Εννοείτε πως δεν αξίζουν τα λεφτά τους λόγω της μάρκας τους;
Προσωπικά είμαι της αντίθετης άποψης, δλδ πως πολλά ρολόγια δεν αξίζουν τα λεφτά τους ακριβώς επειδή πληρώνεις premium για την μάρκα τους και μόνο, αντί για τα αντικειμενικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.
Πολλές, Ελβετικές κυρίως εταιρίες έχουν αυτό το πρόβλημα κατά την γνώμη μου.
Ας διευκρινίσω, για να μην παρανοηθώ.
Δεν υποστήριξα καμμιά επιλογή
λόγω καταγωγής ή κατασκευαστού.Απλώς, ένα "πλαστικό", με κάποιες επιλογές λειτουργίας και μέγιστη αντοχή, για να πάει στο φεγγάρι, πχ αυτά τα Casio, i.e. Frogman ( απλό παράδειγμα ), όταν λέει ο Κων/ νος
τιμή 1.000 Ε +, με κάνει και ανατριχιάζω.
Στα 1.000+., περιμένω κανονικό ρολόι.
Εδώ συνεχίζεται η δοκιμή διαφόρων G-Shock.
Ή μάλλον μερικών ακόμη Frogman, για την ακρίβεια.
Και τα δύο με το νεώτερο σχέδιο που τα φέρει με μπρασελέ.
Πρώτο το GWF-A1000C-1ADR με μπλε στεφάνη και λιανική €1,169:
......................................
Tα δύο παραπάνω Frogman είναι αυτή τη στιγμή 20% off, οπότε στις τιμές που έδωσα πιο πάνω πολλαπλασιάστε με .8
Μου λέει θα σας κάνω μεγαλύτερη έκπτωση, του λέω 30%, μου απαντά ότι θα τλφ να πάρει έγκριση.
Έκανε το τλφ αλλά ο άλλος κοιμόταν, μου λέει θα σου στείλω ένα μήνυμα αύριο.
Με 30% το πορτοκαλί carbon έρχεται στα €984 τελική.
Στην Ιαπωνία αυτή τη στιγμή είναι, πάλι με έκπτωση, στα ¥129,220 (€948) που δεν είναι μακριά από την εδώ τιμή.
Είδωμεν αύριο.
.....και κλείνω λέγοντας ότι εκτός ειδικών περιπτώσεων, πχ ρολόι 3 γενεών, μετά το ταξίδι ζωής που έκανα με τα ρολόγια, και την ..

.........ωριμότητα που απέκτησα, ( αφού ξόδεψα τα χρήματα 3 σπιτιών σε ρολόγια ), θα έθετα το όριο των πχ 5.000 Ε για ρολόι μάρκας + αντοχής + χρονομετρίας + εμφάνισης + Υποστήριξης.
Φυσικά, η εμφάνιση είναι προσωπική υπόθεση, αλλά τα υπόλοιπα είναι "μετρήσιμα".