Αναρωτιέμαι αν όλες αυτές οι πληροφορίες για τις πωλήσεις των εταιριών βοηθούν κάπως τη δική μας καθημερινότητα. Μάλλον όχι.
Το θέμα είναι να συγκρίνουμε ποιες συσκευές είναι πραγματικά καλές.
Καλό λοιπόν θα είναι να μη μιλάμε με πωλήσεις και άλλα μαρκετινίστικα κόλπα αλλά με γεγονότα! Η apple έχει 4-5 παραλλαγές ενός τηλεφώνου η Samsung έχει μια αλυσίδα συσκευών τεράστια.
Η Samsung είναι προμηθευτής της apple και όχι το ανάποδο.
Το iPhone 6plus αντέγραψε άραγε... ας μη πέσω κι εγώ όμως στην ίδια παγίδα, είπαμε.
Ξέρω ελάχιστους -για την ακρίβεια κανέναν- που από Samsung να πήγαν σε IPhone ενώ ταυτόχρονα ξέρω πολλούς που από iPhone πήγαν σε Samsung και δεν ξαναεπιστρέφουν. Μόνο σε εμένα συμβαίνει μάλλον.
Στη ποιότητα κατασκευής τα apple είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω (να ένα προβάδισμα), σε όλα τα άλλα υπολείπονται!
Αν βάλεις ένα Samusng Galaxy Note (του 2011) δίπλα στο iPhone 6 plus (του 2014) δεν υπάρχει σύγκριση. Το Samsung είναι κανονικό γραφείο που διεκπεραιώνει πολλές υποθέσεις μαζί. Sημειώνω πως κυκλοφορεί ήδη το Note 4, το οποίο είναι αλλού (ίσως μια μέρα το συγκρίνουμε με το iPhone 8 )
Όταν με ένα iPhone θα μπορείς να παρακολουθείς ένα βίντεο ενώ ταυτόχρονα θα στέλνεις ένα email τραβώντας συνημμένο από τις φωτογραφίες σου τις οποίες πριν "κολλήσεις" θα επεξεργαστείς και θα προσθέσεις κείμενα πάνω τους ή ενώ μιλάς με το hands Free θα σκανάρεις έγγραφο το οποίο ταυτόχρονα θα μετατρέπεις σε pdf και θα το στέλνεις μέσω email την ώρα που θα μιλάς στον παραλήπτη του email χωρίς κανένα κόλλημα, χωρίς κανένα lag, τότε ξανασυζητάμε.
Όταν δεις ένα βίντεο 4Κ στην οθόνη του Note 4, δεν ξανασυζητάμε γιατί θα είσαι άφωνος....
Όταν μοιράσεις με hotspot Internet σε 8 φορητούς υπολογιστές που πλοηγούνται στο διαδίκτυο, τότε ξανασυζητάμε!
Όταν γράφεις με την γραφίδα με το χέρι Ελληνικά χειρόγραφο sms το οποίο αυτόματα μετατρέπει σε text -και θα εκτιμήσεις πολύ αυτή τη δυνατότητα όταν πιέζεσαι χρονικά στη δουλειά- τότε ξανασυζητάμε!
Όταν στήσεις μια παρουσίαση στο κινητό σου και την προβάλεις σε meeting μέσω wifi ή bluetooth, τότε ξανασυζητάμε. Και δεν είναι μόνο να δεις αν το κάνει αλλά και με την ευκολία που το κάνει!
Όταν προβάλεις μια ταινία ασύρματα στη τηλεόραση σου από το κινητό και εκείνη τη στιγμή σε πάρει κάποιος τηλέφωνο και η προβολή συνεχίζεται κανονικά, τότε ξανασυζητάμε!
Όταν δεις ΠΩΣ μπορείς να προεπισκοπήσεις ΟΛΑ τα mail του γραμματοκιβωτίου σου, τότε...
Όταν θελήσεις όχι απλά να μετρήσεις τους καρδιακούς παλμούς σου, όχι απλά να μετρήσεις τα βήματα που έχεις κάνει στατιστικά ανά ώρα/ημέρα/εβδομάδα/ μήνα αλλά να μετρήσεις και το οξυγόνο στο αίμα σου.... το ξανασυζητάμε!
Με άλλα λόγια αν είσαι επαγγελματίας και χρειάζεσαι ένα αληθινό εργαλείο στα χέρια σου που θα σε ξελασπώσει στα δύσκολα, τότε η απάντηση είναι SAMSUNG GALAXY NOTE 4.
Θέλεις να εντυπωσιάσεις τη γκόμενα στο μπαρ, το iPhone είναι η συσκευή που χρειάζεσαι, αγόρασε το, θα το αναγνωρίσει αμέσως!