,τι είχε και να δω επίσης τί χρειάζεται από χρόνο ή ειδοποίηση για να παραγγείλω κάτι 'δύσκολο' (λ.χ. DD40, GMT Meteorite, κλπ.)
Κατ'αρχάς ρολόι δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.
Χρόνο δεν είχα να δοκιμάσω τίποτε, ένα μισάωρο με τριανταπέντε λεπτά είχα κι αυτά τα φάγαμε να πούμε τα πολύ γενικά και -το σημαντικότερο- να κάνει update τα στοιχεία μου στο app που τους έχουν δώσει στο κινητό τλφ τους (είχε ένα app φανταστικό, είχε όλα μου τα στοιχεία, όλο μου το purchase history από το 2014, με τα δύο Patek, σημειωμένα όλα τί μοντέλα ακριβώς είχα αγοράσει και πότε).
Τέλος πάντων πιάνουμε την κουβέντα για το τί μπορεί να φέρει και τί ειδοποίηση χρειάζεται (δηλαδή πόσο καιρό πριν, κλπ.)
Άκουσον άκουσον - DD 40 το συγκεκριμένο (μεγάλο) branch λαμβάνει ως allocation από τη Rolex Σιγκαπούρης μόνο τρία (3) κομμάτια το χρόνο...
Μου είπε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μου φέρει DD, κι ότι τα τρία κομμάτια που λαμβάνουν περίπου ετησίως είναι ό,τι τύχει από μέταλλο. Συνολικά τρία (3), όχι τρία από κάθε μέταλλο...
Πάμε παρακάτω.
Το μόνο που μπορεί να δώσει είναι DJ 36mm / 41mm είτε ατσάλινο είτε two-tone.
(μπορεί σε DJ να φέρει ακριβώς ό,τι του παραγγείλω από τον κατάλογο)
Παράδοση 1-2 μήνες το πολύ.
Αν είμαι στο εξωτερικό (εκτός Σιγκαπούρης δηλαδή) και παραγγείλω το ρολόι μετά μπορεί να το κρατήσει στο κατάστημα, χωρίς καθόλου προκαταβολή, για περίπου 1-1 1/2 μήνα ως ότου κατέβω να το πάρω.
Μου ανέφερε πως ο κόσμος έρχεται και αγοράζει ρολόγια τα οποία βάζει στην άκρη ως 'τοποθέτηση'...
Το app που είχε στο τλφ του για τον AD που εργάζεται έχει επιλογή προτίμησης πέντε (5) κομματιών/μοντέλων Rolex τα οποία και δήλωσα ώστε να υπάρχουν και να δοθεί κατ'ευθείαν προτεραιότητα αν και όταν του δώσω το ΟΚ μέσω email ή WhatsApp φερ'ειπείν σε κάποιους μήνες.
Μου ανέφερε επίσης πως για Patek είναι όλα ανάρπαστα, είτε μιλάμε για annual calendar, perpetual calendar, κλπ. (τι να πω)
Αφήνοντας το πρώτο πρόσωπο του λόγου στην άκρη (διότι καμμία σημασία δεν έχει τί θέλω να κάνω ή να παραγγείλω εγώ), η ουσία είναι το σημείο στο οποίο βρίσκεται η αγορά.