...
Με τα Πατέκ όμως γιατί είπες ποτέ ξανά;
Ευχαριστώ.
Θα έλεγα ότι σε αυτό το μοτίβο που έχει μπει η αγορά εδώ και 7 περίπου χρόνια, όχι, ποτέ ξανά.
Τώρα με όσα έχουν συμβεί και δεν βρίσκεις στοκ πουθενά, οι τιμές έχουν εκτοξευθεί και τα ρολόγια αυτά κοστίζουν πολλές φορές πάνω.
Γιατί να πάω να δώσω τόσα;
Πήγα το περασμένο Σάββατο σε αυτόν εκεί τον grey dealer που είχε και όποιο Πατέκ μπορείς να φανταστείς. Ζήτησα να συζητήσουμε για Day-Date 40 και μου λέει άσε το Ρόλεξ, πάρε αυτό εδώ το Πατέκ, το ατσάλινο Καλατράβα με δερμάτινο λουρί.
Κατ'αρχάς δεν θελω ρολόι με δερμάτινο λουρί. Αύριο μπορεί. Τώρα όμως όχι. Γιατί είμαι σε έναν τόπο που το καλοκαίρι βαράει 50 βαθμούς έξω στις 2 το μεσημέρι, γιατί πρώτα θέλω να αγοράσω κάτι για φόρεμα 24/7 και μετά κάτι dressy, γιατί γιατί γιατί. Ένα εκατομμύριο γιατί.
Ούτε ψάχνω για οικόπεδο-επένδυση για τα εγγόνια μου, ψάχνω ένα πολύ δυνατό ρολόι που θα το φορώ κάθε μέρα. Έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας, you know?
Κι επίσης, ναι, πάρε, αλλά ξέρεις κάτι, πάρε με 100% καπέλο. Γιατί ρε παιδιά να πάρω Πατέκ με 100% ή 400% καπέλο; Δεν το καταλαβαίνω δηλαδή, πραγματικά.
Και το Ρόλεξ έχει καπέλο, αλλά όχι τόσο.
Για αυτό το λόγο λοιπόν είπα ποτέ ξανά.
Τα αγόρασα, τα φόρεσα, έκανα τη μόστρα μου, είδα τί ρολογάρες είναι, αλλά από 'κει και πέρα δεν θα έδινα πάνω από την τιμή λιανικής για να τα αποκτήσω.
Τώρα τα χαίρονται αυτοί που τα βρήκαν μεταχειρισμένα πριν χρόνια σε πραγματικά λογική τιμή, αυτοί που τα είχαν αγοράσει τότε καινούργια και δεν τα πούλησαν, αλλά και τα παιδάκια του κρύπτο που τώρα έχουν το χρήμα τσάμπα και πληρώνουν δέκα φορές πάνω για να τα αποκτήσουν και να βγάλουν τη φωτό στο Instagram.
Εχοντας ζήσει όμως τη διαδικασία έρευνας, επιλογής, δοκιμής, αγοράς, κατοχής κι ευχαρίστησης τόσο δυνατών κομματιών, ακριβώς για αυτό το λόγο δεν νιώθω ότι χάνω κάτι ή ότι μου λείπει κάτι τώρα που δεν τα έχω ή που δεν θέλω να δώσω ένα σπίτι για να τα ξαναπάρω. Έχω συνείδηση του πώς είναι στον καρπό, του πώς είναι να τα κατέχεις, και επίσης του ότι αν δεν τα έχεις δεν χάνεις και τίποτε. Πάντα υπάρχουν άλλα πολλά ρολόγια εκεί έξω που ίσως να σου πηγαίνουν και περισσότερο, το καθένα για τους δικούς του λόγους.