Καλησπέρα και πάλη από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη! Μιας και είμαι νέος στο φόρουμ ας συστηθώ:
Ονομάζομαι Σωτήρης, είμαι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1971, είμαι ιδιωτικός υπάλληλος (όχι απόγονος βασιλικής οικογένειας) και χόμπι-τρέλα μου είναι τα vintage Ρολόγια Rolex & Tudor και ιδιαίτερα κάποια μοντέλα τα οποία κοπήκαν σε περιορισμένο αριθμό είτε γιατί επρόκειτο για κάποια εταιρεία / οργανισμό π.χ. Comex είτε για κάποιο ιδιαίτερο κοσμηματοπωλείο π.χ. Serpico Y Laino, Tiffany & Co. Κομμάτια που είναι δύσκολο να βρεθούνε και αν βρεθούν κοστίζουν μια περιουσία!
Φυσικά σαν ιδιωτικός υπάλληλος με φυσιολογικό μισθό και όπως προανέφερα, χωρίς να είμαι απόγονος βασιλικής οικογένειας δύσκολο να αποκτηθούνε.
Βοήθεια εδώ μου πρόσφερε το επάγγελμα που έμαθα μικρός και ακολούθησα πιστά έως και τα 25 χρόνια μου “εφαρμοστής τορναδόρος” Αργότερα μετακόμισα στο εξωτερικό και με κέρδισε ο κόσμος των υπολογιστών και το ίντερνετ, άλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία!
Άλλα ας το κάνω πιο ευκολονόητο, το Tudor 7016 snowflake που παρουσίασα λίγο πιο πάνω άλλα και το 1675 El Cornino που παρουσίασα στην ενότητα Rolex είναι κατασκευασμένα από έμενα με γνήσια vintage ανταλλακτικά που μάζεψα από παλαιοπωλεία και το ebay, κάποια γνήσια service ανταλλακτικά (νεότερης κοπής) που τα παλαιώνω τεχνικά, κάποια aftermarket, άλλα και κάποια που κατασκευάζω μονός μου στον τόρνο.
Ας δούμε όμως τι εννοώ:
Tudor 7016 snowflake- Μηχανισμός ETA που συναρμολογήθηκε από δυο χαλασμένους ETA της ίδιας οικογένειας- Ένας εξ αυτών γνήσιος ETA-Tudor 2483 (που φόραγε κανονικά το 7016 snowflake) και ένας ETA 2451 που ανήκει στην ίδια οικογένεια. Αγορασμένοι και οι δυο από το ebay.
- Γνήσια πλάκα Tudor 7016 snowflake αγορασμένη από ebay.
- Aftermarket στεφάνη πολύ καλής ποιότητας με vintage γραμματοσειρά. Προτιμήθηκε λόγο της γραμματοσειράς αν και θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω service στεφάνη νεότερης κοπής.
- Γνήσιοι service λεπτοδείκτες (νεότερης κοπής) που παλαιώθηκαν και επιστρωθήκαν με φώσφορο έτσι τροποποιημένο ώστε να ταιριάξει απολυτά στο χρώμα της πλάκας!
- Κάσα χειροποίητη από ανοξείδωτο ατσάλι 316L, δουλεμένη εξ ολοκλήρου από τα χεράκια μου, μαζί με τη βοήθεια ενός φίλου από Αμερική που ανέλαβε τη χάραξη (παραχάραξη ;-)) σειριακών αριθμών και Caseback.
- Γνήσια vintage Κορώνα-Κουρδιστήρι και σπείρωμα σωλήνα Rolex 24-700.
- Κρύσταλλο, γνήσιο Rolex service plexi dome T19.
- Και τέλος γνήσιο vintage Tudor Κουτί.
Και τώρα μερικές φωτό της διαδικασίας:Ίσως κάποιοι από εσάς να πουν και να σκεφτούν, τίποτα περισσότερο η λιγότερο από μια κινέζικη απομίμηση.
Άλλα για μένα το ρόλοι αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι μοναδικό, κάτι δικό μου που γνωρίζω ως και το τελευταίο βιδακι του!