Αποστολέας Θέμα: Tudor  (Αναγνώστηκε 579725 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stavros14

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Tudor
« Απάντηση #1350 στις: Σεπτέμβριος 05, 2016, 17:06:50 μμ »
Εξαιρετική δουλειά,μπράβο σου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Εν οιδα οτι ουδεν οιδα.

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #1351 στις: Σεπτέμβριος 05, 2016, 19:09:51 μμ »
Ωραία δουλειά Σωτήρη, μερακλής. Το πιο καλό χόμπυ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος interaktiv

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1352 στις: Σεπτέμβριος 06, 2016, 19:11:00 μμ »
Καλησπέρα και πάλη από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη! Μιας και είμαι νέος στο φόρουμ ας συστηθώ:

Ονομάζομαι Σωτήρης, είμαι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1971, είμαι ιδιωτικός υπάλληλος (όχι  απόγονος βασιλικής οικογένειας) και χόμπι-τρέλα μου είναι τα vintage Ρολόγια  Rolex & Tudor και ιδιαίτερα κάποια μοντέλα τα οποία κοπήκαν σε περιορισμένο αριθμό είτε γιατί επρόκειτο για κάποια εταιρεία / οργανισμό π.χ. Comex είτε για κάποιο ιδιαίτερο κοσμηματοπωλείο π.χ. Serpico Y Laino, Tiffany & Co. Κομμάτια που είναι δύσκολο να βρεθούνε και αν βρεθούν κοστίζουν μια περιουσία!

Φυσικά σαν ιδιωτικός υπάλληλος με φυσιολογικό μισθό και όπως προανέφερα, χωρίς να είμαι απόγονος βασιλικής οικογένειας δύσκολο να αποκτηθούνε.

Βοήθεια εδώ μου πρόσφερε το επάγγελμα που έμαθα μικρός και ακολούθησα πιστά έως και τα 25 χρόνια μου “εφαρμοστής τορναδόρος” Αργότερα μετακόμισα στο εξωτερικό  και με κέρδισε ο κόσμος των υπολογιστών και το ίντερνετ, άλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

Άλλα ας το κάνω πιο ευκολονόητο, το Tudor 7016 snowflake που παρουσίασα λίγο πιο πάνω άλλα και το 1675 El Cornino που παρουσίασα στην ενότητα Rolex είναι κατασκευασμένα από έμενα με γνήσια vintage ανταλλακτικά που μάζεψα από παλαιοπωλεία και το ebay, κάποια γνήσια service ανταλλακτικά (νεότερης κοπής) που τα παλαιώνω τεχνικά, κάποια aftermarket, άλλα και κάποια που κατασκευάζω μονός μου στον τόρνο.

Ας δούμε όμως τι εννοώ:

Tudor 7016 snowflake

• Μηχανισμός ETA που συναρμολογήθηκε από δυο χαλασμένους ETA της ίδιας οικογένειας- Ένας εξ αυτών γνήσιος ETA-Tudor 2483 (που φόραγε κανονικά το 7016 snowflake) και ένας ETA 2451 που ανήκει στην ίδια οικογένεια. Αγορασμένοι και οι δυο από το ebay.
  • Γνήσια πλάκα Tudor 7016 snowflake αγορασμένη από ebay.
  • Aftermarket στεφάνη πολύ καλής ποιότητας με vintage γραμματοσειρά. Προτιμήθηκε λόγο της γραμματοσειράς αν και θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω service στεφάνη νεότερης κοπής.
  • Γνήσιοι service λεπτοδείκτες (νεότερης κοπής) που παλαιώθηκαν και επιστρωθήκαν με φώσφορο έτσι τροποποιημένο ώστε να ταιριάξει απολυτά στο χρώμα της πλάκας!
  • Κάσα χειροποίητη από ανοξείδωτο ατσάλι 316L, δουλεμένη εξ ολοκλήρου από τα χεράκια μου, μαζί με τη βοήθεια ενός φίλου από Αμερική που ανέλαβε τη χάραξη (παραχάραξη ;-)) σειριακών αριθμών και Caseback.
  • Γνήσια vintage Κορώνα-Κουρδιστήρι και σπείρωμα σωλήνα Rolex 24-700.
  • Κρύσταλλο, γνήσιο Rolex service plexi dome T19.
  • Και τέλος γνήσιο vintage Tudor Κουτί.

Και τώρα μερικές φωτό της διαδικασίας:

........................
........................
........................

Ίσως κάποιοι από εσάς να πουν και να σκεφτούν, τίποτα περισσότερο η λιγότερο από μια κινέζικη απομίμηση.

Άλλα για μένα το ρόλοι αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι μοναδικό, κάτι δικό μου που γνωρίζω ως και το τελευταίο βιδακι του!

Για μένα είναι μια αναπαλαίωση Tudor (κατά βάση χειροποίητα) από Ελληνικά χέρια!
Καλέ μου Σωτήρη νομίζω μόνο συγχαρητήρια μπορώ να σου δώσω και να σου πω πως τέτοια άρθρα είναι ότι καλύτερο για το forum. ίσως θα έπρεπε να είναι ξεχωριστό θέμα κιόλας.

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!!!

Ναι κάποια απο τα ρολόγια μου θα μπορούσαν να θεωρηθούν αναπαλαιωμένα (κινούνται στα όρια του χαρακτηρισμού) κάποια αλλά μπορούν να θεωρηθούν μεταποιημένα αλλά και μεταλλαγμένα.

Στο εξωτερικό υπαρχουν αρκετοί χομπίστες που κάνουν κάτι αντίστοιχω. Τα ρολόγια αυτά ονομάζονται Franken που πηγάζει απο το Frankenstein. Ρολόγια τα οποία έχουν δημιουργηθεί απο ανταλλακτικά, που κάποια εξ αυτόν είναι γνήσια και κάποια οχι.

Ενα παρά πολύ όμορφο και δημιουργικό χόμπι, κατα την γνώμη μου. Που πολύ ομως εκμεταλευονται για να βγάλουν εύκολο χρήμα!

Ενα μεγάλο ποσοστό ρολογιών που κυκλοφορεί στο eBay ειναι δύστυχος αυτής της κατηγορίας.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #1353 στις: Σεπτέμβριος 06, 2016, 20:55:06 μμ »
Καλησπέρα και πάλη από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη! Μιας και είμαι νέος στο φόρουμ ας συστηθώ:

Ονομάζομαι Σωτήρης, είμαι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1971, είμαι ιδιωτικός υπάλληλος (όχι  απόγονος βασιλικής οικογένειας) και χόμπι-τρέλα μου είναι τα vintage Ρολόγια  Rolex & Tudor και ιδιαίτερα κάποια μοντέλα τα οποία κοπήκαν σε περιορισμένο αριθμό είτε γιατί επρόκειτο για κάποια εταιρεία / οργανισμό π.χ. Comex είτε για κάποιο ιδιαίτερο κοσμηματοπωλείο π.χ. Serpico Y Laino, Tiffany & Co. Κομμάτια που είναι δύσκολο να βρεθούνε και αν βρεθούν κοστίζουν μια περιουσία!

Φυσικά σαν ιδιωτικός υπάλληλος με φυσιολογικό μισθό και όπως προανέφερα, χωρίς να είμαι απόγονος βασιλικής οικογένειας δύσκολο να αποκτηθούνε.

Βοήθεια εδώ μου πρόσφερε το επάγγελμα που έμαθα μικρός και ακολούθησα πιστά έως και τα 25 χρόνια μου “εφαρμοστής τορναδόρος” Αργότερα μετακόμισα στο εξωτερικό  και με κέρδισε ο κόσμος των υπολογιστών και το ίντερνετ, άλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

Άλλα ας το κάνω πιο ευκολονόητο, το Tudor 7016 snowflake που παρουσίασα λίγο πιο πάνω άλλα και το 1675 El Cornino που παρουσίασα στην ενότητα Rolex είναι κατασκευασμένα από έμενα με γνήσια vintage ανταλλακτικά που μάζεψα από παλαιοπωλεία και το ebay, κάποια γνήσια service ανταλλακτικά (νεότερης κοπής) που τα παλαιώνω τεχνικά, κάποια aftermarket, άλλα και κάποια που κατασκευάζω μονός μου στον τόρνο.

Ας δούμε όμως τι εννοώ:

Tudor 7016 snowflake

• Μηχανισμός ETA που συναρμολογήθηκε από δυο χαλασμένους ETA της ίδιας οικογένειας- Ένας εξ αυτών γνήσιος ETA-Tudor 2483 (που φόραγε κανονικά το 7016 snowflake) και ένας ETA 2451 που ανήκει στην ίδια οικογένεια. Αγορασμένοι και οι δυο από το ebay.
  • Aftermarket στεφάνη πολύ καλής ποιότητας με vintage γραμματοσειρά. Προτιμήθηκε λόγο της γραμματοσειράς αν και θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω service στεφάνη νεότερης κοπής.
  • Γνήσιοι service λεπτοδείκτες (νεότερης κοπής) που παλαιώθηκαν και επιστρωθήκαν με φώσφορο έτσι τροποποιημένο ώστε να ταιριάξει απολυτά στο χρώμα της πλάκας!
  • Κάσα χειροποίητη από ανοξείδωτο ατσάλι 316L, δουλεμένη εξ ολοκλήρου από τα χεράκια μου, μαζί με τη βοήθεια ενός φίλου από Αμερική που ανέλαβε τη χάραξη (παραχάραξη ;-)) σειριακών αριθμών και Caseback.

........................
........................
........................

Ίσως κάποιοι από εσάς να πουν και να σκεφτούν, τίποτα περισσότερο η λιγότερο από μια κινέζικη απομίμηση.

Άλλα για μένα το ρόλοι αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι μοναδικό, κάτι δικό μου που γνωρίζω ως και το τελευταίο βιδακι του!

Για μένα είναι μια αναπαλαίωση Tudor (κατά βάση χειροποίητα) από Ελληνικά χέρια!
Καλέ μου Σωτήρη νομίζω μόνο συγχαρητήρια μπορώ να σου δώσω και να σου πω πως τέτοια άρθρα είναι ότι καλύτερο για το forum. ίσως θα έπρεπε να είναι ξεχωριστό θέμα κιόλας.

Ναι κάποια απο τα ρολόγια μου θα μπορούσαν να θεωρηθούν αναπαλαιωμένα (κινούνται στα όρια του χαρακτηρισμού) κάποια αλλά μπορούν να θεωρηθούν μεταποιημένα αλλά και μεταλλαγμένα.

Στο εξωτερικό υπαρχουν αρκετοί χομπίστες που κάνουν κάτι αντίστοιχω. Τα ρολόγια αυτά ονομάζονται Franken που πηγάζει απο το Frankenstein. Ρολόγια τα οποία έχουν δημιουργηθεί απο ανταλλακτικά, που κάποια εξ αυτόν είναι γνήσια και κάποια οχι.

Ενα παρά πολύ όμορφο και δημιουργικό χόμπι, κατα την γνώμη μου. Που πολύ ομως εκμεταλευονται για να βγάλουν εύκολο χρήμα!

Ενα μεγάλο ποσοστό ρολογιών που κυκλοφορεί στο eBay ειναι δύστυχος αυτής της κατηγορίας.

Το δυστυχώς προφανώς προκύπτει από το γεγονός οτι ο σγοραστής δεν ενημερώνεται.
Η γνώμη μου είναι πως από το χόμπυ δε πρέπει να βγάζεις χρήμα.

Στάλθηκε από συσκευή τηλεπικοινωνίας

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος interaktiv

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1354 στις: Σεπτέμβριος 06, 2016, 21:04:04 μμ »

Ας δούμε όμως τι εννοώ:

Tudor 7016 snowflake

........................
........................
........................

Το δυστυχώς προφανώς προκύπτει από το γεγονός οτι ο σγοραστής δεν ενημερώνεται.
Η γνώμη μου είναι πως από το χόμπυ δε πρέπει να βγάζεις χρήμα.

Σε αυτη την περίπτωση φυσικά και δεν φταίει ο αγοραστής!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #1355 στις: Σεπτέμβριος 06, 2016, 21:17:32 μμ »
Εννοείται αυτό, ίσως η διατύπωση μου να μην ήραν και πολύ καλή. Γράφω βιαστικά από κινητό!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1356 στις: Σεπτέμβριος 12, 2016, 10:04:11 πμ »

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1357 στις: Σεπτέμβριος 13, 2016, 14:32:29 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1358 στις: Σεπτέμβριος 14, 2016, 08:43:38 πμ »

απο το RTF .....  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1359 στις: Σεπτέμβριος 14, 2016, 10:54:02 πμ »
Είναι από αυτούς που ακόμα έχουνε το σεμεδακι πάνω στην τηλεόραση... 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #1360 στις: Σεπτέμβριος 14, 2016, 23:39:51 μμ »
Ωραιο κομψοτεχνημα!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

gkblues

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1361 στις: Σεπτέμβριος 15, 2016, 09:29:32 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Konstantin 7145

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1362 στις: Σεπτέμβριος 16, 2016, 21:02:57 μμ »
Αξιόλογη προσπάθεια φίλε απο μένα μπράβο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Konstantin 7145

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1363 στις: Σεπτέμβριος 16, 2016, 21:15:21 μμ »
Πάντως το ότι ειναι το Rolex του φτωχού δεν το συμμερίζομαι έχει το δικό της κοινό κ κομμάτια άνετα θα χτύπαγα ενα ας είμαστε σε χαλεπούς καιρούς
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions