Προσωπικά θα διάλεγα το μαύρο Citizen. Είναι ένα Solar ρολόι, οπότε μου αρέσει να έχει μία πιο μοντέρνα σχεδίαση που δεν θυμίζει πεπατημένη Ελβετική παραγωγή. Λογικό μέγεθος 42mm, 3D καντραν με πολλά ανάγλυφα στοιχεία και ισσοροπημένο, ιδιαίτερη χρωματική παλέτα που το διαφοροποιεί απο τα μηχανικά ρολόγια. Μία καλόγουστη μοντέρνα ερμηνεία του χρονογράφου.
Σίγουρα φέρνει προς fashion ρολόι αλλά αν δεν εμπλουτίσεις την συλλογή σου με κάτι φρέσκο όταν αγοράζει ένα οικονομικό σόλαρ πότε θα το κάνεις;
Μεγάλο μειονέκτημα για μένα ο κοντός δείκτης των λεπτών. Έχω ένα θέμα όταν ο δείκτης δεν ακουμπά τις εξωτερικές εδείξεις. Μου φαίνεται λειψός. Και φυσικά το mineral glass. Αργά η γρήγορα θα χαραχθεί και δεν επιδιορθωνεται. Απορώ γιατί δεν βάζουνε ένα plexi. ¨Οσο εύκολα και να χαράσεται άλλο τόσο εύκολα καθαρίζει.
Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να αλλάξει το Mineral με ζαφείρι ή plexi, after market που και πόσο;
Ωραίο ρολόι θα μπορούσα και να το αγοράσω αν είχε ζαφείρι.
Από την άλλη το Seiko σίγουρα είναι τίμιο αλλά αυτό το τυπικό σχέδιο χρονογράφου το έχω συνηφασμένο με μηχανικά ρολόγια. Τα ηλεκτρικά μου τα προτιμώ και με κάτι πιο φρέσκο σε design.