....και σχετικά με την ποιότητα, σε αυτά τα ποτά που γίνονται με brewing, τον βασικότερο λόγο τον έχει το νερό.
Η ποιότητά του, καθορίζει σε μεγάλο ποσοστό την τελική ποιότητα. Εξ ού, και τα σημαντικά "ποτοποιία" , ήταν πάντα κοντά σε τρεχούμενο νερό, ειδικά νερό από βουνά που έλιωναν τα χιόνια.
Ο δεύτερος παράγοντας, ειναι το κριθάρι, που έχει μεγαλώσει, τι υπεδάφη υπήρχαν, κλπ.
Μετά, στην παρασκευή βύνης, μπορούν να παίξουν "ροδίσματα", "καραμελώματα", για χρώμα και γεύση.
Στα φίλτρα, τα υλικά προσδίδουν ύφος, και κάποιες νότες.
Να πούμε για τα βαρέλια ? Για τις αποθηκεύσεις ?
Για να μην κουράζω, οι παράγοντες που επιδρούν στην τελική γεύση είναι τόσοι, που κανενας που δεν έχει ασχοληθεί με τεχνικες / πρακτικές, δεν μπορεί να καταλάβει
πόσοι τύποι και διαφοροποιήσεις υπάρχουν . Επιστήμη.
Αρα, το μόνο ζητούμενο είναι να μας ταιριάζει η γεύση, και δεν "κολλάμε" σε single, blended, κλπ, γιατί στην ουσία, μαρκετίστικα κόλπα είναι.