Υπάρχουν δεκάδες Speedmaster ρολόγια τα οποία είναι εξέλιξη των Speedmaster και άλλες 50 limited editions τις οποίες δέχονται όλοι ότι είναι για marketing.
Το συγκεκριμένο όμως ρολόι η Ω εδώ και 50 χρόνια το παράγει όσο πιο κοντά στο πρωτότυπο. Υπερπροσπάθεια είναι ακόμα και η 1861 που εξακολουθεί και κυκλοφορεί εδώ και 25 χρόνια και άλλο τόσο καιρό ως 861... Η 321 έφυγε και εξελίχθηκε στην 861 η οποία εξακολούθησε να πηγαίνει εκεί ψηλά.
Μπορεί να σε ξενίζει η βαλίτσα και η τιμή, δεν μπορείς να απαξιώνεις όμως το συγκεκριμένο λέγοντάς το homage του πρωτότυπου.
Αν είσαι ωρολογόφιλος και όχι hater.
Ώπα, τώρα κατάλαβα. Φίλε w@tcher συγχώρα με, καθότι άσχετος με την ωρολογοποιία μάλλον κάποιο λάθος γίνεται εδώ.
Δεν έχω κανένα σκοπό να απαξιώσω το προϊόν για το οποίο μιλάμε, απλά μάλλον χρησιμοποιώ λάθος την λέξη homage (μπορεί να έχει συγκεκριμένη έννοια για τα ρολόγια); Για να το πω περιγραφικά, η ερώτηση μου από την αρχή ήταν για το αν προτιμάμε σαπφείρι ή ακρυλικό στο συγκεκριμένο ρολόι. Όπως το σκέφτομαι εγώ, θα προτιμούσα ακρυλικό καθώς θα προσομοίαζε περισσότερο το ιστορικό ρολόι από το οποίο προέρχεται και κάνει tribute αυτό που αγοράζω σήμερα. Αντιθέτως, αν έπαιρνα ένα άλλο μοντέλο Speedmaster χωρίς την σύζευξη με τα ιστορικά ρολόγια της NASA, θα προτιμούσα το σαπφείρι για λόγους αντοχής και συντήρησης.
Και τώρα πάω να πάρω φασολάκια να φτιάξουμε να φάμε τπτ, γιατί μέχρι εκεί φτάνω οικονομικά...