Αποστολέας Θέμα: Service ερωτησεις  (Αναγνώστηκε 33033 φορές)

0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Service ερωτησεις
« Απάντηση #45 στις: Μάιος 11, 2016, 22:22:44 μμ »
Ελυσες αρκετες αποριες αλλα για τις μπαταριες για πες λιγο πιο αναλυτικα αν θες. Εμπειρικα ξερω πως ταλαιπωρημενες παλιες μπαταριες γεμιζουν τον τοπο υγρα.

Αφου ρώτησες, θα το υποστείς !

Επειδή οι μπαταρίες αυτές απευθύνονται σε μικροσυσκευές, ακουστικά βαρυκοϊας, τηλεκοντρόλ, ρολόγια, κάμερες, κλπ, έχουν ειδική κατασκευή για να μην βγάζουν υγρά. Αλι και τρισαλί, αν θα έπρεπε να αλλάζουμε μικροσυσκευή επειδή η μπαταρία "ξέρασε".

Πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν ότι οι δύο επιφάνειες είναι και οι πόλοι της, οπότε μία διαρροή, θα την βραχυκύκλωνε και θα την αχρήστευε.  Οπως φαίνεται και στο σκίτσο, ( τομή ), οι δύο επιφάνειες, στεγανοποιούνται / μονώνονται από το υλικό στεγανοποίησης / μόνωσης των πόλων.

Οπότε, είναι ΔΥΣΚΟΛΟ να έχουμε διαρροή, χωρίς φυσικά να αποκλείεται παντελώς.

Επειδή είναι ένα βιομηχανικό προϊόν μαζικής παραγωγής, οι ποιοτικοί έλεγχοι γίνονται με στρατιωτικές προδιαγραφές ( mil spec ), δηλαδή δεν εξετάζονται μία-μία, αλλά μία ανα 500-1000-5000 ή 1 %, 2 %, 5 % κλπ, και αν το δείγμα βγεί "πατάτα", αποσύρεται το lot.

Τώρα αν κάποια για κάποιο λόγο, πχ δεν σφραγίστηκε σωστά, ζουλήχτηκε και παραμορφώθηκε, το υλικό της μόνωσης / στεγάνωσης δεν "έστρωσε" σωστά, κινδυνεύουμε.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όμως είναι όταν ο μηχανισμός μας πάρει υγρασία ( ...τ΄άκουσες Αλέκο ? ), και η μπαταρία μένει μέσα για καιρό, οπότε διαβρώνεται το κέλυφος, μέχρι να φθάσει και στα ενδότερα. Ανοίγουμε το αντικείμενο, και είναι μέσα όλα μ***, όπως περιέγραψε νωρίτερα ο κοςΚ.

Οπότε άλλος ένας λόγος να μην επιτρέπουμε υγρασία στους ευαίσθητους μηχανισμούς μας.

Αν δεν προσέχουμε, θα δούμε αυτό, και όλα τα γύρω της μ***.

Πως το αποφεύγουμε ?

Οι μπαταρίες αυτές, έχουν χαρακτηριστική καμπύλη εκφόρτισης,(ίδε σχήμα), που προς το τέλος της ζωής της, η πτώση από τα 3 ή 1,55 V, ανάλογα με τον τύπο, ανιχνεύεται, και "προειδοποιεί" ότι τελειώνει. Στα αναλογικά Quartz, τα δευτερόλεπτα πηδάνε ανα δύο, στα ψηφιακά, βγάζει ένδειξη "low battery".

Εμείς τότε "τρέχουμε", και φροντιζουμε εγκαίρως για την αλλαγή, για να μην βρεθούμε στην βραχονησίδα χωρίς ρελόϊ, και προσπαθούμε από τον ήλιο να ανακαλύψουμε περίπου τι ώρα είναι.

Κοιτάμε ΠΑΝΤΑ οι μπαταρίες μας να είναι φρέσκες, ΣΤΕΓΝΕΣ, και χωρίς δακτυλιές.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος misterK

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μάιος 11, 2016, 22:28:17 μμ »
Εγώ κομπλέ είμαι, πήρα τις πληροφορίες που ήθελα, εσύ μπήκες σε φασαρία να τα βάλεις :Ρ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Η υπερανάλυση κοστίζει.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μάιος 11, 2016, 22:42:46 μμ »
Μου θύμισαν τα ποστ σου , παλιές καλές εποχές
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #48 στις: Μάιος 11, 2016, 22:43:53 μμ »
Πολύ καλό ποστ,και αυτό...
Ερώτηση:
Σε αναλογικό quartz ,προσφέρει κάτι το να τραβάμε έξω την κορώνα όταν δεν το χρησιμοποιούμε..?
Ή αντίθετα μπορεί με κάποιο τρόπο να κάνουμε και κακό...?
Έχω διαβάσει στα ξένα φόρουμ για το θέμα,αλλά οι απόψεις διίστανται....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μάιος 11, 2016, 23:04:08 μμ »
Πολύ καλό ποστ,και αυτό...
Ερώτηση:
Σε αναλογικό quartz ,προσφέρει κάτι το να τραβάμε έξω την κορώνα όταν δεν το χρησιμοποιούμε..?
Ή αντίθετα μπορεί με κάποιο τρόπο να κάνουμε και κακό...?
Έχω διαβάσει στα ξένα φόρουμ για το θέμα,αλλά οι απόψεις διίστανται....

Εξαρτάται από τον μηχανισμό.

Αν με το να τραβάμε την κορώνα απλώς επενεργούμε στο hacking, δεν κάνουμε τίποτα.
Αν σταματά την παροχή ισχύος, κερδίζεις ζωή μπαταρίας.
Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να προσέχεις που αποθηκεύεις, μην σου πάρει υγρασία. Εφόσον είναι ανοικτή η κορώνα. Που θα την πάρει, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ, γιατί και στην καλύτερη περίπτωση, ένα 45- 50 σχετική υγρασία υπάρχει παντού, και σε άλλα μέρη, είναι και πιο πολλή.

Αν δε υπολογίσεις και την απόλυτη, εκεί να δείς νερό που κυκλοφορεί και δεν το βλέπουμε. Αν υπολογίσεις δε ότι το ρελόϊ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στο χέρι σου, οπότε εχει θερμοκρασία περιβάλλοντος ( πχ 19-22) και όχι ανθρώπου (πχ 36 ), καταλαβαίνεις ότι συμπυκνώνει. ( Τι γράφω πάλι ).

Μία καλή λύση είναι χαρτόκουτο από παπουτσια ( για να απορροφά την υγρασία ή tapper που είναι στεγανό, και ρίχνεις μέσα και 2-3 φακελάκια silicon gel, από αυτά που έχουν όλα τα ηλεκτρονικά στις συσκευασίες, ή τέλος πάντων, κάλτσα με ρύζι ή χοντρο αλάτι ( ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΡΟΛΟΪ :D)

Στις βιτρίνες θα δείς ρολόγια με δίχαλο / ασφάλεια στην κορώνα για να μην δουλεύουν. Δεν σημαίνει όμως ότι εξοικονομεί ενέργεια, απλώς ΔΕΝ ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ. Ειναι όπως είπαμε ανάλογα με την κατασκευή.

Και ένα μυστικό. Οι προμήθειες μπαταριών προς τα εργοστάσια ( ΟΕΜ ), έχουν διπλάσια ή τριπλάσια φόρτιση, επειδή δεν ξέρουν πότε θα πουληθεί το ρελόϊ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος misterK

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μάιος 12, 2016, 02:25:09 πμ »
Εντοπίσα και άλλο πρόβλημα. Κολλάει ο δείκτης δευτερολέπτων.

Όταν ο λεπτοδείκτης δείχνει από 9'-11' και δευτερόλεπτα 40" κολλάει και θέλει λίγο κούνημα. Αυτό από τι είναι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Η υπερανάλυση κοστίζει.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μάιος 12, 2016, 02:50:58 πμ »
Εντοπίσα και άλλο πρόβλημα. Κολλάει ο δείκτης δευτερολέπτων.

Όταν ο λεπτοδείκτης δείχνει από 9'-11' και δευτερόλεπτα 40" κολλάει και θέλει λίγο κούνημα. Αυτό από τι είναι?

Οταν ο λεπτοδείκτης είναι 9-11 και τα δευτερόλεπτα 40, η ουρά ( αντίβαρο) του δευτερολεπτοδείκτη συμπίπτει με τον λεπτοδείκτη.

Αν το κτύπησες, το άνοιξες, και στραβωσε ελαφρά, ίσως μαγκώνει. Ισιωσέ το. Προσοχή όμως είναι πάχους τρίχας.

Σε τι σειρά είναι οι δείκτες ? Ωρα, λεπτά, δευτερόλεπτα ?

Αλλιώς, είναι εσωτερικό, οπότε...............
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος misterK

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μάιος 12, 2016, 03:00:40 πμ »
Εννοείς ο δείκτης να έχει στραβώσει από πάνω? Δεν κατάλαβα... Εγώ δεν έχω πειράξει ακόμα το ρολόι να το ανοίξω. Όπως ήταν ή ό,τι-αν έκανε ο τεχνίτης που του το πήγα.

Εσωτερικό λέγοντας...?.. ανοίγουμε καπάκι πίσω, βγάζουμε μηχανισμό και λύνουμε μηχανισμό?

Ώρα πες 4, λεπτά 9, δευτερόλεπτα 41, κάπου εκεί το είδα πρώτη φορά κολλημένο. Το χτύπησα ελαφρά (πώς κάνεις με αντίχειρα-δείκτη να διώξεις ένα έντομο πχ) και ξεκόλλησε. Μετά από μια ώρα πάλι το ίδιο. Μετά γυρνούσα το δείκτη λεπτών στα 8 λεπτά και περίμενα να δω τι γίνεται. Πάλι κολλούσε όταν έφτανε στο 40 των δευτερολέπτων.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 12, 2016, 03:11:47 πμ από misterK »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Η υπερανάλυση κοστίζει.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μάιος 12, 2016, 10:37:14 πμ »
Εννοείς ο δείκτης να έχει στραβώσει από πάνω? Δεν κατάλαβα... Εγώ δεν έχω πειράξει ακόμα το ρολόι να το ανοίξω. Όπως ήταν ή ό,τι-αν έκανε ο τεχνίτης που του το πήγα.

Εσωτερικό λέγοντας...?.. ανοίγουμε καπάκι πίσω, βγάζουμε μηχανισμό και λύνουμε μηχανισμό?

Ώρα πες 4, λεπτά 9, δευτερόλεπτα 41, κάπου εκεί το είδα πρώτη φορά κολλημένο. Το χτύπησα ελαφρά (πώς κάνεις με αντίχειρα-δείκτη να διώξεις ένα έντομο πχ) και ξεκόλλησε. Μετά από μια ώρα πάλι το ίδιο. Μετά γυρνούσα το δείκτη λεπτών στα 8 λεπτά και περίμενα να δω τι γίνεται. Πάλι κολλούσε όταν έφτανε στο 40 των δευτερολέπτων.

Αν δεν δώσεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι συμβαίνει, δεν έχει διαγνωση.  :D

Στο κόκκινο μπορεί να κολλάει το αντίβαρο = στραβοί δείκτες

Στο μπλέ, λές ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ, άρα μία περιστροφή των ΛΕΠΤΩΝ αποτε πάει αλλού.

Κάνε σωστή παρατήρηση και πές και πότε το ΠΡΩΤΟΕΚΑΝΕ.

Μπορεί να είναι ένα σκουπιδάκι, μία τρίχα στο γρανάζι, και κολλάει. Δούλευε όταν το πήρες από τον μάστορα ? Δεν μπορείς να του το πάς άμεσα ?  Πόσος καιρός πέρασε ?

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 12, 2016, 10:43:45 πμ από Giorgos_I »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος misterK

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μάιος 12, 2016, 12:14:43 μμ »
Ολα εγιναν οπως ειπα, και εγινε και αλλες ωρες, ακανονιστα. Δηλαδη το ξεκολουσα, προχωρουσα τα λεπτα να δειχνουν σωστη ωρα, και την επομενη παλι το ιδιο στην ιδια θεση, δευτερολεπτα 40, λεπτα 9-11 κολλημενα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Η υπερανάλυση κοστίζει.

Αποσυνδεδεμένος giorgosr32

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μάιος 12, 2016, 12:30:10 μμ »
Μερικα περιστατικα απο τον τεχνιτη μου
1ον. Του πηγα το Jacques Lemans για αλλαγη μπαταριας,μου εκοψε την φλαντζα και δεν την αντικατεστησε
2ον. Παντα οταν μου εβγαζε κομματια απο τον μπρασελε ( ή αλλαγη τελος παντων ) εκανε σιγουρα γρατζουνιες και δεν εννοω πισω στα lugs αλλα απο πανω ή ακομα και στον μπρασελε. ( στο Seiko την μια μερια του μπρασελε την γεμισε με γρατζουνιες με αποτελεσμα να θελω να αγορασω καινουριο μπρασελε...αν βρω )
Πλεον κομματια του μπρασελε και αλλαγες απο λουρακι σε μπρασελε ή το αντιθετο τα κανω μονος μου και δεν εχω κανει ουτε μια γρατζουνια...

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος giorgosr32

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Μάιος 12, 2016, 12:44:00 μμ »
τα εργαλεια που χρησιμοποιουσα,τωρα παρηγγειλα ειδικο.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #57 στις: Μάιος 12, 2016, 13:12:09 μμ »
Μερικα περιστατικα απο τον τεχνιτη μου
1ον. Του πηγα το Jacques Lemans για αλλαγη μπαταριας,μου εκοψε την φλαντζα και δεν την αντικατεστησε
2ον. Παντα οταν μου εβγαζε κομματια απο τον μπρασελε ( ή αλλαγη τελος παντων ) εκανε σιγουρα γρατζουνιες και δεν εννοω πισω στα lugs αλλα απο πανω ή ακομα και στον μπρασελε. ( στο Seiko την μια μερια του μπρασελε την γεμισε με γρατζουνιες με αποτελεσμα να θελω να αγορασω καινουριο μπρασελε...αν βρω )
Πλεον κομματια του μπρασελε και αλλαγες απο λουρακι σε μπρασελε ή το αντιθετο τα κανω μονος μου και δεν εχω κανει ουτε μια γρατζουνια...
Και εξακολουθείς να τον αποκαλείς "τεχνίτη" ...?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος misterK

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Μάιος 12, 2016, 13:16:46 μμ »
Πραγματικα αυτοι οι ανθρωποι δεν μπορω να καταλαβω... Εχουν βαρεθει τη δουλεια? Δεν το ειχαν ποτε? Αποριας αξιο. Δεν ειναι καλο να γενικευουμε, αλλα εγω ή ειμαι γκαντεμης ή τελικα οντως ειναι το 90% τεχνικων κακοι, απο αμαξι μεχρι ρολοι...  :/

Γιωργο εχουν κολλησει τελειως τωρα τα δευτερολεπτα, σα να παλευουν να κουνηθουν αλλα τπτ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Η υπερανάλυση κοστίζει.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Μάιος 12, 2016, 13:20:57 μμ »
Μην το ψάχνεις, βρες σε μεγάλη πόλη τεχνίτη και αν δε μπορείς να το πας εσύ, στείλε το ρολόι με κουριερ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions