Αποστολέας Θέμα: Tudor  (Αναγνώστηκε 579720 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος interaktiv

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Tudor
« Απάντηση #1335 στις: Σεπτέμβριος 04, 2016, 08:45:07 πμ »
Οπως μπορει να πουλησεις ενα οποιοδηποτε ρολοι φθηνοτερο απο ρολεξ , για να παρεις ρολεξ ,ετδι μπορει να συμβει και με το Τ.

Οπως μπορει να πουλησεις ενα Ω ή ενα Βreitling ,ετσι μπορεις να πουλησεις και ενα ΒΒ για να μαζεψεις μπατζετ.
Δε συμφωνώ.
Πιστευω ότι κάποιος παίρνει Τ γιατί δε μπορεί να πάρει Rolex . Στο 80% των περιπτώσεων τουλάχιστον.

Τα Vintage Tudor κοστίζουν όσο και τα Rolex, κατά την προσωπική μου άποψη- απλά κάτι διαφορετικό.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1336 στις: Σεπτέμβριος 04, 2016, 10:26:40 πμ »
Δικό σου?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1337 στις: Σεπτέμβριος 04, 2016, 11:02:09 πμ »
Δικό σου?

Ναι, το αγαπημένο μου!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1338 στις: Σεπτέμβριος 04, 2016, 11:03:55 πμ »
Εξαιρετικό κομμάτι και πολύ δύσκολο να βρεθεί σε τέτοια κατάσταση...
Και αυτό και το Rolex που έχεις είναι δυνατά κομμάτια!

Μας άνοιξες την όρεξη, τί άλλο έχεις να μας δείξεις;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1339 στις: Σεπτέμβριος 04, 2016, 13:55:28 μμ »

Μας άνοιξες την όρεξη, τί άλλο έχεις να μας δείξεις; (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
+1000
Φοβερά κομμάτια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1340 στις: Σεπτέμβριος 04, 2016, 13:56:58 μμ »

Μας άνοιξες την όρεξη, τί άλλο έχεις να μας δείξεις; (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Βαγγέλη καλησπέρα, εχω αρκετά κομμάτια να παρουσιάσω, αλλά προτιμώ να το αφήσω για αργότερα γιατι διαφορετικά κινδυνεύω να παρεξηγηθώ (θα με περάσετε για κανά απόγονο βασιλικής οικογένειας) :-)

Θα προσπαθήσω αργότερα στην διάρκεια της ημέρας να περιγράψω ποιος είμαι και τι κανω! Και αργότερα θα παρουσιάσω μερικά κομμάτια!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1341 στις: Σεπτέμβριος 04, 2016, 22:38:26 μμ »
Καλησπέρα και πάλη από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη! Μιας και είμαι νέος στο φόρουμ ας συστηθώ:

Ονομάζομαι Σωτήρης, είμαι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1971, είμαι ιδιωτικός υπάλληλος (όχι  απόγονος βασιλικής οικογένειας) και χόμπι-τρέλα μου είναι τα vintage Ρολόγια  Rolex & Tudor και ιδιαίτερα κάποια μοντέλα τα οποία κοπήκαν σε περιορισμένο αριθμό είτε γιατί επρόκειτο για κάποια εταιρεία / οργανισμό π.χ. Comex είτε για κάποιο ιδιαίτερο κοσμηματοπωλείο π.χ. Serpico Y Laino, Tiffany & Co. Κομμάτια που είναι δύσκολο να βρεθούνε και αν βρεθούν κοστίζουν μια περιουσία!

Φυσικά σαν ιδιωτικός υπάλληλος με φυσιολογικό μισθό και όπως προανέφερα, χωρίς να είμαι απόγονος βασιλικής οικογένειας δύσκολο να αποκτηθούνε.

Βοήθεια εδώ μου πρόσφερε το επάγγελμα που έμαθα μικρός και ακολούθησα πιστά έως και τα 25 χρόνια μου “εφαρμοστής τορναδόρος” Αργότερα μετακόμισα στο εξωτερικό  και με κέρδισε ο κόσμος των υπολογιστών και το ίντερνετ, άλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

Άλλα ας το κάνω πιο ευκολονόητο, το Tudor 7016 snowflake που παρουσίασα λίγο πιο πάνω άλλα και το 1675 El Cornino που παρουσίασα στην ενότητα Rolex είναι κατασκευασμένα από έμενα με γνήσια vintage ανταλλακτικά που μάζεψα από παλαιοπωλεία και το ebay, κάποια γνήσια service ανταλλακτικά (νεότερης κοπής) που τα παλαιώνω τεχνικά, κάποια aftermarket, άλλα και κάποια που κατασκευάζω μονός μου στον τόρνο.

Ας δούμε όμως τι εννοώ:

Tudor 7016 snowflake

• Μηχανισμός ETA που συναρμολογήθηκε από δυο χαλασμένους ETA της ίδιας οικογένειας- Ένας εξ αυτών γνήσιος ETA-Tudor 2483 (που φόραγε κανονικά το 7016 snowflake) και ένας ETA 2451 που ανήκει στην ίδια οικογένεια. Αγορασμένοι και οι δυο από το ebay.
  • Γνήσια πλάκα Tudor 7016 snowflake αγορασμένη από ebay.
  • Aftermarket στεφάνη πολύ καλής ποιότητας με vintage γραμματοσειρά. Προτιμήθηκε λόγο της γραμματοσειράς αν και θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω service στεφάνη νεότερης κοπής.
  • Γνήσιοι service λεπτοδείκτες (νεότερης κοπής) που παλαιώθηκαν και επιστρωθήκαν με φώσφορο έτσι τροποποιημένο ώστε να ταιριάξει απολυτά στο χρώμα της πλάκας!
  • Κάσα χειροποίητη από ανοξείδωτο ατσάλι 316L, δουλεμένη εξ ολοκλήρου από τα χεράκια μου, μαζί με τη βοήθεια ενός φίλου από Αμερική που ανέλαβε τη χάραξη (παραχάραξη ;-)) σειριακών αριθμών και Caseback.
  • Γνήσια vintage Κορώνα-Κουρδιστήρι και σπείρωμα σωλήνα Rolex 24-700.
  • Κρύσταλλο, γνήσιο Rolex service plexi dome T19.
  • Και τέλος γνήσιο vintage Tudor Κουτί.

Και τώρα μερικές φωτό της διαδικασίας:

Ίσως κάποιοι από εσάς να πουν και να σκεφτούν, τίποτα περισσότερο η λιγότερο από μια κινέζικη απομίμηση.

Άλλα για μένα το ρόλοι αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι μοναδικό, κάτι δικό μου που γνωρίζω ως και το τελευταίο βιδακι του!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1342 στις: Σεπτέμβριος 04, 2016, 22:49:14 μμ »
Συγχαρητήρια για το μεράκι σου,που τέτοια πρότζεκτ χρειάζονται να χεις μπόλικο από δαυτο,καθώς και τεράστια υπομονή για να μαζέψεις όλα τα parts που σου λείπουν.
Επίσης είναι απαραίτητες κάποιες γνώσεις,και να πιάνουν τα χέρια σου.
Μπράβο σου που τα χεις όλα αυτά,και μας τα παρουσιάζεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #1343 στις: Σεπτέμβριος 04, 2016, 23:11:39 μμ »
μπραβο σου!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1344 στις: Σεπτέμβριος 05, 2016, 00:03:31 πμ »
Μπραβο ρε φιλε!!!!
Μερακλης
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #1345 στις: Σεπτέμβριος 05, 2016, 00:22:29 πμ »
Μπραβο σου, χαρα στην υπομονη σου...Πρεπει να σαι τρελα παθιασμενος για ενα τετοιο εγχειρημα που μονο η σκεψη του σε αποθαρρυνει!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος pipin

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1346 στις: Σεπτέμβριος 05, 2016, 08:13:54 πμ »
Ενα πολύ μεγάλο μπράβο φίλε μου !  Ε ρε τι βγάζει η Θεσσαλονίκη......... ;) ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1347 στις: Σεπτέμβριος 05, 2016, 10:44:04 πμ »
Συγχαρητήρια φίλε για το μεράκι σου!
Έχω βέβαια πολλές απορίες κυρίως για τον τρόπο κατασκευής αλλά θα σε ρωτάω με τον καιρό να μη σε ζαλιζω!

Αλήθεια γιατί να χτυπήσεις Serial number όμως;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1348 στις: Σεπτέμβριος 05, 2016, 11:02:21 πμ »
Παιδιά χαίρομαι ιδιαίτερα που σας αρέσει η δουλειά μου!

Βαγγέλη, πολύ καλή η ερώτηση σου!
Ειναι απλό, μου αρέσει η λεπτομέρεια!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #1349 στις: Σεπτέμβριος 05, 2016, 13:57:04 μμ »
Καλησπέρα και πάλη από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη! Μιας και είμαι νέος στο φόρουμ ας συστηθώ:

Ονομάζομαι Σωτήρης, είμαι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1971, είμαι ιδιωτικός υπάλληλος (όχι  απόγονος βασιλικής οικογένειας) και χόμπι-τρέλα μου είναι τα vintage Ρολόγια  Rolex & Tudor και ιδιαίτερα κάποια μοντέλα τα οποία κοπήκαν σε περιορισμένο αριθμό είτε γιατί επρόκειτο για κάποια εταιρεία / οργανισμό π.χ. Comex είτε για κάποιο ιδιαίτερο κοσμηματοπωλείο π.χ. Serpico Y Laino, Tiffany & Co. Κομμάτια που είναι δύσκολο να βρεθούνε και αν βρεθούν κοστίζουν μια περιουσία!

Φυσικά σαν ιδιωτικός υπάλληλος με φυσιολογικό μισθό και όπως προανέφερα, χωρίς να είμαι απόγονος βασιλικής οικογένειας δύσκολο να αποκτηθούνε.

Βοήθεια εδώ μου πρόσφερε το επάγγελμα που έμαθα μικρός και ακολούθησα πιστά έως και τα 25 χρόνια μου “εφαρμοστής τορναδόρος” Αργότερα μετακόμισα στο εξωτερικό  και με κέρδισε ο κόσμος των υπολογιστών και το ίντερνετ, άλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

Άλλα ας το κάνω πιο ευκολονόητο, το Tudor 7016 snowflake που παρουσίασα λίγο πιο πάνω άλλα και το 1675 El Cornino που παρουσίασα στην ενότητα Rolex είναι κατασκευασμένα από έμενα με γνήσια vintage ανταλλακτικά που μάζεψα από παλαιοπωλεία και το ebay, κάποια γνήσια service ανταλλακτικά (νεότερης κοπής) που τα παλαιώνω τεχνικά, κάποια aftermarket, άλλα και κάποια που κατασκευάζω μονός μου στον τόρνο.

Ας δούμε όμως τι εννοώ:

Tudor 7016 snowflake

• Μηχανισμός ETA που συναρμολογήθηκε από δυο χαλασμένους ETA της ίδιας οικογένειας- Ένας εξ αυτών γνήσιος ETA-Tudor 2483 (που φόραγε κανονικά το 7016 snowflake) και ένας ETA 2451 που ανήκει στην ίδια οικογένεια. Αγορασμένοι και οι δυο από το ebay.
  • Γνήσια πλάκα Tudor 7016 snowflake αγορασμένη από ebay.
  • Aftermarket στεφάνη πολύ καλής ποιότητας με vintage γραμματοσειρά. Προτιμήθηκε λόγο της γραμματοσειράς αν και θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω service στεφάνη νεότερης κοπής.
  • Γνήσιοι service λεπτοδείκτες (νεότερης κοπής) που παλαιώθηκαν και επιστρωθήκαν με φώσφορο έτσι τροποποιημένο ώστε να ταιριάξει απολυτά στο χρώμα της πλάκας!
  • Κάσα χειροποίητη από ανοξείδωτο ατσάλι 316L, δουλεμένη εξ ολοκλήρου από τα χεράκια μου, μαζί με τη βοήθεια ενός φίλου από Αμερική που ανέλαβε τη χάραξη (παραχάραξη ;-)) σειριακών αριθμών και Caseback.
  • Γνήσια vintage Κορώνα-Κουρδιστήρι και σπείρωμα σωλήνα Rolex 24-700.
  • Κρύσταλλο, γνήσιο Rolex service plexi dome T19.
  • Και τέλος γνήσιο vintage Tudor Κουτί.

Και τώρα μερικές φωτό της διαδικασίας:

........................
........................
........................

Ίσως κάποιοι από εσάς να πουν και να σκεφτούν, τίποτα περισσότερο η λιγότερο από μια κινέζικη απομίμηση.

Άλλα για μένα το ρόλοι αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι μοναδικό, κάτι δικό μου που γνωρίζω ως και το τελευταίο βιδακι του!

Για μένα είναι μια αναπαλαίωση Tudor (κατά βάση χειροποίητα) από Ελληνικά χέρια!
Καλέ μου Σωτήρη νομίζω μόνο συγχαρητήρια μπορώ να σου δώσω και να σου πω πως τέτοια άρθρα είναι ότι καλύτερο για το forum. ίσως θα έπρεπε να είναι ξεχωριστό θέμα κιόλας.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions