Αποστολέας Θέμα: Ρολογότσαρκες  (Αναγνώστηκε 489204 φορές)

0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #7140 στις: Ιανουάριος 30, 2025, 09:57:50 πμ »
Ενας φιλος μου που ειχε παει επαγγελματικό ταξιδι στην κινα του ειχε κανει εντυπωση οτι εφτυναν στον δρομο παντου ακομη και μεσα στα εστιατορια πανω στα χαλια οταν ετρωγαν.
Έτσι είναι ακριβώς
friendly
0
funny
0
like
0
wow
1
No reactions
No reactions
No reactions
Members reacted wow:
mic,

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7141 στις: Ιανουάριος 30, 2025, 11:00:49 πμ »
Ενας φιλος μου που ειχε παει επαγγελματικό ταξιδι στην κινα του ειχε κανει εντυπωση οτι εφτυναν στον δρομο παντου ακομη και μεσα στα εστιατορια πανω στα χαλια οταν ετρωγαν.
Αυτό ετοιμαζόμουν να γράψω,Είχαμε Κινέζους νοικιαριδες και κάθε μετά βλέπαμε ροχάλες μέσα στο ασανσέρ.Αφου ανακαλύψαμε ποιοι είναι το έφερε η κουβέντα με ξαδέρφη μου που σπούδαζε στην Κίνα και μου είπε ότι γενικά φτύνουν συνέχεια όπου βρεθούν και σταθούν,
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kastor77

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7142 στις: Ιανουάριος 30, 2025, 11:19:00 πμ »
Παιδιά το θέμα Κίνα είναι τεράστιο και πολύπλευρο. Το μόνο που έχω να προσθέσω επί του προκειμένου, είναι πως δε θα μπορέσω να συνηθίσω ποτέ τις συμπεριφορές που περιγράφετε όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες φορές κι πηγαίνω.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #7143 στις: Ιανουάριος 30, 2025, 12:07:08 μμ »
Επειδή έχω πολύ δικούς μου μια οικογένεια Κινέζων  δεν ειναι όλοι έτσι
Οι δικοί μου βέβαια ζούνε στο Παρίσι εδώ και πολλά χρόνια
Εχουν πλέον άλλη κουλτούρα , Ευρωπαική όμως κρατάνε όλες τις παραδόσεις τους
Ευγενέστατοι , με αρχές και παιδεία . Δεν ανοίγονται και δύσκολα κερδίζεις την εμπιστοσύνη τους
Από την άλλη όσους έχω συναντήσει στην Ελλάδα κυρίως σε Κινεζικα καταστήματα είναι κακοτροποι , μούρτζουφλοι και δεν σου δίνουν σημασία
Οσον αφορά το φτύσιμο ειναι στην κουλτουρα τους . Το 2008 στην Ολυμπιάδα η κυβέρνηση ειχε επιβάλλει βαριά πρόστιμα σε όσους έφτυναν σε εξωτερικούς χώρους
Το ρέψιμο στο τραπέζι θεωρείται εκδήλωση απόλαυσης επειδή το φαγητό ήταν ωραίο . Επίσης και το πλατάγισμα όταν μασάνε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7144 στις: Ιανουάριος 30, 2025, 12:13:08 μμ »
Να είσαι καλά Κωνσταντίνε, που μας βοηθάς να ονειρευόμαστε!
Αλλά πες μας τι διάσταση είναι ο καρπός σου, για να καταλάβουμε και την αναλογία που υπάρχει!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7145 στις: Ιανουάριος 30, 2025, 13:32:24 μμ »
Επειδή έχω πολύ δικούς μου μια οικογένεια Κινέζων  δεν ειναι όλοι έτσι
Οι δικοί μου βέβαια ζούνε στο Παρίσι εδώ και πολλά χρόνια
Εχουν πλέον άλλη κουλτούρα , Ευρωπαική όμως κρατάνε όλες τις παραδόσεις τους
Ευγενέστατοι , με αρχές και παιδεία . Δεν ανοίγονται και δύσκολα κερδίζεις την εμπιστοσύνη τους
Από την άλλη όσους έχω συναντήσει στην Ελλάδα κυρίως σε Κινεζικα καταστήματα είναι κακοτροποι , μούρτζουφλοι και δεν σου δίνουν σημασία
Οσον αφορά το φτύσιμο ειναι στην κουλτουρα τους . Το 2008 στην Ολυμπιάδα η κυβέρνηση ειχε επιβάλλει βαριά πρόστιμα σε όσους έφτυναν σε εξωτερικούς χώρους
Το ρέψιμο στο τραπέζι θεωρείται εκδήλωση απόλαυσης επειδή το φαγητό ήταν ωραίο . Επίσης και το πλατάγισμα όταν μασάνε
Σύμφωνοι για τα περί κουλτούρας. Η μόνη μου διαφωνία ήταν ότι η Κίνα δεν είναι ο επίγειος παράδεισος ησυχίας, ευγένειας και σεβασμού που θέλησε να μας παρουσιάσει ο Κωνσταντίνος. Στα θέματα αυτά τους λες και υπανάπτυκτους
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος makfil

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7146 στις: Ιανουάριος 30, 2025, 13:45:25 μμ »
Σύμφωνοι για τα περί κουλτούρας. Η μόνη μου διαφωνία ήταν ότι η Κίνα δεν είναι ο επίγειος παράδεισος ησυχίας, ευγένειας και σεβασμού που θέλησε να μας παρουσιάσει ο Κωνσταντίνος. Στα θέματα αυτά τους λες και υπανάπτυκτους

Νομίζω ότι ο Κωνσταντίνος δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλους επισκέπτες/ταξιδιώτες κλπ που πάνε στην Κίνα και αποκομίζουν τις εντυπώσεις που βιώνουν σε τουριστικό κυρίως περιβάλλον.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εργάζεται σε κινέζικη επιχείρηση, σε συγκεκριμένο "χωριό" 200.000 κατοίκων, όπως λέει, μετακινείται με shutle bus ή uber ταξί και αποκομίζει άλλες διαφορετικές εικόνες από την καθημερινότητα στη συγκεκριμένη περιοχή.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7147 στις: Ιανουάριος 30, 2025, 14:47:21 μμ »
Νομίζω ότι ο Κωνσταντίνος δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλους επισκέπτες/ταξιδιώτες κλπ που πάνε στην Κίνα και αποκομίζουν τις εντυπώσεις που βιώνουν σε τουριστικό κυρίως περιβάλλον.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εργάζεται σε κινέζικη επιχείρηση, σε συγκεκριμένο "χωριό" 200.000 κατοίκων, όπως λέει, μετακινείται με shutle bus ή uber ταξί και αποκομίζει άλλες διαφορετικές εικόνες από την καθημερινότητα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Συμφωνώ, άλλη η τουριστική εμπειρία και άλλη η βιωματική - καθημερινή και τρανό παράδειγμα είναι η Ελλάδας μας, αλλιώς την βιώνουμε εμείς και αλλιώς οι τουρίστες, που τις περισσότερες φορές νομίζουν ότι ήρθαν σε επίγειο παράδεισο.. ;D
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions

Συνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7148 στις: Ιανουάριος 30, 2025, 14:50:42 μμ »

Κι εγώ μόνο για επαγγελματικούς λόγους έχω πάει στην Κίνα και είχα το max των facilities που μπορεί να βιώσει επαγγελματίας. Όλα αυτά που περιέγραψα συμβαίνουν στα καλύτερα πεντάστερα και σε χλυδάτα dinners.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7149 στις: Ιανουάριος 30, 2025, 14:59:58 μμ »
Συμφωνώ, άλλη η τουριστική εμπειρία και άλλη η βιωματική - καθημερινή και τρανό παράδειγμα είναι η Ελλάδας μας, αλλιώς την βιώνουμε εμείς και αλλιώς οι τουρίστες, που τις περισσότερες φορές νομίζουν ότι ήρθαν σε επίγειο παράδεισο.. ;D
Εγώ πάλι νομίζω ότι η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα στη γη για να ζει κάποιος. Και κυρίως η πιο ανθρώπινη.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Stratos,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7150 στις: Ιανουάριος 30, 2025, 15:17:43 μμ »
Εγώ πάλι νομίζω ότι η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα στη γη για να ζει κάποιος. Και κυρίως η πιο ανθρώπινη.
Μετάφραση : "και τα 20 Rolex μου, από Έλληνες AD τα έχω πάρει"

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7151 στις: Ιανουάριος 30, 2025, 15:32:02 μμ »

Προσωπική σου άποψη, άρα σεβαστή.. :)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #7152 στις: Ιανουάριος 30, 2025, 15:34:42 μμ »
Ενδιαφέρουσες απόψεις.

Και κάπως έτσι, διαβάζοντας όλα τα ανωτέρω χθεσινά, ξεκίνησε η ημέρα μας εδώ.

Στην πορεία απεφασίσθη να γίνει άλλη μία βόλτα, πιό μακρινή, για δοκιμές...

Κι έτσι λοιπόν, σκεπτόμενοι όλο το ιστορικό background για τούτη δω τη χώρα (στην οποία όλοι εμείς είμαστε επισκέπτες), εκαλέσθη άλλο ένα τοπικό uber που θα μας πήγαινε στο μεγάλο χωριό για να δούμε υψηλή ωρολογοποιΐα.

Η Κίνα είναι ένας γίγαντας. Έχει περάσει πολλά. Την πάτησαν εξωτερικές δυνάμεις το 19ο αιώνα αλλά με τα Βασίλεια ενωμένα μέσα από το πέρασμα μεταγενέστερων δεκαετιών, το ενιαίο σύνολο άρχισε να συνέρχεται.

Η θανάσιμη πανδημία που λέγεται κομμουνισμός της έφερε πειθαρχία τον 20ο αιώνα, μέσα σε τόσα πόσα άλλα καταστροφικά πράγματα.

Ο Μιχάλης έχει δίκιο σε κάποια από αυτά που λέει. Πράγματι, οι Κινέζοι είναι ένας λαός που έχει μεγάλο βάθος, κληρονομιά,  ιστορία. Σε κάποια πράγματα όμως συμπεριφέρονται ακόμη και σήμερα πρωτόγονα (πάντα για τα δικά μας μάτια).

Εγώ εδώ κάθε μέρα τους έχω μπροστά μου την ώρα που τρώμε και φτύνουν τα κόκκαλα του ψαριού σε χαρτοπετσέτα που έχουν δίπλα απότο πιάτο τους. Οι γυναίκες ρεύονται ελεύθερα. Για το ότι πτύουν συνεχώς στο δρόμο αυτό είναι ευρέως γνωστό.

Όμως είναι λαός με ιστορία, με βάθος, και θέλουν πολλή προσοχή στην αντιμετώπιση. Τα θέματα που ανέφερα πιό πάνω, είναι πράγματα που προσωπικά πλέον τα βάζω στην άκρη. Έτσι είναι οι άνθρωποι εδώ, δεν είναι πρόβλημα. Δεν τους αντιμετωπίζω με μεροληψία. Κάθε χώρα έχει τα δικά της, σε κάθε μήκος και πλάτος του κόσμου θα βρούμε πράγματα που δεν θα μπορούμε να τα συνηθίσουμε.

Τα κάνεις στην άκρη και προχωράς. Κοιτάς να εκτιμήσεις αυτό που σου προσφέρεται, κοιτάς να συνενοηθείς με τους ανθρώπους, κοιτάς να προφυλαχθείς από τα όποια κακά και να δώσεις την όποια καλή ενέργεια έχεις.

Στο παρελθόν κάποια στιγμή είχα για ένα διάστημα Κινέζους εργοδότες. Πάνω που είχα ξεκινήσει, στο δίμηνο, μου έρχεται απροσδόκητα μία πάρα πολύ καλή πρόταση από αλλού.

Αποφασίζω να πάρω το challenge, και να αλλάξω (για λόγους που δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε).
Τρίτος μήνας συνεργασίας και όντας στην Ελλάδα πάω μέσω email στον Κινέζο chairman (που ήταν στην Κίνα) κι υποβάλλω παραίτηση.

Δεν θέλω τίποτε από εσάς, δεν θέλω μισθό για τον τρίτο μήνα, θα καθήσω να σας βοηθήσω ως το τέλος του μήνα, ευγενέστατα.

Μου έρχεται ένα email την επόμενη μέρα, "...πιστεύουμε ότι διέπραξες commercial fraud κατά της εταιρείας μας, και για αυτό το λόγο απαιτούμε να μας επιστρέψεις το μισθό του δεύτερου μήνα, ειδάλλως θα σε πάμε στα δικαστήρια..."

Ένας φίλος μου είχε πει παλαιότερα, "...Ο Κορεάτης είναι σκληρός, ο Κινέζος είναι το ίδιο αλλά θα σε ξεφτιλίσει κι από πάνω..."

Αυτά όμως έτσι είναι. Έτσι είναι ο κάθε λαός. Έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Το να ερμηνεύουμε αυτά που διαβάζουμε μέσα από μεροληπτικά φίλτρα, δεν είναι ο δρόμος προς την ισορροπία.

Όταν γράφω "Εξυπηρέτηση, σεβασμός, ηρεμία, πολιτισμός", αυτό δεν είναι συνολικά για όλους και όλα. Ποιός είμαι εγώ να πω και να κρίνω.

Όμως στο θέμα του να πας για να δεις, να δοκιμάσεις, να αγοράσεις ένα ρολόϊ, από Μέση ως Άπω Ανατολή στα πλαίσια του όπως το κάνω εγώ για εμένα και μόνο - εκεί, ναι, είναι ακριβώς αυτό σε σχέση με τη δυσωδία, την αγένεια, και τον συστηματικά πρωθούμενο εκφοβισμό του οχετού συγκεκριμένων Ελλήνων retailers που μερικοί μας παρουσιάζουν ως 'καθώς πρέπει'.

Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

Μακριά από σκοτάδια τέτοιου τύπου. Είμαστε πολίτες του κόσμου.

Επειδή κάποιοι έχουν μάθει να αποδέχονται μία υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής, σε μία (όντως ακόμη ανθρώπινη) χώρα που συνεχίζει λόγω νοοτροπίας να πηγαίνει πίσω αντί μπροστά, δεν σημαίνει ότι όλοι είμαστε έτσι.

Η ανθρωπιά μπορεί να υπάρχει ακόμη, όμως πλέον πολλές φορές δε φθάνει.

Μία ευνομούμενη κοινωνία χρειάζεται κι άλλα πράγματα.

Για τέτοιου τύπου λόγους αποδημήσαμε κάποιοι από εμάς, κι είμαστε περήφανοι για αυτό, πάντα γνωρίζοντας πως πουθενά δεν υπάρχουν παράδεισοι.

Συνεχίζοντας λοιπόν όσο μας επιτρέπει αυτό το συναρπαστικό ταξίδι της αποδημίας, ας πάμε να δούμε τί έγινε νωρίτερα σήμερα σε Panerai, Breguet και Rolex...
friendly
4
funny
0
like
5
wow
1
Members reacted friendly:
kastor77,Beastaras,ngavoun,jb,
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,kastor77,McRae,chris70,jb,
Members reacted wow:
Beastaras,

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7153 στις: Ιανουάριος 30, 2025, 15:46:17 μμ »
Ενδιαφέρουσες απόψεις.

Και κάπως έτσι, διαβάζοντας όλα τα ανωτέρω χθεσινά, ξεκίνησε η ημέρα μας εδώ.

Στην πορεία απεφασίσθη να γίνει άλλη μία βόλτα, πιό μακρινή, για δοκιμές...

Κι έτσι λοιπόν, σκεπτόμενοι όλο το ιστορικό background για τούτη δω τη χώρα (στην οποία όλοι εμείς είμαστε επισκέπτες), εκαλέσθη άλλο ένα τοπικό uber που θα μας πήγαινε στο μεγάλο χωριό για να δούμε υψηλή ωρολογοποιΐα.

Η Κίνα είναι ένας γίγαντας. Έχει περάσει πολλά. Την πάτησαν εξωτερικές δυνάμεις το 19ο αιώνα αλλά με τα Βασίλεια ενωμένα μέσα από το πέρασμα μεταγενέστερων δεκαετιών, το ενιαίο σύνολο άρχισε να συνέρχεται.

Η θανάσιμη πανδημία που λέγεται κομμουνισμός της έφερε πειθαρχία τον 20ο αιώνα, μέσα σε τόσα πόσα άλλα καταστροφικά πράγματα.

Ο Μιχάλης έχει δίκιο σε κάποια από αυτά που λέει. Πράγματι, οι Κινέζοι είναι ένας λαός που έχει μεγάλο βάθος, κληρονομιά,  ιστορία. Σε κάποια πράγματα όμως συμπεριφέρονται ακόμη και σήμερα πρωτόγονα (πάντα για τα δικά μας μάτια).

Εγώ εδώ κάθε μέρα τους έχω μπροστά μου την ώρα που τρώμε και φτύνουν τα κόκκαλα του ψαριού σε χαρτοπετσέτα που έχουν δίπλα απότο πιάτο τους. Οι γυναίκες ρεύονται ελεύθερα. Για το ότι πτύουν συνεχώς στο δρόμο αυτό είναι ευρέως γνωστό.

Όμως είναι λαός με ιστορία, με βάθος, και θέλουν πολλή προσοχή στην αντιμετώπιση. Τα θέματα που ανέφερα πιό πάνω, είναι πράγματα που προσωπικά πλέον τα βάζω στην άκρη. Έτσι είναι οι άνθρωποι εδώ, δεν είναι πρόβλημα. Δεν τους αντιμετωπίζω με μεροληψία. Κάθε χώρα έχει τα δικά της, σε κάθε μήκος και πλάτος του κόσμου θα βρούμε πράγματα που δεν θα μπορούμε να τα συνηθίσουμε.

Τα κάνεις στην άκρη και προχωράς. Κοιτάς να εκτιμήσεις αυτό που σου προσφέρεται, κοιτάς να συνενοηθείς με τους ανθρώπους, κοιτάς να προφυλαχθείς από τα όποια κακά και να δώσεις την όποια καλή ενέργεια έχεις.

Στο παρελθόν κάποια στιγμή είχα για ένα διάστημα Κινέζους εργοδότες. Πάνω που είχα ξεκινήσει, στο δίμηνο, μου έρχεται απροσδόκητα μία πάρα πολύ καλή πρόταση από αλλού.

Αποφασίζω να πάρω το challenge, και να αλλάξω (για λόγους που δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε).
Τρίτος μήνας συνεργασίας και όντας στην Ελλάδα πάω μέσω email στον Κινέζο chairman (που ήταν στην Κίνα) κι υποβάλλω παραίτηση.

Δεν θέλω τίποτε από εσάς, δεν θέλω μισθό για τον τρίτο μήνα, θα καθήσω να σας βοηθήσω ως το τέλος του μήνα, ευγενέστατα.

Μου έρχεται ένα email την επόμενη μέρα, "...πιστεύουμε ότι διέπραξες commercial fraud κατά της εταιρείας μας, και για αυτό το λόγο απαιτούμε να μας επιστρέψεις το μισθό του δεύτερου μήνα, ειδάλλως θα σε πάμε στα δικαστήρια..."

Ένας φίλος μου είχε πει παλαιότερα, "...Ο Κορεάτης είναι σκληρός, ο Κινέζος είναι το ίδιο αλλά θα σε ξεφτιλίσει κι από πάνω..."

Αυτά όμως έτσι είναι. Έτσι είναι ο κάθε λαός. Έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Το να ερμηνεύουμε αυτά που διαβάζουμε μέσα από μεροληπτικά φίλτρα, δεν είναι ο δρόμος προς την ισορροπία.

Όταν γράφω "Εξυπηρέτηση, σεβασμός, ηρεμία, πολιτισμός", αυτό δεν είναι συνολικά για όλους και όλα. Ποιός είμαι εγώ να πω και να κρίνω.

Όμως στο θέμα του να πας για να δεις, να δοκιμάσεις, να αγοράσεις ένα ρολόϊ, από Μέση ως Άπω Ανατολή στα πλαίσια του όπως το κάνω εγώ για εμένα και μόνο - εκεί, ναι, είναι ακριβώς αυτό σε σχέση με τη δυσωδία, την αγένεια, και τον συστηματικά πρωθούμενο εκφοβισμό του οχετού συγκεκριμένων Ελλήνων retailers που μερικοί μας παρουσιάζουν ως 'καθώς πρέπει'.

Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

Μακριά από σκοτάδια τέτοιου τύπου. Είμαστε πολίτες του κόσμου.

Επειδή κάποιοι έχουν μάθει να αποδέχονται μία υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής, σε μία (όντως ακόμη ανθρώπινη) χώρα που συνεχίζει λόγω νοοτροπίας να πηγαίνει πίσω αντί μπροστά, δεν σημαίνει ότι όλοι είμαστε έτσι.

Η ανθρωπιά μπορεί να υπάρχει ακόμη, όμως πλέον πολλές φορές δε φθάνει.

Μία ευνομούμενη κοινωνία χρειάζεται κι άλλα πράγματα.

Για τέτοιου τύπου λόγους αποδημήσαμε κάποιοι από εμάς, κι είμαστε περήφανοι για αυτό, πάντα γνωρίζοντας πως πουθενά δεν υπάρχουν παράδεισοι.

Συνεχίζοντας λοιπόν όσο μας επιτρέπει αυτό το συναρπαστικό ταξίδι της αποδημίας, ας πάμε να δούμε τί έγινε νωρίτερα σήμερα σε Panerai, Breguet και Rolex...

Στο έχω ξαναπεί και σε προσωπικό επίπεδο... εσύ πρέπει να γράψεις!!!
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
kastor77,Tangerine Dream,jb,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #7154 στις: Ιανουάριος 30, 2025, 16:09:11 μμ »
Τριανταοκτώ και μισό χιλιόμετρα, €15.24 συμπεριλαμβανομένων των διοδίων.

Φύγαμε.

Πριν 15 χρόνια που είχα έλθει στην Κίνα, τα ταξί στη Shanghai ήταν μπερλίνες τύπου Dacia και μας πήγαιναν με τρόμο από το αεροδρόμιο στην πόλη με 110 χλμ/ώρα.

Σήμερα είναι γεμάτοι οι δρόμοι με πολυτελή ηλεκτρικά vans, το επίπεδο δημόσιας ασφάλειας έχει αυξηθεί, τα bullet trains οργώνουν την επικράτεια, και με το Κινέζικο WhatsApp πληρώνεις τα πάντα στην κυριολεξία.

Οι οδηγοί βέβαια συνεχίζουν να είναι άγαρμποι στο πώς χειρίζονται γκάζι και φρένο, αλλά από Σιγκαπούρη και δεξιότερα αυτό είναι γενικό κακό.

Οι Δυτικοί νομίζουν πως το Αμέρικα θα ξαναγίνει σούπερ δύναμη, πως θα επανακατακτήσουν τον κόσμο, και τα λοιπά.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Τούτοι δω έχουν βαθύ, αργό πλάνο, και δουλεύουν σαν μυρμήγκια.

Τέλειοι δεν είναι, έχουν τα θέματά τους, είναι μία οικονομία ενός και κάτι δις ανθρώπων, πρέπει όλα να μην ξεφεύγουν (ανεργίες, ισοζύγια, κλπ.)

Την Taiwan έχουν πρόγραμμα να την κάνουν μιά χαψιά όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Αυτό είναι αναπόφευκτο.

Προχθές ξεφούρνισαν αυτό το A.I. startup και χάλασε ο κόσμος. Είναι δυνατόν η Κινέζικη Κυβέρνηση να μην ήξερε τίποτε;

Όλα είναι προετοιμασμένα, όλα είναι δουλεμένα, τίποτε δεν γίνεται στην τύχη.

Ο κύριος uber με το τιμόνι σαν αυτά που χερίζεται ο δικός μας Κόλιν, μας φέρνει όλο και πιό κοντά στη μεγάλη πόλη.

Τη μεγάλη πόλη που ακόμη δεν έχω αρχίσει να εξερευνώ.

Περνάμε γέφυρες, ποτάμια, κάποια στιγμή αρχίζουν αυτές οι πολυκατοικίες που βλέπετε, μιλιόνια και μιλιόνια οι ντόπιοι.

Εγώ προσπαθώ στην πίσω θέση να βάλω το VPN να δουλέψει, για να στείλω μήνυμα στο kastor77 όπως και στους υπόλοιπους...

Τάσο μου τώρα σε θυμήθηκα - οι δοκιμές που βλέπετε γίνονται σε καρπό 18.5 εκατοστών περίπου.

Κάποια στιγμή φθάνουμε στο εμπορικό κέντρο, όλες οι μπουτίκ ρολογιών παρατεταγμένες έξω:

Από αριστερά στο βάθος προς δεξιά - VC, Tudor, Breguet, JLC, IWC, Panerai, Blancpain, Chopard, Omega, Rolex.

Η Cartier είναι στα δεξιά μας, μέσα στο εμπορικό, μόλις περάσουμε τις πόρτες (δεξιά της Burberry).

Ας μπούμε λοιπόν στην Panerai να δούμε τί γίνεται...

friendly
2
funny
0
like
5
wow
1
Members reacted friendly:
Beastaras,jb,
No reactions
Members reacted like: