Αποστολέας Θέμα: Omega  (Αναγνώστηκε 913067 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Omega
« Απάντηση #6555 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 10:01:02 πμ »
Michael_Kag αν νομίζεις ότι η αγορά ενός ρολογιού είναι επένδυση πλανάσαι πλάνην οικτρά.
Εκτός και αν έχεις τα φράγκα να αποκτήσεις ΡΡ, τα οποία σπάνε ρεκόρ στις δημοπρασίες.

Όσοι αγόρασαν Rolex Sub ή Daytona ή Omega Speedmaster Moonwatch π.χ. από το 2010 ως το 2015 και τα πουλήσουν σήμερα ως μεταχειρισμένα, θα έχουν κέρδος ή ζημία;
Σε κάθε περίπτωση συμφωνώ ότι η αγορά ρολογιού δεν είναι (ή δεν θα έπρεπε να είναι ή να αντιμετωπίζεται ως) επένδυση, αλλά στην πράξη... υπάρχει αξία... που μπορεί να ρευστοποιηθεί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος w@tcher

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6556 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 10:03:51 πμ »
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι νέος στο forum και θα ήθελα τη γνώμη σας! Ενδιαφερομαι για την αγορά του πρώτου omega ρολογιού μου,ίσως και του μοναδικού ίσως και όχι και είμαι ανάμεσα στο Aqua terra 41mm , το Speedmaster moonwatch hesalite και του Seamaster 300. Θέλω ένα ρολόι για κάθε μέρα και λόγω δουλειάς με ενδιαφερει το dress κομμάτι του. Είναι όντως το speedmaster τόσο ξεχωριστό ρολόι ή να επενδύσω σε ένα aqua terra για κάθε χρήση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλησπέρα,
θα αναφέρω τη γνώμη μου, η οποία είναι προσωπική.

To AquaTerra στα μάτια μου είναι ένα ρολόι που τα κάνει όλα από λίγο.
Επειδή όμως ανοίγεις μεγάλη πόρτα η οποία δε θα σου επιτρέψει να έχεις ένα ρολόι για όλα στη ζωή σου, θεωρώ ότι δε θα σε καλύψει και θα θες να δαπανήσεις τα χρήματά σου και σε άλλα ρολόγια ως ρολογόφιλος, οπότε θεωρώ ότι θα θελήσεις κάποια πιο "ειδικά" ρολόγια.
Το Speedmaster είναι πιο ειδικό ρολόι, σε περιορίζει λίγο στο μπάνιο του καλοκαιριού, αλλά δεν είναι αυτό για το οποίο το πάιρνεις.
Προσωπικά το έχω για καθημερινό και αν δεν το φοράω μου λείπει το κούρδισμα.

Και το Seamaster είναι ένα άψογο ρολόι για αυτά που σου δίνει. Όταν ξεκίνησα και μπήκα στο χόμπι κοίταγα και αγόραζα μόνο καταδυτικά - νομίζω και οι περισσότεροι με αυτά σχολούνται στην αρχή, στη συνέχεια όμως τα γούστα άλλαξαν και μιας που μπήκα στο χόμπι και για καταδυτικά, κολύμπι, βουτιές κλπ, με καλύπτουν και φτηνότερα κομμάτια και λυπάμαι ένα τόσο ακριβό ρολόι να του βγάζω τα μάτια.

Όπως στα αυτοκίνητα κοιτάς και παίρνεις 1 το οποίιο προσπαθείς να τα κάνει όλα από λίγο γιατί είναι ασύμφορο να έχεις πολλά, πχ και το roadster, το 4x4, το coupe, το mini για την πόλη κλπ... το αντίθετο συμβαίνει στα ρολόγια που μπορείς να έχεις αρκετά και επιλέγεις συνήθως πιο ειδικά κομμάτια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Απόστολος.

tsikis007

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6557 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 10:12:33 πμ »
Όσοι αγόρασαν Rolex Sub ή Daytona ή Omega Speedmaster Moonwatch π.χ. από το 2010 ως το 2015 και τα πουλήσουν σήμερα ως μεταχειρισμένα, θα έχουν κέρδος ή ζημία;
Σε κάθε περίπτωση συμφωνώ ότι η αγορά ρολογιού δεν είναι (ή δεν θα έπρεπε να είναι ή να αντιμετωπίζεται ως) επένδυση, αλλά στην πράξη... υπάρχει αξία... που μπορεί να ρευστοποιηθεί.

Έχεις τιμές καινούργιου περιόδου 2010 -2015 για Rolex Sub, Daytona, Omega Speedmaster Moonwatch;
Θέλω να κάνω ψαχτική.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ObieMan

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6558 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 10:25:12 πμ »
Να σε ρωτήσω κάτι σε παρακαλώ, με όλη την καλή διάθεση και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.

Όλα σου τα post είναι αποκλείστηκα στο θέμα της Omega και τα περισσότερα έχουν μια χροιά διακριτικής προώθησης και προβολής των ρολογιών της εταιρίας.

Σου είχα κάνει και παλιότερα μια γενική ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Οπότε τώρα ρωτάω άμεσα…

Δουλεύεις για την Omega?

Δεν το ρωτάω με καθόλου άσχημο τρόπο, ούτε με πειράζει εάν ισχύει κάτι τέτοιο.

Απλά έχω προσωπική περιέργεια και φυσικά, δεν έχεις καμία υποχρέωση να μου απαντήσεις.

Και να κάνω και ένα γενικό σχόλιο που δεν αφορά εσένα μόνο, ειδικά στην περίπτωση που έχω κάνει λάθος εκτίμηση.

Ειλικρινά, εμένα δε με πειράζει καθόλου να έχουμε μέλος από εταιρία.

Δεν βρίσκω καθόλου κακό μια εταιρία να ακούει τι λέγεται γι’ αυτήν σε ένα φόρουμ. Αντίθετα θα έλεγα ότι είναι πολύ θετικό.

Ωστόσο, εάν υπάρχει τέτοιο μέλος, θα το θεωρούσα επίσης πολύ σημαντικό και πολύ καλό για την ίδια την εταιρία να προσφέρει τουλάχιστον κάποιο όφελος στα μέλη του φόρουμ.

Ευχαριστώ

:D :D

Κανένα πρόβλημα φίλε!

Καμία σχέση δεν έχω με καμια εταιρια ρολογιών (μακάρι να ειχα).

Αν νομίζεις ότι δουλεύω για την Ομεγα προφανως δεν διαβασες τα πρωτα ποστ που εκανα σε αυτο το φόρουμ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος w@tcher

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6559 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 10:27:03 πμ »
Αυτό έχω δει σε ελληνικά site αυτοκινήτου.
Προωθούνταν τέρμα τα επίσημα σέρβις τα γνήσια ανταλλακτικά κλπ.
Όταν το έθιξα έφαγα ban από δύο site.

Εντελώς φιλικά και χωρίς παρεξήγηση. Έχεις σκεφτεί μήπως φταίει ο τρόπος που γράφεις μέσα στις κοινότητες?
Ο τρόπος γραφής σου διαφέρει, γιατί συνήθως πετάς κάποια γραπτά που εκμηδενίζεις όλων τις απόψεις.

Πραγματικά στο γράφω φιλικά γιατί σε έχω διαβάσει και σε άλλες κοινότητες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Απόστολος.

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6560 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 10:35:37 πμ »
Έχεις τιμές καινούργιου περιόδου 2010 -2015 για Rolex Sub, Daytona, Omega Speedmaster Moonwatch;
Θέλω να κάνω ψαχτική.

Ξέρω να σου πω ότι ένα Steel Sub Ceramic Date που αγοράστηκε το 2015, σήμερα πιάνει αρκετά παραπάνω από την τιμή απόκτισης (τουλάχιστον σύμφωνα με το chrono24).
Επίσης βλέπω ότι το νέο Speedmaster θεωρείται ακριβό και υπερτιμημένο, και οι περισσότεροι στα forum σχολιάζουν ότι κάποτε μπορούσαν να το πάρουν με πολύ λιγότερα χρήματα... π.χ. 3K.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6561 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 11:03:04 πμ »
:D :D

Κανένα πρόβλημα φίλε!

Καμία σχέση δεν έχω με καμια εταιρια ρολογιών (μακάρι να ειχα).

Αν νομίζεις ότι δουλεύω για την Ομεγα προφανως δεν διαβασες τα πρωτα ποστ που εκανα σε αυτο το φόρουμ.
Δεν νομίζω τίποτα. Σου είπα καθαρά προσωπική περιέργεια είχα.
Επίσης, τα έχω δει τα αρχικά ποστ σου, όπως και τα ρολόγια που έχεις και είχες!

Όπως είπα, συμφωνώ κι εγώ... μακάρι να είχες σχέση  :D και να φρόντιζες για "ευνοϊκή μεταχείριση", έστω και αν εγώ δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον. ;D

Καλή συνέχεια και ευχαριστώ για την απάντηση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος koyfos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6562 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 11:09:32 πμ »
Καλησπέρα,
θα αναφέρω τη γνώμη μου, η οποία είναι προσωπική.

To AquaTerra στα μάτια μου είναι ένα ρολόι που τα κάνει όλα από λίγο.
Επειδή όμως ανοίγεις μεγάλη πόρτα η οποία δε θα σου επιτρέψει να έχεις ένα ρολόι για όλα στη ζωή σου, θεωρώ ότι δε θα σε καλύψει και θα θες να δαπανήσεις τα χρήματά σου και σε άλλα ρολόγια ως ρολογόφιλος, οπότε θεωρώ ότι θα θελήσεις κάποια πιο "ειδικά" ρολόγια.
Το Speedmaster είναι πιο ειδικό ρολόι, σε περιορίζει λίγο στο μπάνιο του καλοκαιριού, αλλά δεν είναι αυτό για το οποίο το πάιρνεις.
Προσωπικά το έχω για καθημερινό και αν δεν το φοράω μου λείπει το κούρδισμα.

Και το Seamaster είναι ένα άψογο ρολόι για αυτά που σου δίνει. Όταν ξεκίνησα και μπήκα στο χόμπι κοίταγα και αγόραζα μόνο καταδυτικά - νομίζω και οι περισσότεροι με αυτά σχολούνται στην αρχή, στη συνέχεια όμως τα γούστα άλλαξαν και μιας που μπήκα στο χόμπι και για καταδυτικά, κολύμπι, βουτιές κλπ, με καλύπτουν και φτηνότερα κομμάτια και λυπάμαι ένα τόσο ακριβό ρολόι να του βγάζω τα μάτια.

Όπως στα αυτοκίνητα κοιτάς και παίρνεις 1 το οποίιο προσπαθείς να τα κάνει όλα από λίγο γιατί είναι ασύμφορο να έχεις πολλά, πχ και το roadster, το 4x4, το coupe, το mini για την πόλη κλπ... το αντίθετο συμβαίνει στα ρολόγια που μπορείς να έχεις αρκετά και επιλέγεις συνήθως πιο ειδικά κομμάτια.

Καλημερα και από εμένα,

Αν σκοπεύεις να φοράς 1 ρολόι πάντα, τότε ίσως το AquaTerra ειναι το πιο κοντινό σε αυτή την επιλογή μπορείς να πάρεις.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

tsikis007

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6563 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 11:43:02 πμ »
Εντελώς φιλικά και χωρίς παρεξήγηση. Έχεις σκεφτεί μήπως φταίει ο τρόπος που γράφεις μέσα στις κοινότητες?
Ο τρόπος γραφής σου διαφέρει, γιατί συνήθως πετάς κάποια γραπτά που εκμηδενίζεις όλων τις απόψεις.

Πραγματικά στο γράφω φιλικά γιατί σε έχω διαβάσει και σε άλλες κοινότητες.

΄Εχω το θάρρος της γνώμης μου.
Όταν διαβάζω "Ο τρόπος γραφής σου διαφέρει, γιατί συνήθως πετάς κάποια γραπτά που εκμηδενίζεις όλων τις απόψεις." σημαίνει ότι δεν αρέσει σε κανέναν από εσάς η γνώμη μου.
Δικαίωμα.
Κάποτε γνώρισα έναν πραγματικό συλλέκτη ρολογιών με απίστευτη συλλογή.
Πολύ παλιά κομμάτια, περιορισμένης παραγωγής κλπ. Με είχε συμβουλεύσει ότι πριν την αγορά ενός ρολογιού να τσεκάρω μάρκα και καλίμπρα. Την δεκαετία 1990 για μα είμαι στην μόδα αγόρασα Tag Heuer 1500 GMT Professional 155.706 (252.000 δρχ).
Την τρίτη αλλαγή μπαταρίας έκανα μόνος μου. Όταν άνοιξα το καπάκι είδα ότι δεν έγραφε πουθενά στην καλίμπρα Tag Heuer. ΄Εγραφε όμως ΕΤΑ. Με τα χρόνια έμαθα την φάμπρικα των Ελβετών και λοιπών ανά τον κόσμο ρολογάδων. Το 2010 χρειάστηκα ρολόι με πολύ δυνατή φωτεινότητα. Επέλεξα (εις γνώσιν μου ότι δεν έχει in-house καλίμπρα) Luminox 6200 καλίμπρα Ronda 715Li 10 χρόνια διάρκεια μπαταρίας.
https://luminox.com/blogs/news/luminox-light-technology-always-visible
Δεν είναι συλλέκτης αυτός που συλλεγεί βιομηχανικά προϊόντα μαζικής παραγωγής.

Υ.Γ Το Luminox SR-71 Blackbird Automatic Chronograph - 9070 (limited edition 500p) φοράει καλίμπρα 
Valjoux 7750.
     Το Luminox SR-71 Blackbird Automatic Chronograph - 9098 (limited edition 300p) φοράει καλίμπρα Valjoux 7750. Tιμη επίσημου site $3,250.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6564 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 11:51:18 πμ »
σημαίνει ότι δεν αρέσει σε κανέναν από εσάς η γνώμη μου.

Αυτό είναι γενίκευση  ;)

Btw ωραίο το luminox
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος w@tcher

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6565 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 11:55:04 πμ »
΄Εχω το θάρρος της γνώμης μου.
Όταν διαβάζω "Ο τρόπος γραφής σου διαφέρει, γιατί συνήθως πετάς κάποια γραπτά που εκμηδενίζεις όλων τις απόψεις." σημαίνει ότι δεν αρέσει σε κανέναν από εσάς η γνώμη μου.
Δικαίωμα.

Το θάρρος της γνώμης μας όλοι το έχουμε. Το θέμα είναι να σεβόμαστε όλοι ότι ο καθένας έχει και από μία.
Και η δική μου η γνώμη δεν αρέσει σε κανέναν φίλε αλλά δε χαλιέμαι.

Θυμάμαι πρόσφατα κάπου έγραψες ότι με αυτά που διαβάζεις θα πάρεις τα κουβαδάκια σου και θα πάς σε άλλη παραλία γιατί θα ξεχάσεις αυτά που ξέρεις.

Και ξαναλέω, επείδη είναι παρέα η κοινότητα, σε ότι δε συμφωνείς δείχνεις ότι χαλιέσαι και δε χρειάζεται.

Φιλικά,
Απόστολος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Απόστολος.

tsikis007

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6566 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 13:18:39 μμ »
Υπάρχουν δημιουργοί μηχανών μέτρησης του χρόνου που δεν μπορούν να τους φτάσουν οι γνωστοί μαρκετινίστικοι  ''ρολογάδες''.
Π.χ  Jacob&Co, Christiaan van der Klaauw, Christophe Claret, Vianney Halter, Devon, Urwerk, HYT, MB&F.

Tο Rolex Daytona φόραγε στην αρχή την Valjoux caliber 72;
Caliber Rolex 4030 βασίζεται κατά 50% στην Zenith El Primero Class 400;

Ερώτηση: Πως ονομάζει η Βremont την 2824-2;;
Απάντηση: ΒΕ-93-2AV
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0