Αποστολέας Θέμα: Omega  (Αναγνώστηκε 918414 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Omega
« Απάντηση #5190 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 00:25:56 πμ »
..................αλλά το moonwatch, το απεχθάνομαι...

Ο Παρθενώνας σου αρέσει ?

Η Αφροδίτη της Μήλου ?

Η Τζοκόντα ?

Μιλάμε για τα αντίστοιχα σε ρολόι.

Το να το απεχθάνεσαι ( ........σύ είπας ), ειναι βαριά κουβέντα.  ::)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος escape_A3

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5191 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 00:34:26 πμ »
Δεν είναι όμορφο, όμως να μην επιτρέπεται (λόγω αισθητικής) σε κάποιον να απεχθάνεται ένα ρολόι, όπως αναφέρθηκε από @WasteG8

Τέλος πάντων. Από τη στιγμή, που είναι θέμα γούστου, απλά κουβέντα κάνω-κάνουμε

Πάντως η αισθητική του moonwatch μου επιτρέπει άνετα να το απεχθάνομαι τόσο, ώστε να μην το αγοράσω...

Φίλε μου καλά κάνεις και βεβαίως έχεις το δικαίωμα να απεχθανεσαι ότι θέλεις.  Είτε είναι αυτό το moonwatch είτε η Μόνικα Μπελούτσι είτε μια Ferrari.

Επειδή όμως ξέρω τι γράφω και πως το γράφω, ποτέ δεν είπα ότι δεν σου επιτρέπεται να απεχθανεσαι το ρολόι, είπα ότι η αισθητική του ρολογιού είναι τέτοια που δεν επιτρέπει σε κάποιον να το απεχθάνεται. Λέω απλά την γνώμη μου για το ρολόι.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά.

Πάντως στο προκείμενο, εγώ θα επιμείνω ότι άλλο πράγμα δεν μου αρέσει κάτι και άλλο το απεχθάνομαι.

Τέλος νομίζω το τελευταίο πράγμα που κάνουν εδώ είναι να σχολιάζουν μόνο ρολόγια που μπορούν ή θέλουν να αγοράσουν.

Ο λάτρης του ρολογιού δεν βλέπει την τιμή στα ρολόγια οπως ένας petrolhead δεν παίρνει περιοδικά και χαζεύει βιντεάκια για 1000αρια σουπερμινι και μικρομεσαία 1600...

Στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων, πιο πάνω με ρώτησες ότι θα σε ενδιέφερε να σου πω την άποψη μου για τα ρόλεξ και ευχαρίστως σου απάντησα.

Τώρα θα ήθελα να μου πεις εσύ... εντάσσεις τον εαυτό σου στους λάτρεις των ρολογιών ;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #5192 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 00:37:14 πμ »

1) το έχουν ξεφτιλίσει το θέμα με το φεγγάρι, σε σημείο που έχει καταντήσει κίτς !!!

Εδώ, σχεδόν θα συμφωνήσω. Αλλά, ξέρεις υπάρχουν κάποιοι, που δεν το βρήκαν από τον παππού / μπαμπά / νονό / θείο, και εκείνη την εποχή, μπορεί να ήταν και αγέννητοι, ή μικροί, ή φτωχοί, αλλά, θα ήθελαν να έχουν ένα κομμάτι της ιστορίας της ανθρωπότητος. Και τους δίνεται η δυνατότητα να το αποκτήσουν σήμερα.

Και κάποιοι γεννιούνται σήμερα / αύριο, και αν τους συγκινεί η εικόνα / η ιστορία, σε 25-30-40 χρόνια, θα πρέπει να μπορούν να το αποκτήσουν. Και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Ω, να το διατηρήσει, αλλά σε "γνήσια" αντίγραφα, και όχι 2.345.678 παραλλαγές.

2) εντάξει...καλά κάνουν και το διαφημίζουν, αλλά όλο αυτό έχει στηθεί σε κάτι, που δεν έχει γίνει ποτέ (γνώμη μου)...βλέπε θεωρίες συνωμοσίας (?) περί του πότε τελικά πατήσαμε στο φεγγάρι.

Ρεζουμέ: κιτσιαριό, με 15000 διαφορετικές limited editions, για κάτι, που δεν έγινε ποτέ (?).

Το θέμα έχει αναρτηθεί πολλάκις, οι τεχνικές απαντήσεις υπάρχουν, περιμένουμε ακόμα μία απόδειξη ότι δεν έχει γίνει, για να αποφασίσουμε.  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5193 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 00:38:45 πμ »

1) το έχουν ξεφτιλίσει το θέμα με το φεγγάρι, σε σημείο που έχει καταντήσει κίτς !!!

Εδώ, σχεδόν θα συμφωνήσω. Αλλά, ξέρεις υπάρχουν κάποιοι, που δεν το βρήκαν από τον παππού / μπαμπά / νονό / θείο, και εκείνη την εποχή, μπορεί να ήταν και αγέννητοι, ή μικροί, ή φτωχοί, αλλά, θα ήθελαν να έχουν ένα κομμάτι της ιστορίας της ανθρωπότητος. Και τους δίνεται η δυνατότητα να το αποκτήσουν σήμερα.

Και κάποιοι γεννιούνται σήμερα / αύριο, και αν τους συγκινεί η εικόνα / η ιστορία, σε 25-30-40 χρόνια, θα πρέπει να μπορούν να το αποκτήσουν. Και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Ω, να το διατηρήσει, αλλά σε "γνήσια" αντίγραφα, και όχι 2.345.678 παραλλαγές.

2) εντάξει...καλά κάνουν και το διαφημίζουν, αλλά όλο αυτό έχει στηθεί σε κάτι, που δεν έχει γίνει ποτέ (γνώμη μου)...βλέπε θεωρίες συνωμοσίας (?) περί του πότε τελικά πατήσαμε στο φεγγάρι.

Ρεζουμέ: κιτσιαριό, με 15000 διαφορετικές limited editions, για κάτι, που δεν έγινε ποτέ (?).

Το θέμα έχει αναρτηθεί πολλάκις, οι τεχνικές απαντήσεις υπάρχουν, περιμένουμε ακόμα μία απόδειξη ότι δεν έχει γίνει, για να αποφασίσουμε.  ;)
Και θα περιμένουμε πολύυυυυυυυυυυ ακόμα...

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5194 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 00:46:10 πμ »
..................αλλά το moonwatch, το απεχθάνομαι...

Ο Παρθενώνας σου αρέσει ?

Η Αφροδίτη της Μήλου ?

Η Τζοκόντα ?

Μιλάμε για τα αντίστοιχα σε ρολόι.

Το να το απεχθένεσαι ( ........σύ είπας ), ειναι βαριά κουβέντα.  ::)

Κύριε Γιώργο, μην αδικείτε τον εαυτό σας...παρατηρώ (βάσει του αριθμού μηνυμάτων) ότι έχετε μεγάλη σε αυτό το φόρουμ και θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να απομονωνετε 5 λέξεις από ένα μεγαλύτερο μήνυμα που έγραψα.

Δεν πειράζει. Για να σας βοηθήσω να κοιτάξετε το δάσος και όχι το δέντρο, θα επαναλάβω, αυτά που έγραψα...έτσι λοιπόν, έγραψα ότι, για πολλούς (περιλαμβάνονται πολύ προσωπικοί) λόγους, το απεχθάνομαι. Θεωρώ, ότι είναι φυσιολογικό πολλά πράγματα στη ζωή του κάποιος μπορεί να τα απεχθάνεται. Συμφωνείτε ή όχι; Θα με ενδιέφερε η άποψης σας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #5195 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 01:08:35 πμ »

Κύριε Γιώργο, μην αδικείτε τον εαυτό σας...παρατηρώ (βάσει του αριθμού μηνυμάτων) ότι έχετε μεγάλη σε αυτό το φόρουμ και θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να απομονωνετε 5 λέξεις από ένα μεγαλύτερο μήνυμα που έγραψα.

Δεν πειράζει. Για να σας βοηθήσω να κοιτάξετε το δάσος και όχι το δέντρο, θα επαναλάβω, αυτά που έγραψα...έτσι λοιπόν, έγραψα ότι, για πολλούς (περιλαμβάνονται πολύ προσωπικοί) λόγους, το απεχθάνομαι. Θεωρώ, ότι είναι φυσιολογικό πολλά πράγματα στη ζωή του κάποιος μπορεί να τα απεχθάνεται. Συμφωνείτε ή όχι; Θα με ενδιέφερε η άποψης σας

Με εντυπωσιάζει η χρήση της λέξης "απεχθάνομαι". Η ετυμολογία είναι 

απεχθάνομαι ---> αρχαία ελληνική ἀπεχθάνομαι (είμαι μισητός), στην ελληνιστική σημασία (μισώ) < ἀπεχθής < ἀπό + ἔχθος, --->νιώθω έντονα αρνητικά συναισθήματα για κάτι ή κάποιον που δεν μου αρέσει ή απορρίπτω.

Αλλο δεν μου αρέσει, δεν το προτιμώ, δεν το επιλέγω, δεν με έλκει , και άλλο το "απεχθάνομαι".

Φυσικά, απόλυτο δικαίωμά σου, αν έχεις και κάποιους λόγους, αλλά και χωρίς αυτούς, απλώς είπα μήπως είχε γίνει λάθος στην χρήση της λέξης.  ::)

Κατα τα λοιπά, νομίζω ότι δεν απομόνωσα 5 λέξεις ( κίτρινος τύπος  ;) ) για να σε ........κατηγορήσω. Δεν είμαι ούτε κατήγορος, ούτε δικαστής, ουτε αλάνθαστος. Εχω και εγώ απόψεις, μέχρι μίσος φθάνω, αλλά για έμψυχα, που έχουν νόηση. Οχι σε αντικείμενα.  :)

Απλώς, και σαν μηχανικός, αντιλαμβάνομαι ότι το Ω είναι ένα υποδειγμα εργονομίας, από design θεωρώ, και το έχω πεί πολλές φορές, αν δεν υπήρχε έπρεπε να κατασκευαστεί, και να δηλώσω ότι μου αρέσει. Απλώς, δεν κολλαγε στον τρόπο ζωής μου.

Και έφερα τα παραδείγματα, σαν δημιουργήματα πνεύματος που θαυμάζει κατα πλειοψηφία ο κόσμος όλος.  Λογικό είναι να υπάρχουν και κάποιοι που δεν συμφωνούν.

Ελπίζω να σε κάλυψα, ουδεμία πρόθεση να σου αλλάξω τις απόψεις έχω.  :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5196 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 01:31:32 πμ »

απεχθάνομαι ---> αρχαία ελληνική ἀπεχθάνομαι (είμαι μισητός), στην ελληνιστική σημασία (μισώ) < ἀπεχθής < ἀπό + ἔχθος, --->νιώθω έντονα αρνητικά συναισθήματα για κάτι ή κάποιον που δεν μου αρέσει ή απορρίπτω.

Αλλο δεν μου αρέσει, δεν το προτιμώ, δεν το επιλέγω, δεν με έλκει , και άλλο το "απεχθάνομαι".

Φυσικά, απόλυτο δικαίωμά σου, αν έχεις και κάποιους λόγους, αλλά και χωρίς αυτούς, απλώς είπα μήπως είχε γίνει λάθος στην χρήση της λέξης.  ::)

Κατα τα λοιπά, νομίζω ότι δεν απομόνωσα 5 λέξεις ( κίτρινος τύπος  ;) ) για να σε ........κατηγορήσω. Δεν είμαι ούτε κατήγορος, ούτε δικαστής, ουτε αλάνθαστος. Εχω και εγώ απόψεις, μέχρι μίσος φθάνω, αλλά για έμψυχα, που έχουν νόηση. Οχι σε αντικείμενα.  :)

Απλώς, και σαν μηχανικός, αντιλαμβάνομαι ότι το Ω είναι ένα υποδειγμα εργονομίας, από design θεωρώ, και το έχω πεί πολλές φορές, αν δεν υπήρχε έπρεπε να κατασκευαστεί, και να δηλώσω ότι μου αρέσει. Απλώς, δεν κολλαγε στον τρόπο ζωής μου.

Και έφερα τα παραδείγματα, σαν δημιουργήματα πνεύματος που θαυμάζει κατα πλειοψηφία ο κόσμος όλος.  Λογικό είναι να υπάρχουν και κάποιοι που δεν συμφωνούν.

Απολύτως φιλικά και με σεβασμό, σας απαντώ ότι και εμένα με εντυπωσιάζει αρνητικά, το φαινόμενο κατά το οποίο, μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να επεξεργαστούν μια, όχι και τόσο, συνηθισμένη άποψη.

Προσωπικά, λοιπόν και αναφορικά και σε άλλο τοπικ πιο πάνω, η αισθητική του moonwatch, το «τσίρκο» του μάρκετιγκ, μου επιτρέπουν να μην πληρώσω τα χρήματα, για τα οποία πωλείται.
Εάν μου το χάριζαν, πάντως, στην περίπτωση που το φορούσα, δεν θα έλεγα σε όποιον το χάζευε:

- «ξέρεις είναι το πρώτο ρολόι που πήγε στη Σελήνη»

- «ποιό; αυτό ακριβώς που φοράς είναι;»

- «όχι»

- «και πού το ξέρεις ότι τότε η Omega είχε στείλει το ρολόι της;»

- « ε, το ξέρω..... αλλιώς δεν θα κόστιζε τόσα λεφτά»
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5197 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 01:37:32 πμ »

Απολύτως φιλικά και με σεβασμό, σας απαντώ ότι και εμένα με εντυπωσιάζει αρνητικά, το φαινόμενο κατά το οποίο, μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να επεξεργαστούν μια, όχι και τόσο, συνηθισμένη άποψη.

Προσωπικά, λοιπόν και αναφορικά και σε άλλο τοπικ πιο πάνω, η αισθητική του moonwatch, το «τσίρκο» του μάρκετιγκ, μου επιτρέπουν να μην πληρώσω τα χρήματα, για τα οποία πωλείται.
Εάν μου το χάριζαν, πάντως, στην περίπτωση που το φορούσα, δεν θα έλεγα σε όποιον το χάζευε:

- «ξέρεις είναι το πρώτο ρολόι που πήγε στη Σελήνη»

- «ποιό; αυτό ακριβώς που φοράς είναι;»

- «όχι»

- «και πού το ξέρεις ότι τότε η Omega είχε στείλει το ρολόι της;»

- « ε, το ξέρω..... αλλιώς δεν θα κόστιζε τόσα λεφτά»
Φίλε μου με συγχωρείς αλλά αυτό που λες είναι ανακριβείς. Υπάρχουν φωτογραφίες και ντοκουμέντα όπου το ρολόι το φοράει ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε ποτέ στη Σελήνη. Το αν το δέχεσαι εσύ,είναι άλλο θέμα,άλλο αυτό που λες  ε για να κάνει τόσα χρήματα είναι ανακριβείς.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #5198 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 01:44:03 πμ »
Όλες αυτές οι παραθέσεις φτιάχνουν σεντόνια, που δύσκολα διαβάζει κάποιος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5199 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 02:25:14 πμ »

[/quote]Φίλε μου με συγχωρείς αλλά αυτό που λες είναι ανακριβείς. Υπάρχουν φωτογραφίες και ντοκουμέντα όπου το ρολόι το φοράει ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε ποτέ στη Σελήνη. Το αν το δέχεσαι εσύ,είναι άλλο θέμα,άλλο αυτό που λες  ε για να κάνει τόσα χρήματα είναι ανακριβείς.

[/quote]

Όσες φωτογραφίες και ΤΟκουμέντα υπάρχουν, για το πότε ακριβως πάτησε ο άνθρωπος στη Σελήνη, για πρώτη φορά, σχεδόν άλλα τόσα υπάρχουν που τα αμφισβητούν.

Και στην τελική, να σου πω κάτι....μας τα έχουν πρήξει τόσο πολύ, που καταλήγουμε πάλι στο ότι το έχουν καταντήσει σαν τις διαφημίσεις του jumbo κάθε Πάσχα...κίτς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #5200 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 03:08:52 πμ »
Φίλε escape_A3 εγώ είμαι πολύ περίεργος να μάθω 3 Ρολόγια που σου αρέσουν η έχεις (αξίας από 3k και πάνω) και τα οποία πιστεύεις πως αξίζουν τα λεφτά τους...! Πάντως να ξέρεις ότι απεχθανεσαι ίσως το ομορφότερο και πιο iconic σπορ ρολόι που βγήκε ποτέ...!! Το speedmaster ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του λόγο μεγέθους κασας και παίζει κιόλας να είναι το πιο ακλόνητο εμφανισιακά ρολόι από όλα τα "iconic watches". Τέλος όσον αφορά το marketing..  εντάξει η omega κατά την γνώμη μου είναι το speedmaster οπότε λογικό να τραβάει από τα μαλλιά την όλη ιστορία με το φεγγάρι...!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #5201 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 03:31:39 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5202 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 09:05:41 πμ »

Τώρα θα ήθελα να μου πεις εσύ... εντάσσεις τον εαυτό σου στους λάτρεις των ρολογιών ;

Τι σχέση έχει αυτό? Ναι θέλω να πιστεύω ότι είμαι ωρολογοφιλος. Μου αρέσουν τα ρολόγια είτε είναι Casio και citizen είτε Ω και Πατεκ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5203 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 14:38:54 μμ »
Λιγάκι οι έννοιες "απεχθάνομαι" και "κιτς" έχουν μπερδευτεί.

Το απεχθάνομαι, θα έλεγα ότι είναι μία έννοια που δεν συνδυάζεται με κάτι το υλικό, κάτι που κατασκευάζουμε. Έχει να κάνει περισσότερο με ... ιδέες, λογικές, τρόπους συμπεριφοράς, έννοιες κλπ. Παραδείγματος χάριν "Απεχθάνομαι το ψέμα" ή "απεχθάνομαι τον κομμουνισμόν!".

Επίσης το κιτς έχει να κάνει με το κακόγουστο.

Θέλω να πω ότι κατά τη γνώμη σου αποδοκιμάζεις την επαναλαμβανόμενη χρήση από την Ω του first watch worn on the Moon για να υποστηρίξει το marketing ενός προϊόντος.
Εντάξει, δεν θα διαφωνούσα. Ούτε όμως και θα συμφωνούσα.
Όσο για το κιτς, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να πω κιτς ένα από τα δύο εικονικά ρολόγια. Αν κάποιες εκδοχές κάποια editions, μπορεί να είναι κακόγουστες... ναι μπορεί. Αλλά γενικά το speedmaster δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κιτς. Και για να μη κρύβομαι, θα πω ξεκάθαρα και χωρίς παρεξήγηση ότι τη γνώμη σου μπορείς να την έχεις, αλλά η γνώμη σου είναι λάθος. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αισθητική του συγκεκριμένου ρολογιού. Όχι για το αν είναι κουρδιστό, αν έχει καλό ή κακό μηχανισμό κλπ.

Αν όμως έλεγες ότι έχεις μπουχτίσει με την Ω να βγάζει ξανά και ξανά εκδοχές του speedmaster, θα έλεγα ότι όντως έχεις γνώμη, και δεν θα με απασχολούσε το να διαφωνήσω ή συμφωνήσω.

Στα περί συνομωσιών κλπ, αν πήγαν οι αμερικάνοι ή δεν πήγαν ή ήταν μία παραγωγή του Holywood τα θεωρώ clickbait και δεν έχει νόημα να αναφερθώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions