δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το διπλό αριθμό στη στεγανώτητα
ή γράψε το ένα ή το άλλο
και τι 660 είναι αυτό; ή γραψε 600 ή 700, λες και πετυχαίνουν ακρίβεια σε αυτό
καλά μερικοί άσχετοι γράφουν και 666,
τι να πεις
Εισαι πολύ αυστηρός, και λίγο άδικος. Ο διπλός αριθμός, ισχύει, μια και υπάρχουν ( ...........προς το παρόν,
), δύο βασικά μετρικά συστήματα μέτρησης μήκους, ( ...βάθους, ύψους κλπ
).
Για κάποιους, είναι πιο έυκολο να αντιλαμβάνονται ένα μέγεθος, όταν αυτό εκφράζεται σε μονάδες που έχουν βιώσει περισσότερο στην ζωή τους. Οπότε, για τους μεν είναι
πόδες, για τους άλλους
μέτρα.
Και αν γράψουν 600, τότε τα
ισοδύναμα μέτρα δεν θα είναι 200, αλλά κάτι άλλο. Και το να βάζεις δύο στρογγυλεμένα, θα σημαίνει , δύο διαφορετικές ενδείξεις ικανότητος, οπότε, αν βουτάμε σε Αγγλοσαξωνικά χωρικά ύδατα, θα ισχύει το ένα, και σε χώρες με μετρικά συστήματα, το άλλο ?
Μία ακόμα παράμετρος για την απεικόνιση, είναι και το μαρκετίστικο, το πως δηλαδή προσλαμβάνουν οι κοινοί θνητοί, κατα πλειοψηφία, την ανάρτηση των αριθμών. Υπάρχει ειδική επιστήμη που ασχολείται με αυτό, το πως "κουμπώνουν" οι αριθμοί δίπλα δίπλα, βαρύτητα του κάθε ψηφίου, η το τι αντιλαμβάνεται ο "αναγνώστης".
Αλλα "νούμερα" ( ενδείξεις ) πρέπει να είναι στρογγυλά, και άλλα, πιο "αόριστα". Η προσλαμβάνουσα, είναι διαφορετική ανα περίπτωση.
Η ψυχολογία των αγορών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σύγχρονου καταναλωτή.
σοβαρό ατόπημα σε ένα ρολόι που έχει τόσα πολλά διαφορετικά markers
3 διαφορετικά markers +διαφορετικός ωροδείκτης, +λεπτοδείκτης +δευτερολεπτοδείκτης, διαφορετικά όλα
Εδώ, θα συμφωνήσω, και είμαι από αυτούς που το φωνάζουν συνέχεια. Απλώς, εδώ περιλαμβάνεται το σήμα κατατεθέν και ταυτόχρονα διαφοροποίηση του συγκεκριμένου, από το "αδελφό", και αυτό είναι η "χιονονιφάδα", το snowflake, οπότε, snowflake, χωρίς snowflake γίνεται ?
τα ίδια ισχύουν και στο αντίστοιχο ρόλεξ που το μόνο που αλλάζει είναι ο ωροδείκτης και δευτερολεπτοδείκτης που και πάλι είναι διαφορετικοί!
casio style δηλαδή που έχει 10 διαφορετικές γραμματοσειρές
Και εδώ αυστηρός, αλλά ΙΜΟ αλλά με λάθος κριτήρια.
Υπάρχει μια επιστήμη, που ασχολείται με την
ΚΑΙ με την εύκολη αναγνώριση των ενδείξεων. ( Εργονομία ) Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται κανείς το ύψος μιας τιμής / μεγάθους θα λέγαμε πως είναι κοινός για όλους τους ανθρώπους, με άλλα λόγια όλοι θα αξιολογούσαμε ότι το 100 είναι μεγαλύτερο του 60. Η αντίληψη αυτή αφορά το αριθμητικό μέγεθος μιας τιμής. Παράλληλα, όμως υπάρχει και μία άλλη μέτρηση που αφορά το οπτικό μέγεθος μίας τιμής. Εάν εμφανίσετε την ένδειξη με ίδια γραμματοσειρά / μέγεθος / χρώμα, τότε αυτή "χάνεται" στο σύνολο των πληροφοριών.
Οι ενότητες, των αυτών πληροφοριών, πρέπει να παρουσιάζονται με διαφορετικά στοιχεία και μέγεθος, για να είναι ευκόλως διακριτές.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προσαρμόζετε το οπτικό μέγεθος στο στοιχείο που θέλετε να τονίσετε. Εάν για παράδειγμα κάποια ένδειξη είναι πιο κρίσιμη, τότε θα πρέπει να αυξήσετε το οπτικό μέγεθος των ψηφίων, ώστε να την κάνετε αντιληπτή στο κοινό.
εδώ, η κατάντια του ρόλεξ, άλλη γραμματοσειρά αριθμών στη στεγανότητα, άλλη στην ημερομηνία, άλλη στη στεφάνη
και κοιτάξτε απο κάτω τώρα ένα ρολόι που αυτά τα προσέχει
Εδώ πλέον, κάνεις σύγκρίσεις σε ανόμοια πράγματα. Το ένα είναι φτιαγμένο για να αναγνωρίζεται σε συνθήκες κακής ορατότητος, και το άλλο, σε συνθήκες δεξίωσης. Ασχέτως αν και τα δύο πλεόν, κινούνται στους αυτούς χώρους.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις το πνεύμα, προσπαθώ να δείξω, ότι τα αναγραφόμενα, ειδικά από κάποιες εταιρίες που έχουν καθορίσει τα σύμβολα ή/και τις αρχές του μάρκετινγκ,
δεν είναι καθόλου τυχαία.