Αποστολέας Θέμα: Tudor  (Αναγνώστηκε 575539 φορές)

0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
Απ: Tudor
« Απάντηση #2445 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 03:22:50 πμ »
yannisb το pelagos είναι τέλειο όπως ακριβώς είναι...   αν ήταν από ατσάλι θα ήταν ένα δύσκολο και βαρύ ρολόι...!
ΠΈΛΑΓΟΣ

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος k.pafis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2446 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 07:56:49 πμ »
Ο καθενας αγοραζει οτι γουσταρει και οτι του κανει κεφι!η ζωη ειναι μικρη για να μπαινεις σε τετοιο διλλημα...ειτε homage ειτε αυθεντικο αν το φορας με κεφι για σενα και μονο για σενα τοτε εισαι ευτυχισμενος..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος w@tcher

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2447 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 09:54:50 πμ »
Στον 16cm καρπό μου πάντως το BlackBay το φοράω, ενώ το Sub σε δοκιμή που έκανα σε κατάστημα με φόρεσε.
Αναφέρομαι στο πιο minimal με την ΕΤΑ, επίσης το BB με την inhouse μου έκατσε κι αυτό σαν γκουμούτσα.
Καμία σχέση το ένα ρολόι με το άλλο.
Δεν το συγκρίνω σε ομορφιά και δεν το πήρα ποτέ για να λέω ότι φοράω Rolex. Φόρεσα το Rolex, δε μου έκατσε, προχωράω. Δεν πιέζομαι για να πάρω Rolex, ούτε επειδή δε το έφτασα πήρα αντικατάστατο. Ένα χάλι ήταν επίσης το Explorer II στον καρπό μου.

Ο καθένας έχεις την προσωπική του άποψη. Άλλοι συγκρίνουν με το πορτοφόλι τους, άλλοι με το γούστο τους και κριτικάρουν και το κολακεύουν και το υποβιβάζουν. Υπήρξε και φίλος που μου είπε ότι με αυτά τα χρήματα θα είχε αγοράσει 7-8 κομμάτια Citizen & Seiko, όπως το βλέπει ο καθένας.

Άλλοι μαζεύουν 15 - 20 κομμάτια από κάθε dress και καταδυτικού. Και τα πουλάνε και τα ξανά αγοράζουν σε κάθε χρώμα ή επειδή το μετανιώνουν.

Για μένα δε θα πρέπει να έχω πάνω από 5 ρολόγια. Και το BB έχει μια θέση μέσα σε αυτά.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 20, 2018, 09:56:42 πμ από w@tcher »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Απόστολος.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2448 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 14:32:51 μμ »
Με την άδειά σας, να πω και εγώ την άποψή μου.

Καθε κατασκευαστής, προσδιορίζει το κοινό που απευθύνεται, και παράγει προϊόντα με τα χαρακτηριστικά που θα επιθυμούσε ο δυνητικός αγοραστής της κατηγορίας.

Οταν ο κατασκευαστής έχει την δυνατότητα, δραστηριοποιείται στο μεγαλύτερο δυνατό φάσμα της αγοράς. Με κοινά στοιχεία, ή με πλήρη χρήση των επενδύσεών του, επιδιώκει το μεγαλύτερο δυνατό έργο ( αποδοτικότητα / παραγωγικότητα - sweating your assets fully )

Για να μην τον παίρνουν με τις πέτρες αν έχει πολλά προϊόντα στις ίδιες κατηγορίες, με ένα group εταιριών, κατανέμει με θυγατρικές τα παραγόμενα με κοινά χαρακτηριστικά ( πχ κυβισμό, υδατοστεγανότητα, complications, αντοχή στον χρόνο, παροχές ), με άλλα εμπορικά σήματα (trade marks). Παραδείγματα μπόλικα, σε όλα τα φάσματα, από αυτοκινητοβιομηχανίες ( κοινότυπο), μέχρι.........ρολόγια.  ;)

Πάμε στην συγκεκριμένη εφαρμογή.

Η Rolex SA παράγει προϊόντα με τα εμπορικά σήματα Rolex και Tudor.

Η Montres Tudor (SA) κατασκευάζει και εμπορεύεται ρολόγια Tudor από τις 6 Μαρτίου 1946. Ο ιδρυτής της Rolex Hans Wilsdorf εμπνεύστηκε την εταιρεία Tudor Watch για να δημιουργήσει ένα προϊόν για τους εξουσιοδοτημένους πωλητές της Rolex που να προσφέρει την αξιοπιστία και την ποιότητα ενός Rolex σε χαμηλότερη τιμή. Ο αριθμός των ρολογιών της Rolex περιορίστηκε από το ρυθμό που θα μπορούσαν να παράγουν μηχανισμούς Rolex, (bottle-neck ), επομένως τα ρολόγια Tudor ήταν αρχικά εξοπλισμένα με μηχανισμούς τρίτων, αλλά με τις ίδιες κάσες και μπρασελέ.

Ιστορικά, τα ρολόγια Tudor κατασκευάστηκαν από την Montres Tudor SA χρησιμοποιώντας μηχανές από την ETA SA.

Συνεπώς, η TUDOR, μπορεί να θεωρηθεί ανεξάρτητη θυγατρική, που στόχευε σε ένα άλλο κοινό ευθύς από την ίδρυσή της.

Σήμερα, θεωρώ ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει και να παράγει, διαφορετικά προϊόντα, που στέκονται αυτοδύναμα στην αγορά. Συνεπώς, μπορεί να λέμε "τα Rolex του φτωχού" σαρκαστικά, αλλά δεν ισχύει. Και πλέον, διαφοροποιεί την "προσφορά" της, με value for money, μη χρησιμοποιώντας πλέον μηχανές τρίτων, που τις έχουν και άλλοι, αλλά με δικές της, που της δίνουν ( πιθανόν ) ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, είτε αυτός είναι εσωτερικός, είτε από τρίτους.

Ενα παράδειγμα αναλογικής αναφοράς ήταν στην Αγγλία, όπου το 1962, το Rover 100 P4 Series , έγινε γνωστό ως the "Poor Man's Rolls-Royce", δηλαδή, η Rolls-Royce των φτωχών. Ετσι και η TUDOR ? Τότε, να λέμε ότι και η VW, είναι το AUDI των φτωχών, και αντίστοιχα, ότι η SKODA είναι και αυτή το VW των φτωχών. ( Αφήνω όξω τις SEAT, Bentley, Bugatti & Lamborghini, για να μην γίνει πολύπλοκο.  ;))

Και καταλήγω. ( επιτέλους  :-[ )

Η κάθε μάρκα, στοχεύει σε διαφορετικά κοινά. Αν τώρα, εγώ αγοράζω Tudor και φαντασιώνομαι Rolex, Skoda και φαντασιώνομαι AUDI, είναι πρόβλημά μου. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που το αναφέρουν σαρκαστικά σαν υποκατάστατο της ανώτερης κατηγορίας. Ειναι διαφορετικό σαν παρουσία, πιθανόν να ομοιάζει, αλλά δεν είναι ίδιο, όπως τα παλαιότερα που ήταν αντίγραφα. Μέχρι και το Submariner αναγράφετο. Τώρα, τα αντίγραφα, προσφέρονται από άλλους. :)

Ειδικά, αν κάποιος έχει και AUDI, και VW και SKODA, ή αντίστοιχα και Rolex αλλά και Tudor ( πιο εύκολο ), πιστεύω ότι τα αποκτά, εν γνώσει του, για τις διαφορετικές ιδιότητες / χαρακτήρα τους, και όχι σαν φανταστικό υποκατάστατο του μη προσιτού ακριβότερου.

Και σαν γνήσιοι και αγνοί ρολογόφιλοι, θα πρέπει να τα αποδεχόμαστε, ανεξάρτητα από αν μας αρέσουν σχεδιαστικά ή/και δεν έχουμε πρόθεση αγοράς, για οιοδήποτε λόγο.

Και εγώ δεν θα αγόραζα Panerai, αλλά δεν το κάνω θέμα  8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2449 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 15:11:40 μμ »
Με την άδειά σας, να πω και εγώ την άποψή μου. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Καθε κατασκευαστής, προσδιορίζει το κοινό που απευθύνεται, και παράγει προϊόντα με τα χαρακτηριστικά που θα επιθυμούσε ο δυνητικός αγοραστής της κατηγορίας.

Οταν ο κατασκευαστής έχει την δυνατότητα, δραστηριοποιείται στο μεγαλύτερο δυνατό φάσμα της αγοράς. Με κοινά στοιχεία, ή με πλήρη χρήση των επενδύσεών του, επιδιώκει το μεγαλύτερο δυνατό έργο ( αποδοτικότητα / παραγωγικότητα - sweating your assets fully )

Για να μην τον παίρνουν με τις πέτρες (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) αν έχει πολλά προϊόντα στις ίδιες κατηγορίες, με ένα group εταιριών, κατανέμει με θυγατρικές τα παραγόμενα με κοινά χαρακτηριστικά ( πχ κυβισμό, υδατοστεγανότητα, complications, αντοχή στον χρόνο, παροχές ), με άλλα εμπορικά σήματα (trade marks). Παραδείγματα μπόλικα, σε όλα τα φάσματα, από αυτοκινητοβιομηχανίες ( κοινότυπο), μέχρι.........ρολόγια.  ;)

Πάμε στην συγκεκριμένη εφαρμογή. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Η Rolex SA παράγει προϊόντα με τα εμπορικά σήματα Rolex και Tudor.

Η Montres Tudor (SA) κατασκευάζει και εμπορεύεται ρολόγια Tudor από τις 6 Μαρτίου 1946. Ο ιδρυτής της Rolex Hans Wilsdorf εμπνεύστηκε την εταιρεία Tudor Watch για να δημιουργήσει ένα προϊόν για τους εξουσιοδοτημένους πωλητές της Rolex που να προσφέρει την αξιοπιστία και την ποιότητα ενός Rolex σε χαμηλότερη τιμή. Ο αριθμός των ρολογιών της Rolex περιορίστηκε από το ρυθμό που θα μπορούσαν να παράγουν μηχανισμούς Rolex, (bottle-neck ), επομένως τα ρολόγια Tudor ήταν αρχικά εξοπλισμένα με μηχανισμούς τρίτων, αλλά με τις ίδιες κάσες και μπρασελέ.

Ιστορικά, τα ρολόγια Tudor κατασκευάστηκαν από την Montres Tudor SA χρησιμοποιώντας μηχανές από την ETA SA.

Συνεπώς, η TUDOR, μπορεί να θεωρηθεί ανεξάρτητη θυγατρική, που στόχευε σε ένα άλλο κοινό ευθύς από την ίδρυσή της.

Σήμερα, θεωρώ ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει και να παράγει, διαφορετικά προϊόντα, που στέκονται αυτοδύναμα στην αγορά. Συνεπώς, μπορεί να λέμε "τα Rolex του φτωχού" σαρκαστικά, αλλά δεν ισχύει. Και πλέον, διαφοροποιεί την "προσφορά" της, με value for money, μη χρησιμοποιώντας πλέον μηχανές τρίτων, που τις έχουν και άλλοι, αλλά με δικές της, που της δίνουν ( πιθανόν ) ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, είτε αυτός είναι εσωτερικός, είτε από τρίτους.

Ενα παράδειγμα αναλογικής αναφοράς ήταν στην Αγγλία, όπου το 1962, το Rover 100 P4 Series , έγινε γνωστό ως the "Poor Man's Rolls-Royce", δηλαδή, η Rolls-Royce των φτωχών. Ετσι και η TUDOR ? Τότε, να λέμε ότι και η VW, είναι το AUDI των φτωχών, και αντίστοιχα, ότι η SKODA είναι και αυτή το VW των φτωχών. ( Αφήνω όξω τις SEAT, Bentley, Bugatti & Lamborghini, για να μην γίνει πολύπλοκο.  ;))

Και καταλήγω. ( επιτέλους  :-[ )

Η κάθε μάρκα, στοχεύει σε διαφορετικά κοινά. Αν τώρα, εγώ αγοράζω Tudor και φαντασιώνομαι Rolex, Skoda και φαντασιώνομαι AUDI, είναι πρόβλημά μου. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που το αναφέρουν σαρκαστικά σαν υποκατάστατο της ανώτερης κατηγορίας. Ειναι διαφορετικό σαν παρουσία, πιθανόν να ομοιάζει, αλλά δεν είναι ίδιο, όπως τα παλαιότερα που ήταν αντίγραφα. Μέχρι και το Submariner αναγράφετο. Τώρα, τα αντίγραφα, προσφέρονται από άλλους. :)

Ειδικά, αν κάποιος έχει και AUDI, και VW και SKODA, ή αντίστοιχα και Rolex αλλά και Tudor ( πιο εύκολο ), πιστεύω ότι τα αποκτά, εν γνώσει του, για τις διαφορετικές ιδιότητες / χαρακτήρα τους, και όχι σαν φανταστικό υποκατάστατο του μη προσιτού ακριβότερου.

Και σαν γνήσιοι και αγνοί ρολογόφιλοι, θα πρέπει να τα αποδεχόμαστε, ανεξάρτητα από αν μας αρέσουν σχεδιαστικά ή/και δεν έχουμε πρόθεση αγοράς, για οιοδήποτε λόγο.

Και εγώ δεν θα αγόραζα Panerai, αλλά δεν το κάνω θέμα  8)
τι ωραια που τα γραφεις,βαριεμαι να γραφω και με σωσες  ;)
συμφωνω με τον προγραψαντα  8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #2450 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 15:30:18 μμ »
Stelako αν τα έγραφες εσύ αυτά χωρίς κόμμα και τέλειες θα είχαμε σοβαρό θέμα στην αποκρυπτογράφηση :D :D
Συμφωνώ πάντως με τον Στελακο που συμφωνεί με τον Γιώργο!! Πολύ καλό το κείμενο, πολλά μπράβο!!!!  ;D ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2451 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 15:42:47 μμ »
Stelako αν τα έγραφες εσύ αυτά χωρίς κόμμα και τέλειες θα είχαμε σοβαρό θέμα στην αποκρυπτογράφηση :D :D
Συμφωνώ πάντως με τον Στελακο που συμφωνεί με τον Γιώργο!! Πολύ καλό το κείμενο, πολλά μπράβο!!!!  ;D ;D
για αυτο δεν γραφω,μονο διαβαζω  :D
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 20, 2018, 15:55:10 μμ από Petros1 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2452 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 15:56:07 μμ »
Προσέχετε τις εκφράσεις σας δημόσια,δεν είμαστε στον καφενέ....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2453 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 15:59:03 μμ »
Τι εχω καταλαβει εγω,απο μια συγκριση που εκανα και αν ειναι λαθος να μου το πειτε

Tudor BB:3500
Rolex No date:7000

αν ειναι αυτες οι τιμες,συνυπολογιζοντας ποιοτητα και μηχανη Rolex ,δε βλεπω κανενα θεμα στα ρολογια της  Tudor
[a/quote]

Απλα, για να εισαι πιο ρεαλιστικος Γιωργο, υπολογισε και ενα 20% discount ευκολα στην  Tudor, έναντι μηδενικου, ή  max 5% στη ρολξ
Δε νομιζω οτι το πακετο της Tudor μπορει να χτυπηθει απο αλλη εταιρεια, παρα μονο με ενα καλο discount  αν δεν εχουμε νεες αυξησεις  απο την Ω με το seamaster
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #2454 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 16:02:16 μμ »
Το ξέρεις καλύτερα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2455 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 16:58:16 μμ »
Οσον αφορα στις τιμες, τουλαχιστον προς στιγμην, αυτες οι εκπτωσεις ισχυουν σιγουρα, απο φιλους που απεκτησαν Τουντορ.
Μαλιστα, αν αληθευει, και δεν εχω λογο να αμφισβητησω,αγορα τελος του 2017 , απο AD , Τudor  ΒΒ  black  με την καινουργια in house μηχανη, 2500 ευρω ,ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΜΕΤΡΟΙΤΟΙΣ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gmaras

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2456 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 17:33:47 μμ »
+1000 με τον Giorgos_I

Κατατοπιστικοτατο κειμενο-αποψη...

Ταυτιζομαι απολυτα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #2457 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 17:42:03 μμ »
Οσον αφορα στις τιμες, τουλαχιστον προς στιγμην, αυτες οι εκπτωσεις ισχυουν σιγουρα, απο φιλους που απεκτησαν Τουντορ.
Μαλιστα, αν αληθευει, και δεν εχω λογο να αμφισβητησω,αγορα τελος του 2017 , απο AD , Τudor  ΒΒ  black  με την καινουργια in house μηχανη, 2500 ευρω ,ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΜΕΤΡΟΙΤΟΙΣ.
Χλωμό μου φαίνεται στα 2.500 με την in-house...! Λογικά η eta θα είναι...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος kostasd87

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2458 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 21:07:02 μμ »

Χλωμό μου φαίνεται στα 2.500 με την in-house...! Λογικά η eta θα είναι...

Παιδιά αν είναι το δικό μου ποστ αυτό που αναφέρεται είχα πάρει το ΕΤΑ ΒΒΝ 2.500 το Σεπτέμβριο. Βέβαια και τώρα να είχα την επιλογή στα ίδια χρήματα το ΕΤΑ θα έπαιρνα. Όχι ότι υπάρχει πλέον πουθενά...

Στο άλλο θέμα να πω πως καταλαβαίνω απόλυτα τον καπετάνιο και όσα λέει. Λατρεύω το BBN και δε νομίζω να το δώσω ποτέ. Αν μου χάριζαν Rolex θα το έδινα και θα έπαιρνα το S&G, τα ρέστα χάρισμα σας. Αλλά συνάμα έχω ΒΑΡΕΘΕΙ να απαντάω σε ερωτήσεις τύπου "ρολεξ είναι;", "γιατί δεν πήρες ένα κανονικό ρολεξ;", "βάλε αλλά τόσα και πάρε ένα κανονικό".

Γιατί μου αρέσει πιο πολύ. Και το Mako μου αρέσει πιο πολύ. Απαγορεύεται; Γιατί πρέπει να υφίσταμαι καθημερινά αυτήν την πίεση;

http://parallaximag.gr/parallax-view/i-diktatoria-tis-ilithiotitas

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2459 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 21:27:35 μμ »
Αγαπητε φιλε Kostasd87  δεν αναφερομαι σε εσενα,  αλλα σε αλλη περιπτωση.
Δε νομιζω να καταλαβα λαθος και να ισχυει αυτο που ειπα για την ΕΤΑ, παρολαυτα ακομα καλυτερα να ισχυε για την ΕΤΑ.
Το μαυρο το εψαχνα για καινουργιο, αλλα δυστυχως δεν το προλαβα καπου, μονο μπορντω και μπλε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions