Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους των ρολογιών!
Είμαι νέο Πρωτοχρονιάτικο μέλος της όμορφης παρέας του forum σας, που αν και αγαπώ τα ρολόγια δεν έχω καταφέρει να γίνω συλλέκτης, πόσο μάλλον τώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Σε σχέση με τα ρολόγια αυτό που με χαρακτηρίζει είναι το κόλλημα μου να μου αρέσουν μόνο ρολόγια από εταιρείες ωρολογοποιίας -αν και οι τεχνικές μου γνώσεις είναι ελάχιστες- ενώ αντιθέτως μπορώ να πω πως απεχθάνομαι ρολόγια που χρησιμοποιούν το brand name τους προερχόμενες από άλλους άσχετους χώρους, π.χ. μάρκες αυτοκινήτων, ρούχων, υποδημάτων κ.τ.λ.
Έχω στη κατοχή μου τα δυο ρολόγια της υπογραφής μου, κάποια Casio και ένα μάλλον αγνώστου ταυτότητας κουρδιστό Rover με ξεχωριστό δευτερόλεπτο-δείκτη. Γράφω αγνώστου ταυτότητας γιατί αν και γράφει τη μάρκα Rover με σήμα ένα στέμμα δεν βρήκα τίποτα για αυτό στο διαδίκτυο ούτε και οτιδήποτε άλλο σε ρολόι Rover, επίσης επειδή πρέπει να το έχω περίπου 15 με 20 χρόνια δε θυμάμαι πως έχει πέσει στα χέρια μου. Το παρόμοιο με το δικό μου Omega Seamaster του 1963 της παραπάνω φωτό με την λεπτή και απλή γραμμή έχει συναισθηματική αξία για μένα καθώς ήταν του πατέρα μου και είναι περίπου 7 χρόνια μεγαλύτερο μου σε ηλικία και σε εξαιρετική κατάσταση θα έλεγα, εμφανισιακά και λειτουργικά. Το έχω στα χέρια μου περίπου 15 χρόνια και δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να εξακριβώσω τα ακριβή στοιχεία του μηχανισμού του καθώς δε διαθέτω τα απαραίτητα εργαλεία να το ανοίξω (υποθέτω πως στο εσωτερικό της κάσας θα αναγράφονται αυτά), η δε πρόσβαση απαιτεί ξεβίδωμα του γυαλιού.
Θέλω να αγοράσω για καθημερινή χρήση ένα Seiko 5 Sports SRP145K1, δηλαδή αυτό:
http://www.amazon.de/dp/B00629UOOK/ref=wl_it_dp_o_pC_S_ttl?_encoding=UTF8&colid=TX37HDUAAY0D&coliid=I2OAN4HWXAHO6W και ήθελα να ζητήσω τα φώτα σας αν τυχόν μπορείτε να με κατευθύνετε σε κάποιο φθηνότερο κατάστημα, καθώς από το Amazon θα μου βγεί 150€ με τα ταχυδρομικά.
Εναλλακτικά ίσως περιμένω 2-3 μήνες και πάρω αυτό:
http://www.creationwatches.com/products/seiko-prospex-299/seiko-prospex-automatic-limited-edition-srp577k1-srp577k-mens-watch-5392.html σε αυτή τη περίπτωση όμως θα ήθελα να ξέρω αν πρέπει να στείλω κάποιο σχετικό mail στην Creation Watches ώστε να αποφύγω τυχόν φόρους.
Ζητώ εκ των προτέρων τη κατανόηση σας αν έχουν ήδη απαντηθεί τα παραπάνω, έχω ήδη διαβάσει κάποια πράγματα μέσα από το forum και είμαι πρόθυμος με κάποιες κατευθύνσεις να διαβάσω περισσότερα!
Φιλικά,
STF